darek033 Napisano 8 Listopad 2010 Autor Share Napisano 8 Listopad 2010 Witajcie koledzy mam dylemat.Ratować farbę to co na foto czy elektroliza czysty i piękny (metal).Na razie wszystko pięknie rdzewieje.Jeżeli ratować to fosol czy kwas szczawiowy??Proszę o rady .Pozdrawiam.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek033 Napisano 8 Listopad 2010 Autor Share Napisano 8 Listopad 2010 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek033 Napisano 8 Listopad 2010 Autor Share Napisano 8 Listopad 2010 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek033 Napisano 8 Listopad 2010 Autor Share Napisano 8 Listopad 2010 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 8 Listopad 2010 Share Napisano 8 Listopad 2010 Magazynek to potraktowałbym elektrolizą ale pod 2 warunkami - na wodorotlenku sodu a nie na soli; dwa- zrobiłbym ją dopiero gdy będziesz miał szczotkę, zeby dobrze wyczyścić to od wewnątrz. Najpierw smaruj, psiukaj jakimś wd40 od spodu, żeby wyciągnąć płytkę podstawy. Jak będziesz miał rozłożony to lepiej się za to będzie zabrać.A pochwy... fosolem? Tylko nie pamiętam jak fosol traktuje farbę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
por.pil.020 Napisano 8 Listopad 2010 Share Napisano 8 Listopad 2010 Zdecydowanie ratować farbę! A przynajmniej się starać. Fosol teoretycznie jest bezpieczny dla farby. Sam mam taki sam problem z jedną pochwą (jest niemal w identycznym stanie, ma tylko więcej zielonej farby ok.50%) i też nie wiem jak się do niej zabrać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NastajaszczyjRuchawik Napisano 9 Listopad 2010 Share Napisano 9 Listopad 2010 Wiele z tej farby nie uratujesz.Pochwy mają bąble, a pod tymi bąblami rdza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 9 Listopad 2010 Share Napisano 9 Listopad 2010 Nie ma tu specjalnego znaczenia Fosol czy szczawian. Po kwasie efekt będzie podobny. Jak bedzie źle to zostaje jeszcze elektroliza.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 9 Listopad 2010 Share Napisano 9 Listopad 2010 Kolego te pochewki do perkuna wz 24? Jeśli tak to odezwałbyś się do mnie na gadu 9911321.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek033 Napisano 9 Listopad 2010 Autor Share Napisano 9 Listopad 2010 Tak to pochwy do PERKUNA wz 24 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 10 Listopad 2010 Share Napisano 10 Listopad 2010 Ja już tylko bym tu zastosował autolizę.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek033 Napisano 11 Listopad 2010 Autor Share Napisano 11 Listopad 2010 Witam zakupiłem kwas szczawiowy zobaczę co to pomoże.Jak długo trzymali byście te pochwy w kwasie?? Pozdrawiam.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heniek1978 Napisano 12 Listopad 2010 Share Napisano 12 Listopad 2010 To zależy od stanu tych pochew musisz obserwowac czas pokaże.Tylko nie wiem ile go będziesz miał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek033 Napisano 13 Listopad 2010 Autor Share Napisano 13 Listopad 2010 Właśnie zaczynam eksperyment 2 pochwy Perkun 1 Radom 1 zastępcza..Jak długo mam je pilnowac muszę je przemywac jak przy fosolu???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 13 Listopad 2010 Share Napisano 13 Listopad 2010 Zaczynaj.Będziemy Świadkami nie j..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.