Skocz do zawartości

Ciekawe miejsca Toruń

Nughal

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dalmierz kozacki :) Czyli warto. Zawsze jakiś rodzynek może się trafić. Jutro będę jechał. Jak ktoś chce się zabrać to zapraszam.

pozdrawiam
Ejo
  • 2 months later...
  • Odpowiedzi 370
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 weeks later...
Napisano
To wiem, ale potrafię jeszcze stary od świeżego odróżnić, a te były ewidentnie z tego sezonu :)

Za 100 lat przyjdzie jakaś ekipa badaczy i się będzie tam zachwycać formacjami ziemnymi" po nas pozostałymi, bo gdzieniegdzie to już całkiem przekopany teren jest.

Aczkolwiek ja ostatnim wypadem na jakąś enklawę trafiłem, bo od sygnałów gęsto, a na małym skrawku wyszły, prócz mauserów z lat 1895-1940 i łódek do nich guziki pruskie, polskie międzywojenne, a na deser bilon z Ludowej RP naszej.
Napisano
To ja dziękuję za taka enklawę ;)

Na lotnisku są jeszcze nie przekopane miejsca, ale trzeba się sporo nachodzić. Ja już trochę straciłem serce dla tego miejsca :)
Napisano
A jak tam ziemia Panowie ? Muszę zacząć sezon ale jak mam zmarzlinę tłuc to szczerze mówiąc nie chce mi się...
Napisano
Byłem dziś trochę w terenie (bez wykrywki, mierzyłem stanowiska plot) i wygląda na to, że są miejsca, gdzie troszkę te 5cm gleby przymarzło, ale na lesie raczej da się bez tragedii w ziemi grzebać. Nie dam sobie ręki uciąć, ale jutro po południu sam ruszam:)
Napisano
Na moje ziemie teraz znowu trochę zmroziło, ale kilka dni temu była ok. Ostatnio wyszło trochę urwiłapek, które trafiły z powrotem tam skąd wyszły, a do tego resztki puchy na maskę. Także słabo .
Pozdrawiam.
Napisano
Dziś lub jutro dostanę w końcu nowy sprzęt czekam na kuriera :) W lesie chyba nie powinno być tak źle z tą ziemią.
Napisano
Ja raczej jutro na cały dzień się wybiorę, bo w sobotę inne zajęcia mnie sprowadzają do domu rodzinnego.

Byłem też ostatnio nad Wrzosami, ale absolutnie nic ciekawego nie wylazło z ziemi.
Napisano

Przepraszam za roztargnienie niby nic ale cieszy :)Łuska od WJa, mauserki w tym jeden z czerwonym malowaniem spłonki :)

• 2 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie