Skocz do zawartości

XP Deus - odpowiem na pytania.

Raned

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Większa cewka w Deusie działa tak jak większe cewki w każdym innym wykrywaczu, czyli pokrywa więcej gruntu i zwiększa się zasięg na duże przedmioty, w przypadku przedmiotów wielkości monety może to byś kilka centymetrów a w przypadku kanistra 20-litrowego ok. 30 cm. Warto dodać, że akumulator w cewce 34/28 cm wytrzymiuje do 15 godzin z jednego naładowania.
Jeden wykrywacz to np. cewka standartowa i słuchawki bezprzewodowe, w których są wszystkie podstawowe ustawienia a drugi wykrywacz to druga cewka ze zdalnym sterowaniem do którego można podłączyć słuchawki przewodowe lub odwrotnie, potrzebny jest tylko drugi wysięgnik np. przystosowany z innego wykrywacza.
W standarcie w zestawie jest ładowarka sieciowa, ładowarki samochodowa i awaryjna są dostępne jako opcje w niedużej cenie.
  • Odpowiedzi 242
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
RADEN jedna żecz , jestem od kilku wiosen w kraju kwitnącej wilgoci ( czyli Bretanii) sporo Bretańców mówi ze zasięg XP-dEUS a zasięg Xp-golg.maxx ko niewielka różnica. Jak spotykam ich na polach to większość łazi z max-ami ale powoli zmieniają na deusy. czy masz jakąłś opinie na temat tych dwóch wykrywek. ja tak zapatruje sie na deusa ale ..................
Napisano
W Polsce jest 16+ użytkowników, kilku chodziło z Deusem kilka miesięcy, ale większość z nich nie miała za dużo okazji z nim pobiegać, ze wzgl. na ostrą zimę.
Deus ma sporą przewagę nad Gold MAXX Power w Deusie GMP jest jednym z 9 programów. Program GMP ma do dyspozycji 4 częstotliwości, ID na wyświetlaczu, klasyczna dyskryminacja, kilka sposobów dostrojenia do gruntu, notch, dowolne aranżowanie tonów, waga piórkowa, wbudowane akumulatory i wiele innych. Oprócz tego innych 8 programów w tym G-MAXX II.
Napisano
kolego zzz75 jest sporo osób co latają z tym Deuskiem. tylko niekażdego stać zeby wywalić 5 koła . wienc setki pytań , ale ludzie są zadowoleni, Francuzi mówią ze deus ma kilka centymetrów większy zasięg od Gold Max-ów ( ale ile centymetrów). sam zastanawiam sie czy zakupić tego siabła. narazie wziołem F 75 Ltd na miesiąc i jak mi nie podmasci to biore Deusa i tyle
Napisano
sorki ja rozumiem ze jesteś sprzedawcą,i nie wiem czy nie kupie tego sprzętu.Ale pytanie było nie do Ciebie.Poraz kolejny się pytam czy ktoś juz biegał z tą wykrywką
Napisano
maxim026 obsługa Deusa jest prosta i intuicyjna. Obsługa F75 też nie jest skomplikowana.
zzz75 mnie nie musisz wierzyć , ale jest więcej niż szesnastu (16) użytkowników w Polsce, nie sądzisz, że kupili po to by leżał w szafie, ale nie każdy musi zaglądać i uczestniczyć w rozlicznych forach, bo może nie mieć na to czasu ani ochoty.
Napisano
witam,
W ostatnim czasie dużo czytałem na różnych forach tych polskich jak i zagranicznych i powiem tak;jak ktoś kładzie dużą wage na ergonomie diesing i nowinki to deus jest dobrym wyborem ale moim zdaniem co chodzi o skuteczność zasięg detekcje to juz deus tak wspaniale nie wypada,są lepsze wykrywki w porównalnej cenie a ci co już kupili deusa to sądze ze są zadowoleni z tych bajerów ale z osiągów już mniej
Pozdrawiam
Napisano
szymi no to powiedz, którzy, bo ja i wszyscy, których znam a także ludzie na brytyjskim forum XP są bardzo zadowoleni z zasięgu Deusa, proszę o konkrety i się nie wykręcaj.
Napisano
Witam Raned
powiem ci tak widziałem e traca, spectre ,gti odnoszę się do tych modeli bo sam je posiadam albo posiadałem i powiem szczerz deus nie jest płytkim w detekcji ale do V3 czy, e track ,trochu mu brakuje. Sam chciałem kupić deusa ale po rozmowach z kolegami poszukiwaczami z niemiec dałem sobie spokój, kupując goldmaxa masz praktyczni te same osiągi co deusem .
Pozdrawiam
Napisano
Gold MAXX Power nie ma takiego samego zasięgu jak Deus, to co napisał maxim026 co mówią Francuzi to prawda. Tak czy inaczej przyszłość należy do Deusa, fabryka XP powiększyła się, pracuje pełną parą, mają tyle zamówień, że najbliższą dostawę będę miał dopiero w 3 dekadzie marca.
Ja też posiadałem Spectrę V3 i E-Traca i mam porównanie. GTI to już nie ma co porównywać.
Napisano
to co napisał maxim 26 to już było mi w tamtym roku znane morze przyszłość należy do deusa ale terazniejszość jeszcze do tych w/w
Napisano
szymi do Dusa należy i teraźniejszośś i przyszłość. zzz75, nie biegam ale chodzę od lipca 2010, jeżeli chcesz coś praktycznego wiedzieć to w miarę możliwości odpowiem, jak widać na razie inni użytkownicy nie wchodzą na to forum i ten wątek. Chyba, że mi nie ufasz, ale to już Twój problem...
Napisano
testy deusa w powietrzu z cewką standardową i z nową większą, jak widać te osiągi są dla v3, czy e track tak samo do osiągnięcia
nic co mogło by zabłysnąć na korzyść deusa.
tutaj strona od mojego kolegi.
http://forum.abenteuer-schatzsuche.de/index.php?showtopic=1217

Pozdrawiam
szymi
Napisano

Witam jestem z niewielu posiadaczy Deusa XP nie jestem doświadczonym poszukiwaczem, ale podzielę się kolegami moim skromnym doświadczeniem, co do sprzętu jestem zadowolony (według mego niedługiego doświadczenia z wykrywaczami) nie ma żadnego problemy z obsługa, co do osiągów to powiem tak mam takie pole gdzie więcej było orane wykrywaczami niż pługiem a odkąd mam XP zbieram to, co nie znalazły inne wykrywacze kopie monety, plomby, kule od muszkietu na ok 40cm boratynke wykopałem na 35cm (to chyba nie jest źle jak na laika w tej dziedzinie), co do samego sprzętu jest bardzo lekki i bardzo wygodny w użytkowaniu jeden mankament to Samo urządzenie sterujące jest zbyt blisko palców i trzeba bardzo mocno zadzierać polce do góry, (ale kupiłem na ramie pokrowiec IPHONE 4 3GS 4G CYGNETT SPORT posuje idealnie) pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie