Skocz do zawartości

bagnet, pochwa, okładziny, żabka

EAGLE11

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Tylko żeby była jasność! Te pionowe ysy" wokół orzełka to orginalny fabryczny szlif pozostały po fabrycznej frezarce!! To samo te ukośne kreski na ostrzu i pionowe w zbroczu! Żebyś ich nie zatarł tam gdzie jeszcze są.
Nie chcę marudzić, ale efekty po tej elektrolizie są coś słabe... albo to wina złych zdjęć. Śrubeczki faktycznie są w dobrym stanie i rokują na bezpieczne odkrecenie:) Ja z wykopów śrubki odkręcam tak: najpierw je dokładnie oczyszczam druciana szczotką na wiertarce (zwłaszcza tam gdzie jest dostep do gwintu czyli w tych wycieciach na srubokret), potem pędzelkiem nanoszę trochę fosolu. Smaruję nim nakrętkę z zewnątrz jak i od strony rekojesci. Potem delikatnie obcęgami odkręcam. W 9 na 10 przypadkach udaje się to bez problemów :)
Napisano
Na pewno warto, tylko muszę znaleźć trochę czasu. Teren ogrodzony na prywatnej posesji więc nie powinna się mu krzywda stać ;)
Czy okładziny od Perkuna wz.24 będą pasować do mojego wz.22?
  • 1 month later...
Napisano
serio poszedł na all ?? cyt. Nie oddałbym go za żadne pieniądze świata! ;) Po prostu myślę o skorzystaniu z pomocy kogoś kto się na czyszczeniu..." to po co tyle pitolenia :)))) jak widac kasa to kasa :)
  • 3 weeks later...
Napisano

Muszę Was zawieść...zły Eagle jednak nie sprzedał bagnetu. Aukcja zakończyła się, ale wkrótce ukaże się negatywny komentarz do tego konta na Allegro.

• 10 months later...
Napisano
możecie coś powiedziec szerzej na temat woskowania? słyszałem coś o traktowaniu fantów rozpuszczonym woskiem pszczelim np zamiast lakierowania, mozę ktos napisać dokladnie co i jak?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie