cross2900 Napisano 30 Sierpień 2010 Autor Napisano 30 Sierpień 2010 Witam mam zamiar sobie zakupić jakiś dobry wykrywaczinteresują mnie numizmaty i inna drobnica . Z wykrywaczami miałem i mam do czynienia . Tak więc podaje moje typy . Na czym mi zależy no na tym co każdemu czyli na jak najlepszym detektorze. Ważne aby Miał regulację głośności ale bez niej da się obejść . Cena powiedzmy 1000-1100 zł bo fundusze mam ograniczone1.White's Coinmasterhttp://www.viking.waw.pl/hobby_.php?id=110&producent_id=62.White's Coinmaster Prohttp://www.viking.waw.pl/hobby_.php?id=47&producent_id=63. Teknetics delta 4000http://www.teknetics.pl/detektory/delta/P.s Wiem wiem szukaj ale już dużo czytałem ale nadal pewny nie jestem :)
Kamil1994 Napisano 30 Sierpień 2010 Napisano 30 Sierpień 2010 Witam.Whitesy nie mają regulacji głośności, natomiast Delta tak. Więc jeśli zależy ci na tym to bierz Deltę.pzdr.
cross2900 Napisano 30 Sierpień 2010 Autor Napisano 30 Sierpień 2010 Nie tylko tym głównie kieruję się wyborze żeby mieć regulację głośności .
Panmc Napisano 30 Sierpień 2010 Napisano 30 Sierpień 2010 Cibola, na używaną starczy. W tej cenie nie ma nic lepszego.
Enders Napisano 30 Sierpień 2010 Napisano 30 Sierpień 2010 Witam. Jeżeli wykrywacz w przedziale 1000-1100zł, to TYLKO Delta. W tej cenie to OGROMNE możliwości, świetna dokładność; w przypadku kiedy Ace pokazuje kolor, wykopuje się żelazo (dość częsty problem), a tu jeśli nawet Delta wskaże żelazo (ale gwarantuję 100%, że nie pokaże), to i tak masz cyfry przenikalności magnetycznej - wiesz na pewno czy kolor, czy żelazo. I w dodatku świetne wykonanie (brak luzów, itp.), jak i ergonomia/wyważenie. Zasięgi wręcz idealne jak na cewkę 20cm. No i świetny wygląd + łatwość obsługi. Coinmaster/PRO połowy tego nie oferuje. Skąd to wszystko wiem? Bo sam jestem posiadaczem, a jeśli mi nie wierzysz, to poczytaj opinie, testy, (nawet na tym forum), itp. Na pewno nie będą to pieniądze wyrzucone w błoto. Pozdrawiam!
Eastlegion Napisano 30 Sierpień 2010 Napisano 30 Sierpień 2010 Delta ma taki szkopuł, że po ściszeniu poniżej połowy skali dźwięk sygnalizujący znalezienie monety ulega znacznemu wyciszeniu. Nie ma pojęcia czemu ma to służyć, ale jest to największy minus tego detektora. Jedynym wyjściem są słuchawki, które z resztą nie zawsze i nie wszędzie są wskazane.
Hebda Napisano 31 Sierpień 2010 Napisano 31 Sierpień 2010 P.s Wiem wiem szukaj ale już dużo czytałem ale nadal pewny nie jestem :)"ee,każdy to pisze..trochę dziwne:)
Enders Napisano 31 Sierpień 2010 Napisano 31 Sierpień 2010 Delta nie jest stabilna przy czułości 11-12. Praca na czułości wręcz standardowej (7-8) pozwala na jeszcze stabilniejszą pracę niż Ace. Co do głosu - to fakt, jest on słabo słyszalny jak dla małych obiektów, ustawiony na mniej niż połowę zakresu. Jak to słuchawki nie są wskazane!? Ale tak jak kolega pisze - ja bym mu polecał Deltę, mimo wszystko, że jest mały problem z tym dźwiękiem (o wzbudzanie się nie ma się co martwić - mniejsza czułość i po problemie). Ale nie bierzecie pod uwagę tego, co oferuje Ace na kwadracikach", a tego, co Delta na cyfrach przenikalności i dokładności pomiaru. W ogóle bym Delty do Ace nie porównywał - raz to zasięg, dwa to wykonanie, trzy to dokładność... Jeżeli chcesz szukać monetek i drobniejszych przedmiotów bierz Deltę. Pozdrawiam!
P_iter Napisano 31 Sierpień 2010 Napisano 31 Sierpień 2010 Widzę, że wiele osób podkreśla jako wadę brak regulacji głośności w wykrywaczu. Ośmielę się twierdzić, że 95% przygotowanych wyjść odbywa się ze słuchawkami. A to ze względu na niechęć zwracania uwagi otoczenia lub zwłaszcza lepszy kontakt z sygnałami pochodzącymi z wykrywacza. Bez kłopotu można kupić słuchawki z potęcjometrem siły głosu, więc nie ma potrzeby dublować regulacji. Moim zdaniem, brak ustawień siły głosu w wykrywce nie jest jej wadą.
butchcassiddy Napisano 31 Sierpień 2010 Napisano 31 Sierpień 2010 Moim skromnym zdaniem musisz dokonać wyboru między Cibolą i Deltą. Obydwa sprzęty znam, jednym posługuję się na codzień a drugi widzę prawie codziennie w akcji. Na moniak ekstra sprzęty choć obydwa wymagają poznania. Jak już rozgryziesz jeden czy drugi to zadziwisz świat! Pozdrawiam. Butch.
cross2900 Napisano 3 Wrzesień 2010 Autor Napisano 3 Wrzesień 2010 Tak myślę a może używaną proxime ? Tylko że te Tesoro żadko zdarzają sie używki .
Cpt.Nemo Napisano 3 Wrzesień 2010 Napisano 3 Wrzesień 2010 P_iter (13 / 0) 2010-08-31 10:29:33 Widzę, że wiele osób podkreśla jako wadę brak regulacji głośności w wykrywaczu. Ośmielę się twierdzić, że 95% przygotowanych wyjść odbywa się ze słuchawkami"Osmiele sie twierdzic ze jest wrecz odwrotnie :)Bez kłopotu można kupić słuchawki z potęcjometrem siły głosu, więc nie ma potrzeby dublować regulacji."Oczywiscie chodziles w upaly w sluchawkach ?
dzieci3 Napisano 3 Wrzesień 2010 Napisano 3 Wrzesień 2010 Żadko spotykane używki Tesoro?Prosze o rozwiniecie tezy.Pzdr.
cross2900 Napisano 4 Wrzesień 2010 Autor Napisano 4 Wrzesień 2010 No wiesz ciężko znaleźć używkę np. Cibolę do 1,1 tys zł ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.