Slajmi130 Napisano 29 Wrzesień 2010 Share Napisano 29 Wrzesień 2010 Dziękuje StadlerNie nie sprzedaję, nie produkuję, robię to dla siebie.Szkoda że Zdjęcia i tak nie oddają wszystkiego jak należy ale ja jestem z nich dumny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 29 Wrzesień 2010 Share Napisano 29 Wrzesień 2010 Szacun!!!Slajmi Twoje modele kopią du..ę!Przez ciekawość – ile ważą?PozdroHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 29 Wrzesień 2010 Share Napisano 29 Wrzesień 2010 HindusNie ważylem ale ciężko tygrysa zdjąć z półki. Sądzę że około 15 kg tygrys. Sdkfz nie mam pojęcia. Nie mam wagi w łapie. Ale na życzenie chętnie zważę bo sam jestem ciekawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 29 Wrzesień 2010 Share Napisano 29 Wrzesień 2010 Fajne te modele, pokaż może więcej zdjęć :)@Diakon227, wiesz na czym polega najwiekszy błąd w Twoim podejściu do tematu? Skupiłeś się na blachach. A to w tym pojeździe jest akurat najprostsze, kwestia tylko pieniędzy i dobrego fachowca z odpowiednio wyposażonym warsztatem, który to pospawa. A największy problem w takiej maszynie to mechanika, szczególnie cały zespół gąsienicowy, jego zawieszenie, przeniesienie napędu.Jeszcze nie słyszałem aby ktokolwiek próbował budować jakąkolwiek półgąsienicówke od zera. podstawą do tego jest posiadanie RAMY (LUB WANNY) PODWOZIA. A 251" najłatwiej uzyskać przez przebudowę OT-810. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 29 Wrzesień 2010 Share Napisano 29 Wrzesień 2010 @Trooper85Nie wiem czy mogę się tu chwalić tym żelastwem, dodatkowo sa zakurzone, Jeśli Moderator pozwoli to chętnie umieszczę dodatkowe zdjęcia. Nie są one wierne w 100% z oryginałami, ale robiłem to ręcznie i zrobiłem tak jak umiałem i z czego miałem.Panie Moderatorze można? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diakon227 Napisano 29 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2010 a kto jest tu moderatorem?:P ja bym chciał żebyś zrobił jeszcze więcej takich modeli i dodał tutaj ich fotki. Są piękne;) odnośnie zawieszenia. Nie mówiłem że chcę robić od zera;) wpierw szukam dokładnych planów i zdjęć. Musze zobaczyć czy to w ogóle możliwe. Jak wszystko rozplanuję to dopiero podejmę się tego zadania. Sam zapewne nie będę tego robił. Mam trochę znajomych w różnych fachach i ich poproszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diakon227 Napisano 29 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2010 to ja się głowię a widzę że wielu idzie na łatwiznę i mało co przerabiają OT-810. Główne zmiany to wycięcie górnej osłony i przemalowanie. Wychodzi na to że trzeba wygrać w totka i sobie takie cacko sprawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diakon227 Napisano 29 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2010 ktoś się orientuje gdzie i za ile można kupić podwozie bądź całego OT-810 ? proszę o suche fakty nie typu a w stanach to za tyle dolców a u ruskich za flaszkę. Proszę nie piszcie też że mnie nie stać ja to wiem;) jak trzeba to coś się wymyśli.Nie teraz to za rok albo dwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 30 Wrzesień 2010 Share Napisano 30 Wrzesień 2010 Diakon - bez obrazy - trocę śmieszy mnie tw podejście do sprwy. Bo generalnie inaczej zazynałbym pracę nad tego typu rzeczami. Ale to ty się na coś takiego porywasz a nie ja. Więc trzymam kciuki. Teraz do meritum - Na serio myślisz o zbudowaniu repliki? Z jakiej cześci Polski jesteś? Bo moze Trooper85 am rację a ja będę mógł coś w temacie zadziałać.Pozdrawiam,makul Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 30 Wrzesień 2010 Share Napisano 30 Wrzesień 2010 Konwertowane OT-ki, gotowe do odebrania:http://www.mortarinvestments.eu/vehicle.php?id=130PozdroHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 30 Wrzesień 2010 Share Napisano 30 Wrzesień 2010 I od tego samego sprzedawcy za 850 000 koron OT-ka na chodzie do samodzielnej konwersji:http://www.mortarinvestments.eu/vehicle.php?id=168PozdroHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 30 Wrzesień 2010 Share Napisano 30 Wrzesień 2010 tak, fotki modeli bardzo proszę, moderator sam jest zainteresowany i pod wrażeniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seeteufel Napisano 30 Wrzesień 2010 Share Napisano 30 Wrzesień 2010 Do twórcy tego przezabawnego wątku: proszę bardzo:http://www.germanmilitaria.com/Heer/photos/H001864.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 30 Wrzesień 2010 Share Napisano 30 Wrzesień 2010 Seeteufel – biorąc pod uwagę obecny kurs EUR i korony czeskiej to moja oferta jest praktycznie o połowę tańsza (!) i że tak powiem „prosto od krowy” :)Cena OT’ka w Mortarinvestments: 137 tys. PLN do Cena OT’ka w Germanmilitaria: 259 tys. PLNPozdroHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 30 Wrzesień 2010 Share Napisano 30 Wrzesień 2010 Trzeba jeszcze doliczyć koszt sprowadzenia i zabawę z przespawaniem kilku elementów (również kosztowną) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 30 Wrzesień 2010 Share Napisano 30 Wrzesień 2010 Dobrze Panie Duńczyku więc dokładam kilka fotek. Cieszę sie że sie podobają, Jestem raczej z rodzaju skromnych, ale cieszę się że mogę się pochwalić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 30 Wrzesień 2010 Share Napisano 30 Wrzesień 2010 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 30 Wrzesień 2010 Share Napisano 30 Wrzesień 2010 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 30 Wrzesień 2010 Share Napisano 30 Wrzesień 2010 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 30 Wrzesień 2010 Share Napisano 30 Wrzesień 2010 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 30 Wrzesień 2010 Share Napisano 30 Wrzesień 2010 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 30 Wrzesień 2010 Share Napisano 30 Wrzesień 2010 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 30 Wrzesień 2010 Share Napisano 30 Wrzesień 2010 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 30 Wrzesień 2010 Share Napisano 30 Wrzesień 2010 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 30 Wrzesień 2010 Share Napisano 30 Wrzesień 2010 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.