otrong Napisano 4 Listopad 2010 Autor Napisano 4 Listopad 2010 już wyjaśniam Panie dociekliwy :)Dziesięć lat temu miałem 16 lat. Miałem starszego kuzyna, który przyjeżdżał do mnie na wieś z XLT, tak było przez trzy sezony wakacyjne- razem sobie chodziliśmy i kopaliśmy.Jednak kontakt się urwał, kuzyn sprzedał sprzęt i tak się przygoda zakończyła.Nadeszły jednak trochę lepsze czasy i zainteresowanie powróciło. Zacząłem od Pulsara, poprzez Ace250, Explorera, Xterrę70. Hobby zaczęło mnie wciągać i zacząłem kupować sobie coraz to więcej sprzętu (gadżeciarstwo) i pasja w ciągu ostatnich dwóch lat rozrosła się do granic fanatyzmu". Szacunek dla Vana za dociekliwość :)Ps. czy jeszcze coś mam wyjaśnić? bardzo chętnie to zrobię.
jacho Napisano 4 Listopad 2010 Napisano 4 Listopad 2010 Panie VanWorden 10 lat temu zaczynałem" nie oznacza X lat temu..." :)Panie otrong, jakieś to wytłumaczenie jest, ale niesmak pozostał :)
MostWanted Napisano 4 Listopad 2010 Napisano 4 Listopad 2010 Rzadko w tak krótkim czasie dowiedziałem się tylu konkretów na forum :0Szacun za nie odbieganie od tematu (zbytnio) :) i szybkość.To się trochę jeszcze wstrzymam z zakupem Spektry. Dolar do wiosny bardzo potanieje, więc może i ceny nie będą już tak porażające.
panzerkris Napisano 4 Listopad 2010 Napisano 4 Listopad 2010 Ciekawe...ciekawe. Mam nadzieje że bagnetSS nie kryje się pod nickiem:D
otrong Napisano 4 Listopad 2010 Autor Napisano 4 Listopad 2010 szanowny kolego panzerkris, Twoje głupie insynuacje nie są dla mnie do końca jasne? Co to jest bagnetSS ?Nie rozumiem co jest podstawą Waszych zgryźliwych wypowiedzi? To że zacząłem swoją przygodę na poważnie dopiero dwa lata temu czy może gryzie Was fakt że komuś wiedzie się trochę lepiej i zazdrość przenika? Ja nikomu nie dokopuję, nie doszukuję się spisku pod każdym postem, stawiam sprawy jasno i nie wiem co jest powodem tej sytuacji?
jacho Napisano 4 Listopad 2010 Napisano 4 Listopad 2010 Wyluzuj. Sam bym chciał mieć spectrę, baaaardzo. Sprzedałbym i kupił F75 :) Ale co kto lubi. Czekamy na testy.
pmf1 Napisano 4 Listopad 2010 Napisano 4 Listopad 2010 Do kolegi Raned, widziałem kilka prezentacji Deusa na YouTube, czytałem też wątek na innym forum, jest to jednak baaardzo mało. Sam posiadam Explorera SE Pro, i jedynie co mi w nim przeszkadza to powolność i prądożerstwo, inne rzeczy to drobnostki. Myślę że dystrybutorowi sprzętu powinno zależeć na przedstawieniu tego sprzętu, może w innym wątku. Można by było to zrobić w oparciu o inne wykrywki z górnej półki. Sam może byłbym zainteresowany zakupem ale na razie mało co o nim wiem na forach jest wciąż niewiele.
Raned Napisano 5 Listopad 2010 Napisano 5 Listopad 2010 pmf1, na polskich forach nie jest możliwa, żadna konstruktywna dyskusja na temat wykrywaczy. Jeżeli chcesz uzyskać wiele rzeczowych informacji na temat Deusa to zarejestruj się na angielskim www.xp-ownersforum.com Może to trochę potrwać.
kopijnik2 Napisano 5 Listopad 2010 Napisano 5 Listopad 2010 :)A szkoda...http://odkrywca.pl/jaki-wykrywacz-,667727.html#667727
panzerkris Napisano 5 Listopad 2010 Napisano 5 Listopad 2010 otrong kolego drogi spkojnie. Już Ci tłumacze bagnetSS to był taki user na forum. Dostał 3 bany i sie uciszył. Sugerowałem jego powrót na łono Odkrywacy pod innym nickiem:D Sam piszesz że najpierw szukasz tyle, później że tyle. Po co sam się wkopujesz. Wstyd Ci jest że od 2 lat dopiero? Przeczytaj ten wątek dokładnie i zobaczysz że większość co pisze o Spectrze miała ją w rękach za nim Ty o niej wogóle usłyszałeś, więc się pytam jaka zazdrość?
VanWorden Napisano 5 Listopad 2010 Napisano 5 Listopad 2010 Raned - czy konstruktywna" dyskusja to tylko taka w której wyłącznie jedna strona ma rację? Coś tak jak w PISie? Pytam jak najbardziej rzeczowo bo odsyłasz ludzi na angielskie forum, którego właścicielem jest dystrybutor XP w Wielkiej Brytanii, firma Regton.. Czy tak ma wyglądać rzeczowość i bezstronność rozmów? Jeśli tak to ja zdecydowanie wolę jednak polskie, niekonstruktywne fora, gdzie przynajmniej w większości wypadków widać kto i co sobą prezentuje:))PozdrawiamVW
Raned Napisano 5 Listopad 2010 Napisano 5 Listopad 2010 VanWorden, znam jedno forum, gdzie jedna i tylko jedna osoba ma rację, dlatego przestałem je odwiedzać. Wiesz chyba o jakie forum chodzi.
kopijnik2 Napisano 5 Listopad 2010 Napisano 5 Listopad 2010 mam nadzieję, że - luzik i nie rozkładamy obu cennych wątków...
VanWorden Napisano 5 Listopad 2010 Napisano 5 Listopad 2010 Myślę, że nie rozkładamy bo jednak kwestia gdzie się zasięga informacji jest niezwykle ważna. W tym wątku wypowiedzieli się głównie użytkownicy i to jest OK, ale odsyłanie po obiektywne informacje na forum prowadzone przez dystrybutora sprzętu to jednak mocno nie halo. Wybacz Raned, że na swoim będę się jednak trzymał zasady swobodnej dyskusji, braku cenzury i zera tolerancji dla świętych krów czy papierowych guru. Dobry argument prawdziwego użytkownika zawsze się obroni i nie potrzebuje wsparcia dilera czy dystrybutora. PozdrawiamVW
kopijnik2 Napisano 5 Listopad 2010 Napisano 5 Listopad 2010 Van http://odkrywca.pl/xp-deus-odpowiem-na-pytania-,679395.html#679395na moją prośbę założonybo innego usera nie znam - nie ma testów, opisów loco kraj...lub są - lecz trudno goglowalne...
skullmen Napisano 10 Listopad 2011 Napisano 10 Listopad 2011 panowie piszemy o wykrywaczach ?? czy kto jest to . Nie mieszajmy w to deusa itp .jak dla mnie budowa deusa go eliminuje , trzymałem go w reku i bałem sie ze sie połamie:) przy mojm relic hawku to zabawka dla dzieci :)chodze z minelabami od paru łądnych lat (muszkieter ,gt,obecnie relic hawk) postanowiłem zapoznac sie z opcja whitesa i odrazu sie zakochałem :)miałem też proximy itp .I było mi mało . kupiłem dfx i to był strzał w dziesiątke poznałem go na maxa chodząc nawet po 20 godzin non stop ( maratony kto był ten wie:) ale było mi mało , na zlocie neodymowców dostałem w swe ręce spectre od kolegi z elbląga(dzieki arek :) na początku masakra co jest co i do czego ale po jakims czasie zaczoł do mnie mówic i pieknie pokazywac co lezy w ziemi . Nikt mi nie powie ze jest trudny itp , trzeba poprostu poczytac instrukcje i połazic . DFX sprzedany teraz czekamy na spectre:)
adek_ Napisano 10 Listopad 2011 Napisano 10 Listopad 2011 otrong życze także wytrwałości i sukcesów z tym sprzetem. Wiem ze zanim kupie drogi sprzet najpierw bede chciał go zobaczyc w polu , przetestować, tak tez Tobie radze jeśli chodzi o Deusa (bo spectre juz kupiłes;)). Pisze to także były użytkownik spectry.
skullmen Napisano 10 Listopad 2011 Napisano 10 Listopad 2011 mnie tam od zakupu spectry nikt nie odciagnie:) pare dni i nocy przechodzilismy razem i jedyna wade jaka w niej widze to zasilanie słuchawek , szybko baterie padają nie wazne jakie sie wsadzi :)
pytajnick Napisano 10 Listopad 2011 Napisano 10 Listopad 2011 Ja do słuchawek pakuję 2 szt alkalicznych Duracelli i dłuuuugo nie muszę myśleć o wymianie . Dla mnie największą wadą Spectry jest jej prądożerność ale i z tym można sobie dać radę inwestując w akumulatory Eneloopa. Śmigam już 3 sezon ze Spectrą i wciąż ją kocham :) Myślę że i Ty będziesz zadowolony . Jak już będziesz ją miał dla siebie , taka drobna rada spróbuj chodzić bez dyskryminacji ! Zaakceptuj wszystkie numery VDI a te które Ci nie pasują" ustaw w TONE ID na " (zero) eliminując tym sposobem np gwoździe czy inne śmieci. Zobaczysz jak wykrywacz potrafi wymiatać fanty i z jakiej głębokości ;-) Bardzo dobrych wykrywaczy nie trzeba zachwalać , one same w odpowiednich rękach się obronią .Myślę że gdyby tak każdy miał Spectrę to po kilku latach nie byłoby czego szukać , a tak .... :)))Powodzenia !
skullmen Napisano 10 Listopad 2011 Napisano 10 Listopad 2011 witaj !! wiem wiem i nie wycinałem nic w dyskryminacji :) sprzet juz kocham tylko kwestia czasu i paru zł i bedzie tylko moja:D
otrong Napisano 11 Listopad 2011 Autor Napisano 11 Listopad 2011 etap Spectry mam już za sobą. Miałem ją do lipca tego roku, kupiłem nówkę, na szczęście przy sprzedaży nie straciłem wiele. Rozłożyła mnie na łopatki, tak jak napisał VanWorden mnogość ustawień, może potrzebnych może nie, ale cały czas miałem wrażenie że jak przestawiłem jakąś pierdołę to coś nie grało. niedawno, zupełnie przez przypadek dowiedziałem się że, kolega który go ode mnie kupił, już też go sprzedał - wytrzymał z nią 3-mce. Także, jak widać sprzęt cały czas na gwarancji a już trzeci właściciel...Jednak najlepiej pasuje mi Minelab. E-trac i Xterra705 służą mi całkiem dobrze i póki Minelab nie wpuści czegoś nowego na rynek to nie zamierzam przesiadać się na coś innego. Do Xterry mam wszystkie cewki i tak na dobrą sprawę to wystarcza, a jak mam niedosyt to pakuję E-trac i zamiatam do czysta. pozdrawiam
Brzęczyszczykiewicz Napisano 11 Listopad 2011 Napisano 11 Listopad 2011 No bo to tak właśnie jest ze sprzętami w których można wiele pokręcić. Jak się nie wie co, to najlepiej wziąć fabryczne ustawienia i delikatnie próbować robić kosmetyczne zmiany pod własne preferencje. Bo zakres regulacji nastaw pozwala osiągnąć lepszy od standardowego efekt w konkretnych warunkach tylko bardzo dobrze rozumiejącemu nastawy użytkownikowi. Jeśli ktoś nie do końca wie co się stanie jeśli zmieni dany parametr z 10 na 5 albo na 15, to prędzej pogorszy właściwości pomiarowe niż uzyska poprawę.Analogiczny problem występuje praktycznie w całym elektronicznym sprzęcie pomiarowym. Tyle że w wykrywaczach jest trudniej, bo ciężko jest zweryfikować poprawność nastaw. Na domiar złego poszukiwacze zwykle nie należą do wąskiego grona ludzi obeznanych z elektronicznym sprzętem pomiarowym. Więc trudno się dziwić frustracjom po nabyciu sprzętu, który nie chce pokazać drzemiących w nim możliwości. Uważam że Whites w pewnym sensie postępuje nieuczciwie nie przygotowując klienta na wyzwanie które go czeka. I robi to świadomie, bo przecież z XLT był ten sam problem tylko w nieco mniejszej skali. No ale tak to jest w amerykańskiej doktrynie handlowej - sprzedać i w nogi.I dlatego takie sprzęty jak V3 są tak naprawdę urządzeniami dla wybranych. A pozostali powinni pozostać przy wykrywaczach z ustawionymi na sztywno opcjami. I nie ma w tym żadnego przytyku do nikogo, tylko realistyczna ocena sytuacji. Z jakichś powodów większość poszukiwaczy obraża się za takie zaszeregowanie. Taj jakby to, że miał z matematyki tróję a nie piątkę, o niczym w jego przekonaniu nie świadczyło.
pampero Napisano 11 Listopad 2011 Napisano 11 Listopad 2011 mam v3 już 2 lata i jedyne czego mi w niej brakuje to snajperki i dobrze przetłumaczonej instrukcji bo angielską pisał inżynier w języku inżynierskim a tłumaczył polak nie inżynier i bez zrozumienia ;( rynek wtórny zalały wykrywacze które miały same kopać ;))tak jest skomplikowany i jak pisał van użytkownicy których przygotował whites modelami xlt,dfx mają dużo łatwiej ja przesiadłem się z gti 2500 i rzuciłem się na naprawdę głęboką wodę v3 już na fabrycznych programach wymiata fakt niektóre są trudne ale hi-pro nie jest dla początkujących i trzeba może do niego dojrzeć godzinami spędzonymi w polu bo może zagotować użytkownika zresztą każdy program trzeba dostosować do swoich preferencji i warunków polowych v3 to już koleiny nie drugi sprzęt jaki posiadam chciałem kupić sprzęt na lata z dużym potencjałem niekoniecznie do okiełznania w rok i się nie zawiodłem cały czas się poznajemy ;)) choć odwiedzam odkrywce to nie lubię tego forum za dużo tu ludzi którzy mało wnoszą do tematu wątku a za wszelką cenę komuś chcą dopiec wyśmiać udowodnić że są lepsi koledzy to jest hobby odpoczynek a nie korporacyjny wyścig szczurów fajnie się czytało tak do połowy wątku jak nie na odkrywcy pozdrawiam
bikemax771 Napisano 13 Listopad 2011 Napisano 13 Listopad 2011 Sprzęt jest przereklamowany i nie wart tej ceny
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.