Skocz do zawartości
  • 0

Rewolwer 1941 r.

Agunia

Pytanie

Napisano

Witam,

ostatnio chodząc po plaży znalazłam taki oto rewolwer widać na nim gwiazdę oraz rok 1941. Związku że interesuję się monetami a nie militariami zwracam się do Was co to za rewolwer. Rewolwer po oczyszczeniu ma ruchomy bęben, spust i język. Czy posiadanie go lub sprzedaż jest legalne. Rewolwer w stanie takim jak widać czyli nie można strzelać jedynie nadaje się do kolekcji.

Z góry dziękuję za odpowiedz.

19 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
czyli jest nielegalny, to mam go zanieść na policje i konsekwencji nie będzie, przecież go nie kupiłam. czy lepiej go wyrzucić.
Napisano
kolego rozumiem że byłeś ciekaw co to za broń. Jednak wedle prawa nie możesz jej posiadać, ale to już chyba wiesz. Nie za bardzo wiem co się w takich sprawach robi. W każdym bądź razie musisz go oddać.
Napisano
Padlina nie padlina... W porównaniu do tych ogryzków, przez które ludzie na forum czy aukcjach już wpadali to ten jest stan lux. Lepiej się pozbyć - albo tak, jak radzi Hebda, albo zanieść niebieskim i powiedzieć, że przy remoncie strychu wypadł z krokwii :) Tylko nie wspominaj nic o wykrywaczu!
Napisano
kicereb, skoro się tym nie interesuje, ale w takiej sytuacji wraca od do ziemi........ skoro interesujesz się militarką znaczków na pewno byś nie zbierał jak byś znalazł.
Napisano
Agunia podziwiam Ciebie że w ogóle to odważyłeś się pokazać.I podziwiam Ciebie że miałeś odwagę powiedzieć ze wolisz monety zamiast takich znalezisk.Jesteś pierwszą osobą która tak otwarcie to powiedziała.Do tej pory po ID fanty trafiały na sprzedaż bez słowa dziękuję.Mało tego.Na aukcjach były wstawiane zdjęcia poglądowe umieszczone przez Użytkowników Forum w celu id przedmiotu z logo Odkrywcy.Ale jakoś żadna z tych osób nie miała odwagi nawet podziękować za id .A Ty otwarcie.I za to Ciebie szanuję.
Napisano
ogólnie uważam że to jest głupota nie móc kolekcjonować historii która nikomu nie zagraża a tylko dostać za to wyrok, ale skoro prawo jest takie...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie