Skocz do zawartości
  • 0

Granat

Daro Shadow

Pytanie

22 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jak to któryś kolega podawał skany z ekspertyzy, to wyskrobywali nawet 0,1 g !!!(idiotyzm) z jakiś tam skorup i już to w/g nich było podstawą do posiadania materiałów wybuchowych.
Napisano
ja bardzo przepraszam, że muszę się wtrącić w tę ciekawą dyskusję, ale zdawało mi się, że celem tego wątku było :

ylko po co ten aluminiowy drut na nim?"

więc może do brzegu Panowie a nie na głęboką wodę....proszę.
Napisano
A więc drucik służył do wytapiania trotylu. Tak? Jak ruscy wytopili ten trotyl z granatu to zapewne coś zostało na ściankach, ale czy takie śladowe ilości miały szanse przetrwać tyle lat w ziemi?
Napisano
moja pierwsza myśl to taka ze ten drut służył do jak to kolega karolsawiak napisał Potykacza. i jeszcze się tak zastanawiam czy kupa mogła bu zneutralizować trotyl? :] w końcu kupa zawiera różne kwasy hehe
Napisano
Panowie jeżeli chodzi o ten drucik to raczej wątpię żeby służył do wytopienia zawartości granatu,bardziej to po pasuje na jakiś obciążnik,a co do trotylu to po takim czasie i tak by zwietrzał.
Napisano
Rafael trotyl jest materiałem wybuchowym a tak owych nie wolno posiadać . ; ) Ja wiem , ty wiesz i inni wiedzą , że i może jest bezpieczny ale policji tego nie wytłumaczysz . ;/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie