Skocz do zawartości

Wybór detektora

cross2900

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam mam zamiar sobie zakupić jakiś dobry wykrywacz
interesują mnie numizmaty i inna drobnica . Z wykrywaczami miałem i mam do czynienia . Tak więc podaje moje typy . Na czym mi zależy no na tym co każdemu czyli na jak najlepszym detektorze. Ważne aby Miał regulację głośności ale bez niej da się obejść .
Cena powiedzmy 1000-1100 zł bo fundusze mam ograniczone

1.White's Coinmaster
http://www.viking.waw.pl/hobby_.php?id=110&producent_id=6

2.White's Coinmaster Pro
http://www.viking.waw.pl/hobby_.php?id=47&producent_id=6

3. Teknetics delta 4000
http://www.teknetics.pl/detektory/delta/

P.s Wiem wiem szukaj ale już dużo czytałem ale nadal pewny nie jestem :)
Napisano
Witam. Jeżeli wykrywacz w przedziale 1000-1100zł, to TYLKO Delta. W tej cenie to OGROMNE możliwości, świetna dokładność; w przypadku kiedy Ace pokazuje kolor, wykopuje się żelazo (dość częsty problem), a tu jeśli nawet Delta wskaże żelazo (ale gwarantuję 100%, że nie pokaże), to i tak masz cyfry przenikalności magnetycznej - wiesz na pewno czy kolor, czy żelazo. I w dodatku świetne wykonanie (brak luzów, itp.), jak i ergonomia/wyważenie. Zasięgi wręcz idealne jak na cewkę 20cm. No i świetny wygląd + łatwość obsługi. Coinmaster/PRO połowy tego nie oferuje. Skąd to wszystko wiem? Bo sam jestem posiadaczem, a jeśli mi nie wierzysz, to poczytaj opinie, testy, (nawet na tym forum), itp. Na pewno nie będą to pieniądze wyrzucone w błoto. Pozdrawiam!
Napisano
Delta ma taki szkopuł, że po ściszeniu poniżej połowy skali dźwięk sygnalizujący znalezienie monety ulega znacznemu wyciszeniu. Nie ma pojęcia czemu ma to służyć, ale jest to największy minus tego detektora. Jedynym wyjściem są słuchawki, które z resztą nie zawsze i nie wszędzie są wskazane.
Napisano
Delta nie jest stabilna przy czułości 11-12. Praca na czułości wręcz standardowej (7-8) pozwala na jeszcze stabilniejszą pracę niż Ace. Co do głosu - to fakt, jest on słabo słyszalny jak dla małych obiektów, ustawiony na mniej niż połowę zakresu. Jak to słuchawki nie są wskazane!?

Ale tak jak kolega pisze - ja bym mu polecał Deltę, mimo wszystko, że jest mały problem z tym dźwiękiem (o wzbudzanie się nie ma się co martwić - mniejsza czułość i po problemie). Ale nie bierzecie pod uwagę tego, co oferuje Ace na kwadracikach", a tego, co Delta na cyfrach przenikalności i dokładności pomiaru. W ogóle bym Delty do Ace nie porównywał - raz to zasięg, dwa to wykonanie, trzy to dokładność...

Jeżeli chcesz szukać monetek i drobniejszych przedmiotów bierz Deltę.

Pozdrawiam!
Napisano
Widzę, że wiele osób podkreśla jako wadę brak regulacji głośności w wykrywaczu. Ośmielę się twierdzić, że 95% przygotowanych wyjść odbywa się ze słuchawkami. A to ze względu na niechęć zwracania uwagi otoczenia lub zwłaszcza lepszy kontakt z sygnałami pochodzącymi z wykrywacza. Bez kłopotu można kupić słuchawki z potęcjometrem siły głosu, więc nie ma potrzeby dublować regulacji. Moim zdaniem, brak ustawień siły głosu w wykrywce nie jest jej wadą.
Napisano
Moim skromnym zdaniem musisz dokonać wyboru między Cibolą i Deltą. Obydwa sprzęty znam, jednym posługuję się na codzień a drugi widzę prawie codziennie w akcji. Na moniak ekstra sprzęty choć obydwa wymagają poznania. Jak już rozgryziesz jeden czy drugi to zadziwisz świat! Pozdrawiam. Butch.
Napisano
P_iter (13 / 0) 2010-08-31 10:29:33
Widzę, że wiele osób podkreśla jako wadę brak regulacji głośności w wykrywaczu. Ośmielę się twierdzić, że 95% przygotowanych wyjść odbywa się ze słuchawkami"

Osmiele sie twierdzic ze jest wrecz odwrotnie :)

Bez kłopotu można kupić słuchawki z potęcjometrem siły głosu, więc nie ma potrzeby dublować regulacji."

Oczywiscie chodziles w upaly w sluchawkach ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie