lina_90 Napisano 2 Listopad 2010 Autor Napisano 2 Listopad 2010 Witam! Mam okazję kupić takie gogle. Gość woła 80zł za to. Kwestia czy oryginalne z drugiej wojny?
Catadero Napisano 2 Listopad 2010 Napisano 2 Listopad 2010 Sie wie, że oryginał z drugiej wojny. ;-} Używane przez lotników, czołgistów, motocyklistów Armii Czerwonej od czasów II wojny aż po lata siedemdziesiąte XXw.Potem zaczęto produkować taki sam wzór tylko metalowe okucie zastąpiono plastikiem. I to przeważnie w jadowicie błękitnym kolorze.Jeśli guma nie jest sparciała, to pewnie są znacznie młodsze niż II wś.C.
Catadero Napisano 2 Listopad 2010 Napisano 2 Listopad 2010 I żeby nie być gołosłownym-moje, zakupione od Rosjan opuszczających Legnicę. Można było wtedy kupić różne fanty na worki a nie na sztuki.C.
nomyss Napisano 2 Listopad 2010 Napisano 2 Listopad 2010 O to mnie ucieszyliście :) gdyż mam identyczne (okucia stal czy aluminium) w super stanie kupione na mini wyprzedaży z naszego wojska która była u mnie w mieście kilka lat temu. Do tej pory sądziłem iż to jakieś powojenne więc służyły już kilkukrotnie przy krojeniu cebuli ;)
nomyss Napisano 2 Listopad 2010 Napisano 2 Listopad 2010 Takie konkretnie :) pasek to szara oliwka z lampą zszarzał.
Sturmgeschutz Napisano 2 Listopad 2010 Napisano 2 Listopad 2010 Czy sparciała czy nie to nie jest żaden argument ja też takie miałem ,ale nie wiedziałem że produkowano je tak długo ,dzięki za infoPozdrawiamStug
lina_90 Napisano 2 Listopad 2010 Autor Napisano 2 Listopad 2010 Sugerując się stanem gogli i tym co sprzedawca mówi, raczej wojenna sztuka. Trochę na te gogle polowałem, ładnie się to prezentuje na hełmie.pozdro
Pytanie
lina_90
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.