grh21 Napisano 29 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2010 WitamZnalazłem taki pojazd na allegro, jaka może być jego wartość - planowałem zakup opla blitz , ale bussing nawet lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 29 Wrzesień 2010 Share Napisano 29 Wrzesień 2010 Ten pojazd jest do kapitalnego remontu wszystkiego -silnik (a własciwie to co z niego zostało raczej nie zakręci )bez totalnego remontu - pomijam ,że ktoś jakieś swoje poprawki i patenty wprowadzał przy kabinie (opiswał to jako wojenną przebudowę-naprawę ) -trudno oszacowac jego wartosc w takim stanie - ale odbudowa do stanu pierwotnego będzie niezle kosztowć mozna sie spokojnie przygotowac na nawet paredziesiat tyś pln Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konigsberg Napisano 29 Wrzesień 2010 Share Napisano 29 Wrzesień 2010 A po czym to poznajesz , ze silnik nie zakręci skoro nawet go nie widać..?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 29 Wrzesień 2010 Share Napisano 29 Wrzesień 2010 Pojedziesz kolego obejrzysz -moze dojdziesz do innych wniosków niz ja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konigsberg Napisano 29 Wrzesień 2010 Share Napisano 29 Wrzesień 2010 Byłem , widziałem i wiem ,że go nie widziałeś , bo akurat silnik to tam jest w najlepszym stanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylwester/Fidest Napisano 29 Wrzesień 2010 Share Napisano 29 Wrzesień 2010 jakis link czy foto ? mowa o tym co juz kilka razy stał na allegro ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konigsberg Napisano 29 Wrzesień 2010 Share Napisano 29 Wrzesień 2010 Na alledrogo jest jeden bussing, wiec to pewnie ten.. http://allegro.pl/bussing-nag-4500-wehrmacht-1940-rok-i1246468988.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 29 Wrzesień 2010 Share Napisano 29 Wrzesień 2010 cyt.(Byłem , widziałem i wiem ,że go nie widziałeś , bo akurat silnik to tam jest w najlepszym stanie...) no skoro kolego wiesz wszystko i o wszystkich - a tak na marginesie mieszkam rzut beretem od tego miejsca -a mój kolega który dłubie w silnikach miał nieco odmienne zdanie -ale w dyskusje wdawac sie nie zamierzam :) (pewnie się mylił a mnie tam nawet pewnie nie było) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 29 Wrzesień 2010 Share Napisano 29 Wrzesień 2010 fajne te trzy pyski do 251" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konigsberg Napisano 29 Wrzesień 2010 Share Napisano 29 Wrzesień 2010 Problem w tym ,że przy mnie silnik był odpalany.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojciu Napisano 29 Wrzesień 2010 Share Napisano 29 Wrzesień 2010 Czyli kolejna tajna kolekcja, wnioskując po tych pyskach, się ujawniła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 29 Wrzesień 2010 Share Napisano 29 Wrzesień 2010 grh21 nie chce się wtracać ale mierz siły na zamiary wraz kolegami z mojego stowarzyszenia wzięliśmy sie za odbudowę zwykłego polskiego" Lublina.Uwierz mi roboty co nie miara,kasa temat rzeka tylko jeden plus blachy były jako tako zdrowe i części dało sie dokupić bo jeszcze były(magazyny zapasy powojskowe).Silnik zreanimował w ramach reklamy firma naprawiająca silniki ciężarowe(tylko bebechy)osprzet samemu trzeba było dokupywać.Zwróć uwagę że to niemiec i do niego detali tak łatwo nie kupisz etc .Pozatym piaskowanie malowanie,mechanika zawieszenia stary długo by pisac jak ktos ma naprawde kupe kasy i jeszcze własny warsztat i pojęcie to ok ale samemu to studnia bez dna.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szym Napisano 29 Wrzesień 2010 Share Napisano 29 Wrzesień 2010 Podzielam zdanie Klemensa. Sądzę, że pojazd w takim stanie nadaję się raczej na dawcę" części dla kogoś kto już ma podobny. Bo odbudowa z tą kabiną nachodzącą na skrzydła maski raczej jest bez sensu, w dodatku bez drzwi, szyb. W ten odpalony silnik też niełatwo uwierzyć. Zresztą... wystarczy spojrzeć na zaineresowanie aukcją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltar92 Napisano 29 Wrzesień 2010 Share Napisano 29 Wrzesień 2010 Jasne że sporo będzie kosztować jego reanimacja ale z drugiej strony myślę że to jest dobra inwestycja kasy jeśli jej ktoś trochę ma.Klemens ile widzialeś Bussing Nagów w Polsce?? , ja znam jeszcze jednego w podonym stanie (pewnie jest ich więcej) a ile Lublinów , myślę że jeśli ktoś chce mieć sprzęt malo spotykany nie tylko u nas to to jest wlaśnie to bo Opel lub Lublin to standart u nas i tylko to widać oprócz rosji a Bussing Nag... , no sami powiedzcie....Znajomy rok temu kupil podobny stan za 9000pln. Ciekawe ile ten się ceni?? , ważne i fajne jest to że jest na niego papier.No i diesel , chyba ich w tamtym okresie (mowa o autach)zbyt wiele nie bylo... , Jak masz kasę nawet na część remontu to myślę że warto się w tym sprzęcie utopić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltar92 Napisano 29 Wrzesień 2010 Share Napisano 29 Wrzesień 2010 kabinę pewnie ktoś wymienil po wojnie bo tam z tego co wiem caly stelaż byl z drewna.Naprawdę jest to ciekawy sprzęt a to że na aukcji się o niego nie zabijają jak o jakieś willisy , dodge , i kubelwageny robione z czeskich części to może i lepiej to jst auto dla kogoś kto już się nasycil tym wszystkim co jest dostępne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konigsberg Napisano 30 Wrzesień 2010 Share Napisano 30 Wrzesień 2010 Kabina wojenna, oglądałem go , ale po stolarce pozostały wspomnienia ,zresztą nawet na fotach widać ,że za bardzo się nie trzyma - trochę roboty przy niej będzie. Patrząc na ceny innych pojazdów, np. horch obecny na tym forum.. Mogę wywnioskować ,że po inwestycji kilkudziesięciu tysięcy i tak będzie to bardzo opłacalne.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 30 Wrzesień 2010 Share Napisano 30 Wrzesień 2010 grh21, tu też masz Bussinga: http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=110849#110859 Kupił go jeden człowiek i doprowadził do postaci jak na zdjęciu (tzn. usunął to co zbędne i zamontował kabinę a sztukę"). Później ten samochód znowu zmienił właściciela.To ciekawe auto, moim skromnym zdaniem warto kupować. Że remont będzie sporo kosztował to jasna rzecz, ale czy jak weźmiesz inną ciężarówkę, to koszty będą mniejsze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 30 Wrzesień 2010 Share Napisano 30 Wrzesień 2010 No i zaczęło się zainteresowanie licytujących. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 30 Wrzesień 2010 Share Napisano 30 Wrzesień 2010 Czy nie mozecie reklamowac aukcji troche mniej nachalnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.