Skocz do zawartości

Problem z komputerem...

Mati$

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!
Moze ktos z was bedzie mi w stanie pomóc, a mianowicie zepsół mi sie stary komputer wiec postanowilem z niego wyciagnac przydatne czesci i zlozyc na nowo z jeszcze jednego. Po zlozeniu mialem maly problem z ustawieniem zworek przy dysku twardym i nagrywarce, oraz ze stacja dyskietek. Uporalem sie z tym ale pojawil sie nowy problem a mianowicie komputer wlacza sie do pewnego momentu i sie resetuje. Myslalem ze jak go sformatuje to bedzie ok, ale pojawil sie blad i pisalo zebym wybral inna partycje jaka chce sformatowac a innej nie ma tylko C. Co z tym zrobic?

do jakiego momentu się włącza ? to ważne.
system się zaczyna ładować?
sygnały z głośnika systemowego są poprawne przy włączaniu ?
nie wyświetla żadnych błędów w biosie przy starcie ?

obawiam się że może być kopnięta tablica partycji na HDD...
jest też kilka innych możliwości, ale musisz opisać problem dokładniej jak się objawia.

nie jestem z wykształcenia informatykiem więc cudów nie poradzę, ale tak by to wyglądało w moich odczuciach.

pozdro.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora 8total4 20:27 21-08-2010

Witam!
Dalem sobie z tym rade, okazalo sie ze dysk twardy siadl. Teraz mam nowy poblem. Instaluje windowsa i wlacza sie niebieski ekran i pisze DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EUAL. Mam jakis jeszcze zasilasz i sprobuje podmienic.

Witam! Jeśli Kol.oczekuje pomocy,to proponuję konkretnie napisać,jakie (dokładnie) podzespoły tworzyły i teraz tworzą tą konfigurację ! Wg.mnie problem wynika z tego,że po awarii obecna konfiguracja jest niewłaściwa i Bios jej nie rozpoznaje.Wg.mnie są tylko dwie możliwości...pierwsza,to aktualizacja Bios-u z szansą na właściwe rozpoznanie aktualnego sprzętu lub wymiana no-compatibile podzespołu (przy założeniu,że konfiguracja jest stara...a tak podejrzewam).Pozdrawiam!

• 2 weeks later...
Witam! A ja bym zaczął od powrotu do ustawień fabycznych (default settings")W BIOS'ie. Czasami jak były jakieś dziwne karty, wymagające specyficznego przydziału zasobów, zainstalowane to mogą dziać się prysłowiowe cuda :). Tu problem jest z przerwaniami lub po prostu instalowany Windows ma większe wymagania sprzętowe.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie