yasioo Napisano 4 Marzec 2004 Autor Share Napisano 4 Marzec 2004 Piszę bo niedawno odkryłem absolutnie dziwne rzeczy,może i wy możecie się pochwalić jakimiś dziwnymi znaleziskami!!1.odkryłem na strychu przedwojenną ostrzałkę do igieł,wykonaną w szwecji, nawet nie używaną,nawet w opakowaniu:-)może wiecie jak to działało2.znalazłem kubek z żelaznej!! łuski od pocisku z przyspawanym uchem yasiooxx@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 4 Marzec 2004 Share Napisano 4 Marzec 2004 Był już taki temat na forum ,założył go chyba Danieloff - poszukaj to znajdziesz...pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 4 Marzec 2004 Share Napisano 4 Marzec 2004 Szkoda, ze tego starego watku nikt nie kontynuuje...Czyzby skonczyly sie najdziwniejsze znaleziska...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 4 Marzec 2004 Share Napisano 4 Marzec 2004 Pomsee - w centralnej Polsce to narazie lekki przestój ,od tygodnia śnieg sypie ,a w lesie 40 cm śniegu :)pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 4 Marzec 2004 Share Napisano 4 Marzec 2004 Najlepszy czas na wspomnienia przy kominku i na forum Odkrywcy... ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szefo Napisano 4 Marzec 2004 Share Napisano 4 Marzec 2004 a odwilż już tuż tuż, od 2 tygodni he he, w mojej części mazowieckiego tylko ok 20-30 cm śniegu, no i spore zaspy bo trochę ostatnio wiałopozdrSzefo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romel79 Napisano 4 Marzec 2004 Share Napisano 4 Marzec 2004 A z kturej części mazowieckiego?A wracająć do ciekawostek to mam celownik od kb mausera w kturego od przodu udeżył nadlatujący pocisk , wyrył w przedniej części ramienia korytkową bruzde , przy okazij urwał jedno ucho (nie wytrzymało energi)i sądząc po kształcie tej bruzdy pocisk tak zmienił tor lotu że przeleciał tuż nad głową strzelca . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 4 Marzec 2004 Share Napisano 4 Marzec 2004 W świętokrzyskim powiaty konecki i skarżyski zasypane ,podobnie w mazowieckim powiat przysuski - trzeba tutaj czekać na wykopki do maja. W lesie 40-50 cm śniegu ,ale ziemia nie zmarznięta (przynajmniej w sobotę taka była :)bjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yasioo Napisano 8 Marzec 2004 Autor Share Napisano 8 Marzec 2004 ja to województwa podlaskiego, też mnie martwi pogoda, chyba niedługo się ociepli!! ale jak zimno to łażę po strychach, tam dopiero są dziwne znaleziska ,a co do przestrzałów to kumpel ma monetę hitlerowską z wgięciem od kuli!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yasioo Napisano 8 Marzec 2004 Autor Share Napisano 8 Marzec 2004 a niedawno zbierałem po całym strychu części od zegara szwarcwaldzkiego (Austria XIX wiek)bo dzieciaki go rozebrały:-) yasiooxx@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szefo Napisano 8 Marzec 2004 Share Napisano 8 Marzec 2004 do Romel79 - z południowej (Radom)a ty?pozdrSzefo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.