Vorax Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 Kwestia zalecen i zlecen odgórnych na ten moment ale predzej czy pozniej bedzie to masowka moim zdaniem.Napewno hamulcem sa ograniczone srodki na pociagniecie spraw ej rangi" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorax Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 Nadwojciech:taka grupa sie pieknie stworzy jak najpierw dostanie ostro po tylku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 Panowie o czym wy mówicie pamiętacie akcja Boratynka dla ministra? co z tego wyszło? nic... kłótnie pomiędzy portalami zrzeszającymi poszukiwaczy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorax Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 Gniewkos spojrz na dzialania np Artura borata, on walczy i stara sie od dawna a wiekszosc zajmuje sie pierdolami.Prawdziwa organizacja poszukiwaczy bedzie dopiero jak archeo za pomoca policji ostro dobiora sie do dupy detektorystom.W warunkach pokojowych jakakolwiek mobilizacja na tym forum nie ma szans co widac juz od dawna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kleeberczyk Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 Zacznijcie już chować znaleziony szrot i wykrywacze xD. U mnie mogą szukać czego zechcą i tak nic nie znajdą ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorax Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 Nadwojciech:jak nie bedziesz mogl naprawde kopac to z calym szacunkiem ale odlozysz wykrywke i ruszysz 4 litery zeby wywalczyc normalnosc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorax Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 Kleeeberczyk:nie tlumacz sie,pewnie wiekszosc forumowiczow juz kombinuje gdzie pochowac fanty ale nie o to chodzi.Chodzi o to zeby moc kopac we w miare normalnych warunkach bo ta pasja sie liczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kleeberczyk Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 Vorax ma rację. A ja mam nadzieję, że jak przyjdzie co do czego to w końcu poszukiwacze zbiorą się w jedność i zawalczą o swoje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 Vorax nie wiem czy to dobrze czy źle ale ten czas się chyba zbliża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 widać do czego doprowadzili nasz kraj premier i nowy prezydent,bo tak żle to jeszcze nie było.mozna kupić ustawę ,ale nie kiełbasa dla psa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorax Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 Moim zdaniem to dobrze,innej drogi nie ma, co widac juz od dawna.Ofiary niestety beda ale taka jest cena oczyszczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 Ta akcja to nie nowość i trwa od dawna. Cała specjalna komórka i paru pasjonatów znajmuje się inwigilowaniem takich forów i aukcji ,a ich osiągnięcia" widać w gazetach i innych środkch przekazu:) łuski ,kulki ,guziki, grociki , monetki za 3 złote zardzewiałe lufki... no w mordę skarby narodowe ,że aż w Luwrze Francuzi sikają pewnie z zazdrości :) Może by to tak opylić i zadłużenie państwa spłacić ...będzie fajnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kleeberczyk Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 Kleeeberczyk:nie tlumacz sie" ja się absolutnie nie tłumaczę. Po prostu w inny sposób(żartobliwy) przyznaje, iż popełniłem przestępstwo" w świetle naszego (nie powiem jakiego) prawa, bo wykopałem karton łusek. :-] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorax Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 stg:przy silnym naciskom spoleczenstwa nawet obecna wladza sie ugnie.Aby wladza sie ugiela musi byc silna swiadomosc krzywdy spolecznej oraz wladza musi zrozumiec ze ten problem dotyczy takze ich samych i ich rodzin(kwestia wykopanego gwozdzia w ogrodku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaRaDo Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 Witam,ebrać się i powalczyć o swoje"... juz to widzę za przeproszeniem. Jakby duża cześć osób zajmujących się poszukiwaniami miała nalot lub dostała wezwanie na komendę w celu wyjaśnienia zaistniałej sytuacji" to dopiero wtedy, może" coś by sie ruszyła. A na razie to jest pipszenie o dupie marynii i nic więcej. Po prostu czcze gadanie.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 To po ile się musimy zrzucić na taką ustawę żeby się od Nas odwalili? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 Ja nigdy się nie ukrywałem z tym, że chodzę z wykrywaczem wiedzą o tym wszyscy którzy mnie znają, łącznie z ludźmi w pracy, kilka razy miałem nawet znalezione rzeczy ze sobą i pokazywałem opowiadałem co i jak na czym polega nasze hobby, uświadamiałem ich o naszym kodeksie, o tym co robimy itd. Na początku każdy był w szoku, ludzie myślą, że chodzimy tylko po stanowiskach, pytali mi się dla czego nie kopię na cmentarzach niemieckich!!!!! taka jest świadomość ludzi o tym co robimy! Raz zostałem zaatakowany w pracy (słownie), po aferze w teleexpresie o pozostawionych dołkach przez jakiś debili, musiałem się tłumaczyć za nich..., i przekonywać że zakopuję dołki na polu ornym...Do akcji boratynka chciałem się włączyć czynnie zgłosiłem nawet chęć zbierania w moim regionie monet.Trzeba zacząć od uświadamiania ludzi, wtedy można zyskać poparcie nie tylko swojego środowiska ale także postronnych ludzi nie mających nic wspólnego z naszym hobby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorax Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 jacenty:na tym forum jeszcze za takie pierdoly jak bikera nie robili dymu wiec akcja sie nasila co widac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 śmieją się z nas już dosłownie wszyscy,jak w polsce naciąga się prawo,łuski śmiało można zaliczyć do dziedzictwa narodowego,komedia.czy tu naprawdę jest ciemnogród.???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorax Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 Karado:ale ja caly czas pisze ze naloty to jedyna metoda.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorax Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 stg:ciemnogrod do zwalczenia ale ostra konfrontacja bedzie musiala byc bo srodowisko poszukiwaczy jest malo zgrane ze soba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 KaRaDo to jeszcze nie byłeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 nasza wina głosowaliśmy na aferzystów z PO więc mamy,my ustawy nie kupujemy!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorax Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 Gniewkos:ja mysle ze mimo wszystko wiekszosc normalnych ludzi pozytywnie patrzy na poszukiwaczy.Logicznie rzecz biorac nie jest to dzialanie szkodliwe a raczej wzbudza pozytywna ciekawosc(kazdy za mlodu chcial bym poszukiwaczem skarbow).Tak jest na calym swiecie,kwestia jest taka aby dopasowac to pod wzgledem prawnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaRaDo Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 Jasne Vorax, tylko że taka sytuacja musiałaby dotknąć chociaż połowę z nas (wszystkich poszukiwaczy). Podobno jest nas ok 200 tys. w całej Polsce..... do zgłoszenia ustawy potrzebny jest projekt i 100 tys. podpisów pod nim. I sprawa rozwiązana ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.