Mati$ Napisano 21 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2010 Witam!Moze ktos z was bedzie mi w stanie pomóc, a mianowicie zepsół mi sie stary komputer wiec postanowilem z niego wyciagnac przydatne czesci i zlozyc na nowo z jeszcze jednego. Po zlozeniu mialem maly problem z ustawieniem zworek przy dysku twardym i nagrywarce, oraz ze stacja dyskietek. Uporalem sie z tym ale pojawil sie nowy problem a mianowicie komputer wlacza sie do pewnego momentu i sie resetuje. Myslalem ze jak go sformatuje to bedzie ok, ale pojawil sie blad i pisalo zebym wybral inna partycje jaka chce sformatowac a innej nie ma tylko C. Co z tym zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 21 Sierpień 2010 Share Napisano 21 Sierpień 2010 do jakiego momentu się włącza ? to ważne.system się zaczyna ładować?sygnały z głośnika systemowego są poprawne przy włączaniu ?nie wyświetla żadnych błędów w biosie przy starcie ?obawiam się że może być kopnięta tablica partycji na HDD...jest też kilka innych możliwości, ale musisz opisać problem dokładniej jak się objawia.nie jestem z wykształcenia informatykiem więc cudów nie poradzę, ale tak by to wyglądało w moich odczuciach.pozdro.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora 8total4 20:27 21-08-2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati$ Napisano 21 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2010 Witam!Dalem sobie z tym rade, okazalo sie ze dysk twardy siadl. Teraz mam nowy poblem. Instaluje windowsa i wlacza sie niebieski ekran i pisze DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EUAL. Mam jakis jeszcze zasilasz i sprobuje podmienic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati$ Napisano 21 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2010 Cholera to nie od zasilacza :/ Obok rdzenia głównego z wiatrakiem (tak to sie nazywa???), sa takie jakby metalowe kostki i one sie grzeja, moze to od tego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomala_kikol Napisano 21 Sierpień 2010 Share Napisano 21 Sierpień 2010 Źle ustawione zworki na płycie? Poszukaj instrukcji od płyty głównej na necie. Zresetuj bios. Grzać się będą bo to są swego rodzaju radiatory. Ustaw zworki na nominał i luknij w napięcia procesora może to jest problem?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati$ Napisano 22 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2010 Przywrocilem w biosie optymalne ustawienia i jest jeszcze gorzej. Teraz juz nie proboje zainstalowac windowsa tylko wlacza sie ten niebieski ekran. Gdzie sa te zworki na plycie? Jak sprawdzic napiecia procesora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samgnus Napisano 22 Sierpień 2010 Share Napisano 22 Sierpień 2010 Witam! Jeśli Kol.oczekuje pomocy,to proponuję konkretnie napisać,jakie (dokładnie) podzespoły tworzyły i teraz tworzą tą konfigurację ! Wg.mnie problem wynika z tego,że po awarii obecna konfiguracja jest niewłaściwa i Bios jej nie rozpoznaje.Wg.mnie są tylko dwie możliwości...pierwsza,to aktualizacja Bios-u z szansą na właściwe rozpoznanie aktualnego sprzętu lub wymiana no-compatibile podzespołu (przy założeniu,że konfiguracja jest stara...a tak podejrzewam).Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samgnus Napisano 22 Sierpień 2010 Share Napisano 22 Sierpień 2010 P.S.Jeśli sprzęt jest odpowiednio stary,to nie będzie(raczej-zależnie od producenta) nowszej wersji Bios-u i jest mała szansa na reaktywację,a jeśli nawet nastąpi,to będzie zawsze problemowy".Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas P Napisano 31 Sierpień 2010 Share Napisano 31 Sierpień 2010 Witam! A ja bym zaczął od powrotu do ustawień fabycznych (default settings")W BIOS'ie. Czasami jak były jakieś dziwne karty, wymagające specyficznego przydziału zasobów, zainstalowane to mogą dziać się prysłowiowe cuda :). Tu problem jest z przerwaniami lub po prostu instalowany Windows ma większe wymagania sprzętowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.