Skocz do zawartości
  • 0

korona i skrzydła

breslau1966

Pytanie

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
no tak tylko teraz dokładniej zidentyfikować od czego dokładniej widzę ze egzemplarz kolegi jest kompletny wiec nie jest to cześć jakiejś większej całości na pewno znajdzie się ktoś na forum kto widział gdzie było to oryginalnie zamontowane
Napisano
Ale ja mowilem powaznie.Wg mnie jest to helm Thora i nalezaloby szukac w tym kierunku (loga firm itp.)Mysle ze jest to cos wspolczesnego,ale kto wie?
Napisano

dołączam się do pytania i przesyłam zdjęcie mojego emblematu trafionego na miejscu walk drugowojennych szer ok 4cm wys ok 6,5cm

Napisano
jest to właśnie coś w stylu tego hełmu ale współczesne to raczej nie jest bo znalezione razem z innymi przedmiotami z II wojny.Może ktoś zna firmę która ma taki albo podobny emblemat
Napisano
po mocowaniu jak i po kształcie widać jak już niektórzy wcześniej pisali ze było to zamocowane na czymś zaokrąglonym wiec drzewiec sztandaru,rama roweru czy motocykla wchodzą w grę myślę ze przednia atrapa jakiegoś samochodu też (nie wiem dlaczego ale z samochodem jakoś najbardziej mi się to kojarzy)
Napisano
no tak tylko jakiej choć plakietki z rowerów zazwyczaj wyglądają trochę inaczej i są inaczej mocowane jak to znalazłem myślałem że jest to element jakiejś większej całości ale teraz widzę że inni trafiają takie same wiec nic więcej już chyba przy tym nie było nie wiem dlaczego ale mi się to kojarzy z jakiem emblematem samochodowym
Napisano

sztandar raczej odpada z tyłu widać że było to mocowane w jednym miejscu jak by na jakimś cokole może to emblemat z jakiegoś pojazdu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie