talgo Napisano 7 Listopad 2010 Napisano 7 Listopad 2010 a dlaczego kontynuacja z winy redakcji?a może machniecie jeszcze test e traca i będę zadowolony
armand Napisano 7 Listopad 2010 Napisano 7 Listopad 2010 Może dobrze byłoby zarzucić" redakcję Odkrywcy emailami z prośbą o kontynuowanie cyklu?
Damian84 Napisano 7 Listopad 2010 Napisano 7 Listopad 2010 To nie bedzie pierwszy raz gdy pewien cykl artykułów pojawiających się na łamach Odkrywcy przepada bez sladu...
Nadwojciech Napisano 7 Listopad 2010 Napisano 7 Listopad 2010 Szkoda ten cykl to jeden z ostatnich powodów dla których jeszcze kupuje odkrywce....
kopijnik2 Napisano 7 Listopad 2010 Napisano 7 Listopad 2010 Szacun za robotę i próbę ujednolicenia tematu testów...a dziadek BC-60 kasował Minelab Sovereign GT w określonych warunkach...taka dyskusja statyk dynamik...
talgo Napisano 7 Listopad 2010 Napisano 7 Listopad 2010 aaa już rozumiem sam ostatnio zacząłem kupować odkrywce dla 2 artykułów z których jeden opisywał wykrywacze ale w takim razie nie widzę dłuższego sensu aby to kontynuowaćco to w ogóle za miesięcznik się zrobił jest on robiony dla takich jak my czy dla odrębnej kategorii odbiorcówbo chyba czas zmienić nazwę na archeologia ODKRYWCzA
banderas Napisano 7 Listopad 2010 Napisano 7 Listopad 2010 Witam.To dla mnie zła wiadomość.Z wielkim zainteresowaniem czytałem cały cykl i wiele się dowiedziałem.Sam cykl oceniam na piątkę.Liczę,że się dogadacie i będzie kontynuacja testów.pzdr.
A.D.M. Napisano 7 Listopad 2010 Napisano 7 Listopad 2010 Byłaby wielka szkoda gdyby cykl na temat detektorów zniknął z łamów Odkrywcy...prawdę mówiąc , są to ostatnio jedyne artykuły jakie w nim czytam ( gdy zaczęły się ukazywać ,ponownie zacząłem kupować Odkrywcę ) i z niecierpliwością oczekuję na kolejne...
nikt Napisano 8 Listopad 2010 Napisano 8 Listopad 2010 Witam ! Pomimo,że nie zgadzam się stanowczo ( bo mam do tego prawo ) z kilkoma opiniami które Proscan napisał w przeciągu ostatnich kilku lat uważam,że akurat ten cykl artykułów jest ( był ?? ) jednym z nielicznych wartościowych materiałów w Odkrywcy. Jest to jedyna jak do tej pory próba wykonywania testów w miarę powtarzalnych warunkach , w ujednolicony sposób. Dla tych wszystkich którzy chcą przeczytać ze zrozumieniem to co autorzy napisali jest to duża dawka wiedzy o wykrywaczach. A co najważniejsze można się z tych artykułów przekonać o nierealności pewnych mitów.Wartość edukacyjna tych materiałów jest znaczna. Uważam, że zaprzestanie publikowania testów w Odkrywcy odbędzie się z dużą szkodą dla edukacji w tej dziedzinie. Szkody dla samego miesięcznika będą równie duże ,jeśli nie większe. pozdrawiam RUTUS
Bocian Napisano 8 Listopad 2010 Napisano 8 Listopad 2010 Panowie zanim ktoś spłonie na stosie - ... kontynuacja cyklu z winy Redakcji stanęła pod bardzo poważnym znakiem zapytania." nie oznacza przecież końca tylko jakiś wewnętrzny problem zapewne możliwy do rozwiązania. Jakiś tydzień temu rozmawiałem z redakcją o zamieszczaniu dodatkowych artykułów w naszym serwisie i odniosłem wrażenie że ten cykl jest fajnym wartym kontynuacji aż do wyczerpania tematyki. Podeślę ten wątek do redakcji i spróbuję coś się wywiedzieć.
Verte Napisano 8 Listopad 2010 Napisano 8 Listopad 2010 Armand napisał:Może dobrze byłoby zarzucić" redakcję Odkrywcy emailami z prośbą o kontynuowanie cyklu?A może zarzucić mailami Wydawcę z prośbami o zmianę redakcji?Pozdrawiam Verte
pytajnick Napisano 8 Listopad 2010 Napisano 8 Listopad 2010 Artykuły i testy Proscana to również i dla mnie główny bodziec aby wydać te 13,00 zł na Odkrywcę . Bez tego gazeta będzie bardziej niż przecietna ! Miejmy nadzieję że sprawa niebawem się wyjaśni i wszystko będzie po staremu ! Trzymam kciuki !
mikey44 Napisano 8 Listopad 2010 Napisano 8 Listopad 2010 Witam!A może czas wydać książeczkę - zbiór testów i informacji o wykrywaczach. W wydaniu autorów testy w Odkrywcy" były rzeczowe i czekało się z niecierpliwością specjalnie na kolejny numer (myślę że nie tylko ja tak miałem :) ).W każdym razie jednego klienta już macie.Chociaż niektórych wykrywek pewnie nie zobaczę w życiu na żywofajnie czyta się historię ich powstania i rozwoju.Pozdrawiam i życzę pozytywnego rozwiązania problemów z redakcjąMikey44
Martin Napisano 8 Listopad 2010 Napisano 8 Listopad 2010 Panowie proszę jeszcze o chwilę cierpliwości , nie sądżmy zanim nie poznamy prawdziwych faktów.PozdrawiamMartin
Bocian Napisano 9 Listopad 2010 Napisano 9 Listopad 2010 Jaki problem? Ludzie nie kręćcie spiskowej afery. Nie ma żadnego problemu, nie ma tu winy redakcji, powstały pewne nieścisłości w kontakcie między autorem jakim jest Proscan a redakcją i takie rzeczy zdarzają się wszędzie i codziennie. Nie oznacza to wojny, egzekucji, przestępstwa, zbrodni. Proscan zapewne pod wpływem emocji chciał wyrazić swoje niezadowolenie a że zrobił to w tak wyrazisty sposób na forum który było wiadomo że natychmiast nakręci spiralę niechęci do redakcji to już inna sprawa.Rozumiem i Proscana którego pasją są wykrywacze i ma na ich temat sporą wiedzę, rozumiem również redakcję Nie jest to kolejny odcinek serialu sędzia jakaś tam Wesołowska i proponuje żeby dorośli ludzie porozumieli się poza forum ku korzyści wszystkich czytelników. Nikt nie neguje że cykl jest wartościowy, każdy chce żeby był kontynuowany, nie ma tu wygranych i przegranych.
pastuszek Napisano 9 Listopad 2010 Napisano 9 Listopad 2010 ''...przy braku normalnego moderatora...''-skoro tych słów nikt nie wyciął, to znaczy, że albo modzi już w ogóle nie czytają forum, albo coś drgnęło w dobrym kierunku:-)))//pomysł z wymianą redakcji popieram//hough!
tyfus Napisano 9 Listopad 2010 Napisano 9 Listopad 2010 pastuszek - czytają, czytają :)mogę cię objąć nawet specjalną opieką",a to że ych słów nikt nie wyciął" ... a co myślałeś ? że tylko z nożyczkami siedzimy i wycinamy ?Bocian chyba w jasny sposób odpowiedział ...
pastuszek Napisano 9 Listopad 2010 Napisano 9 Listopad 2010 za czasów , no powiedzmy niechlubnej pamięci moderatora pomsee, post proscana byłby już sto razy pocięty i przeinaczony niemiłosiernie a co drugi z nas miałby barwny wyróżnik przy nicku.
tyfus Napisano 9 Listopad 2010 Napisano 9 Listopad 2010 to było dawno i nieprawda ..... jak stare przysłowie pszczół mówi :)
Nadwojciech Napisano 26 Listopad 2010 Napisano 26 Listopad 2010 http://odkrywca.pl/index1.php?action=aktualny_numer No i lipa...
ulriś_von_der_śmigło Napisano 9 Styczeń 2011 Napisano 9 Styczeń 2011 @proscan temat o testach przez Was przeprowadzanych (na łamach miesięcznika Odkrywca) był już założony http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=664907#1000523 Dla wielu, te testy, są ważnym materiałem jeśli chodzi o 'zdobywanie wiedzy' nt. poszczególnych wykywek.@proscan kontynuacja cyklu z winy Redakcji stanęła pod bardzo poważnym znakiem zapytania"Czy sprawa została już rozwiązana? Doszliście do porozumienia? Czy nadal będziecie przeprowadzać testy (dla Odkrywcy, dla innego pisma lub na własną rękę)?Jak dla mnie, to najważniejsze jest to, byście kontynuowali takie testy. Nie ważne czy na łamach Odkrywcy, innego czasopisma, czy na własną rękę. Najważniejsze by zwykły użytkownik wykrywki (do grona których się zaliczam) miał dostęp do wiarygodnych i niezależnych informacji na temat takiego sprzętu. pozdrawiam
karabin Napisano 10 Styczeń 2011 Napisano 10 Styczeń 2011 Jak testy znikną z písemka to ludzie mieszkający nad morzem będą mogli czytać o podziemiach w górach. A może by tak ująć nudnych i nieciekawych już dla mnie artykułów o podziemiach ,jaskiniach a dodać w to miejsce testy wykrywaczy albo relacje z prawdziwych wykopków np.messerschmit z Truskawia.Redakcja zwyczajnie nie wie co chcemy czytać,jak tak dalej pójdzie to sami sobie wydają,kupią i przeczytają.
talgo Napisano 10 Styczeń 2011 Napisano 10 Styczeń 2011 \"jak tak dalej pójdzie to sami sobie wydają,kupią i przeczytają.\"a tak nie jest :))
karabin Napisano 10 Styczeń 2011 Napisano 10 Styczeń 2011 Teraz doczytałem że proscan jest w dwóch osobach. Roboty kupa przy czyszczeniu dwóch par butów i to jeszcze teraz jak błoto wszędzie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.