s_boj Napisano 29 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2010 Właśnie dokonałem zakupu za 2 złote pierwszego wydania z 1957 r. Teraz czekam na dostawę. Mam pytanie - orientuje się ktoś jaki był nakład pierwszego wydania tej książki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 30 Sierpień 2010 Share Napisano 30 Sierpień 2010 Dostaniesz książkę to zapewnie sam się dowiesz, na drugiej stronie albo na końcu będzie nakład napisany.Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 30 Sierpień 2010 Share Napisano 30 Sierpień 2010 Info z mojego egzemplarza, to 70000 + 280 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg66 Napisano 30 Sierpień 2010 Share Napisano 30 Sierpień 2010 Wydanie VI to 30000 + 335 egz.Najlepsza jaka czytałem chyba.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 30 Sierpień 2010 Share Napisano 30 Sierpień 2010 mam 1,6,7wydanie:)w rozdziale opisującym lot patrolowy z pil.śmigielskim,pod koniec,jest wycięte słowo z wypowiedzi śmigielskiegow wyd I jest ...dobry rzeźnicki atak nie jest zły..."w pozostałych brak słowa zeźnicki"A pontoniaka ładnie zaatakowali:)Książka godna polecenia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg66 Napisano 30 Sierpień 2010 Share Napisano 30 Sierpień 2010 Sorki ale w wydaniu 7 jest Mimo wszystko dobry rzeźnicki atak nie jest zły, nawet nas nie drasnęli........"str. 139Mi sie podoba fragment jak Paweł Zenker przywalił w lipę, a sam mówiąc przed startem do Skalskiego zeby sie wyrobił i na lipy nie wpadł.Tak czy tak książka jest super czyta się lekko i strasznie wciąga. Jeśli ktoś nie czytał to polecam gorąco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 31 Sierpień 2010 Share Napisano 31 Sierpień 2010 Sorki,poprawiam:posiadam wydanie I nakład 30 000egz jest zeźnicki"Wydanie VIII nakład 70 000 +280egz (w tym brak zeźnicki":)3cią sztukę pożyczyłem,i na razie nie powiem jakie wyd i nakład.Wczoraj pisałem z pamięci bo knigi w drugim pokoju a nie chciałem domowników budzić:)Książki tak czy siak super,polecam innych w temacie:Arct,Meissner,Król,Wyszkowski,Chorzewski,Fajtl(czech)zdrów:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 31 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2010 No ja na razie dopiero zaczynam kolekcję :) . Ostatnio nabyłem jeszcze książkę Roberta Gretzyngiera i Wojtka Matusiaka Polacy w obronie Wielkiej Brytanii". Fajna pozycja, opisująca dzień po dniu udział Polaków w walkach powietrznych od 19 lipca 1940 do 2 czerwca 1941. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 31 Sierpień 2010 Share Napisano 31 Sierpień 2010 jest jeszcze ciekawaw bitwie o anglię"Rysunki do Skalskiego robił dziadek przyjaciela:)Gawryśzdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg66 Napisano 31 Sierpień 2010 Share Napisano 31 Sierpień 2010 Z tych ciekawszych pozycji o 39 roku proponowałbym tez Wrzesień 1939 - My i Oni" Kosińskiego i Majsaka. Relacje pilotów obu stron.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 31 Sierpień 2010 Share Napisano 31 Sierpień 2010 Przepraszam, wprowadziłem niechcąco w błąd. Nakład mojej książki tyczy się wydania VIII. Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 10 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2010 Dzisiaj dopiero książka do mnie dotarła. Pierwsze wydanie, nakład 30 000 egz. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pezos_ Napisano 19 Styczeń 2011 Share Napisano 19 Styczeń 2011 Zgadza się. Sięgnąłem na półkę, tylko w moim egzemplarzu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pezos_ Napisano 19 Styczeń 2011 Share Napisano 19 Styczeń 2011 ...jest różnica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 19 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2011 no piękny ten autograf! tylko sam skan wygląda jak jakieś ksero :), ale nie podważam autentyczności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pezos_ Napisano 20 Styczeń 2011 Share Napisano 20 Styczeń 2011 Książkę pod koniec lat siedemdziesiątych dałem do introligatora, stąd płócienna, zielona oprawa.Zdjęcie lepsze:)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srg.steiner Napisano 20 Styczeń 2011 Share Napisano 20 Styczeń 2011 czytając posty tak mnie coś tknęło,i ja mam 1 wydanie tej książki:),pożółkła,ale jest! i cytat:O świcie wojska radzieckie przekroczyły na całej długości granicę wschodnią i idąc naprzód zajmowały tereny pozostające jeszcze w rękach polskich."str.231Jakoś tak mi się otworzyło... :)I ta cena-13 zł!! a dzisiaj? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 20 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2011 a dzisiaj?ja swoją kupiłem parę miesięcy temu, na znanym serwisie aukcyjnym, dokładnie za 6,50 zł, także... straciła na wartości tak jakby połowę :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 20 Styczeń 2011 Share Napisano 20 Styczeń 2011 nie.po prostu inflacja,dewaluacji itp itd:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.