Skocz do zawartości
  • 0

bagnet radom 1939 brak odbioru i serii

said2

Pytanie

Napisano

Witam,
spotkał się ktoś z kolegów z takim bagnetem bez bić serii i odbioru. Na jelcu tez brak numeracji, bagnet nie był niemczony.Widać że bić nie było...

21 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam,
Ja również mam taki bagnet - bez odbioru i bez numeru i serii. Mój egzemplarz także jest parkeryzowany i... również pozyskany pod Iłążą. Tak więc zostały one wydane na linię. Nie ma słoneczka, ale pod okładkami sygnowany 1" i jakby dwoma literkami: V V". Pochewka od niego ma resztki zielonej farby i odbiór w owalu (D2).
Napisano

Witam,
spotkał się ktoś z kolegów z takim bagnetem bez bić serii i odbioru. Na jelcu tez brak numeracji, bagnet nie był niemczony.Widać że bić nie było...

Napisano
Miałem taki ... Jedynymi oznaczeniami były dwa niewielkie stempelki na rękojeści przy głowicy- jakby słoneczko i taki niby odwrócony kieliszek.

Pozdrawiam,
Piotr.
Napisano
Mój został znaleziony w chatce pod Iłżą, więc w porę zdążył się z magazynu ewakuować. Stan fabryczny też w tej typowej polskiej matowej (lekko niby zielonkawej) oksydzie."
Pozdrawiam,
Piotr.
Napisano
Witam.U mnie tylko godło i rok,a z drugiej strony fb radom ,na pochwie też nie ma żadnych oznaczeń , słoneczka i kieliszka też nie widać ale poszukam przy dziennym świetle

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie