EAGLE11 Napisano 8 Listopad 2010 Autor Share Napisano 8 Listopad 2010 .3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EAGLE11 Napisano 8 Listopad 2010 Autor Share Napisano 8 Listopad 2010 Przy naturalnym świetle te brązowe ślady rdzy nie są widoczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draven85 Napisano 8 Listopad 2010 Share Napisano 8 Listopad 2010 Szczotka druciana na wiertarce, później zrób woskowanie. Ja tak robiłem i rdzy nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EAGLE11 Napisano 8 Listopad 2010 Autor Share Napisano 8 Listopad 2010 ale jak to? normalnie szczotą po klindze jechać? Nie porysuję się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draven85 Napisano 8 Listopad 2010 Share Napisano 8 Listopad 2010 Większych rys które już tam są nie zrobisz, delikatnie bez przesady i będzie dobrze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 8 Listopad 2010 Share Napisano 8 Listopad 2010 Drucianka na wiertarce tylko raczej delikatnie, pomału, nie dociskać mocno. I daj fotki po tym zabiegu, coś mi się wydaje że jeszcze raz będzie elektroliza.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
por.pil.020 Napisano 8 Listopad 2010 Share Napisano 8 Listopad 2010 Tylko żeby była jasność! Te pionowe ysy" wokół orzełka to orginalny fabryczny szlif pozostały po fabrycznej frezarce!! To samo te ukośne kreski na ostrzu i pionowe w zbroczu! Żebyś ich nie zatarł tam gdzie jeszcze są. Nie chcę marudzić, ale efekty po tej elektrolizie są coś słabe... albo to wina złych zdjęć. Śrubeczki faktycznie są w dobrym stanie i rokują na bezpieczne odkrecenie:) Ja z wykopów śrubki odkręcam tak: najpierw je dokładnie oczyszczam druciana szczotką na wiertarce (zwłaszcza tam gdzie jest dostep do gwintu czyli w tych wycieciach na srubokret), potem pędzelkiem nanoszę trochę fosolu. Smaruję nim nakrętkę z zewnątrz jak i od strony rekojesci. Potem delikatnie obcęgami odkręcam. W 9 na 10 przypadkach udaje się to bez problemów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 11 Listopad 2010 Share Napisano 11 Listopad 2010 a może warto sprawdzić ziemię w okolicach gdzie wykopałeś ten bagnet :0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EAGLE11 Napisano 11 Listopad 2010 Autor Share Napisano 11 Listopad 2010 Na pewno warto, tylko muszę znaleźć trochę czasu. Teren ogrodzony na prywatnej posesji więc nie powinna się mu krzywda stać ;)Czy okładziny od Perkuna wz.24 będą pasować do mojego wz.22? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
por.pil.020 Napisano 12 Listopad 2010 Share Napisano 12 Listopad 2010 Nie. Będą pasować tylko kopie do wz.22 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EAGLE11 Napisano 12 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2010 po czyszczeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EAGLE11 Napisano 12 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2010 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EAGLE11 Napisano 12 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2010 Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Cyrograf15 23:04 12-12-2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 12 Grudzień 2010 Share Napisano 12 Grudzień 2010 Jak go wyczyściłeś?Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Cyrograf15 23:06 12-12-2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EAGLE11 Napisano 12 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2010 elektroliza i potem szczota druciana na wiertarce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
por.pil.020 Napisano 17 Grudzień 2010 Share Napisano 17 Grudzień 2010 szkoda ze zleciał na allegro... ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sid30 Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 serio poszedł na all ?? cyt. Nie oddałbym go za żadne pieniądze świata! ;) Po prostu myślę o skorzystaniu z pomocy kogoś kto się na czyszczeniu..." to po co tyle pitolenia :)))) jak widac kasa to kasa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EAGLE11 Napisano 3 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2011 Muszę Was zawieść...zły Eagle jednak nie sprzedał bagnetu. Aukcja zakończyła się, ale wkrótce ukaże się negatywny komentarz do tego konta na Allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hando_83 Napisano 23 Listopad 2011 Share Napisano 23 Listopad 2011 możecie coś powiedziec szerzej na temat woskowania? słyszałem coś o traktowaniu fantów rozpuszczonym woskiem pszczelim np zamiast lakierowania, mozę ktos napisać dokladnie co i jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.