revolt Posted July 5, 2010 Author Share Posted July 5, 2010 Witam, chciałbym przedstawić Wam naszego nowego kolegę Bronisława. Jest to replika CKM wz.30 z instalacją gazową, oto filmik z próby ogniowej. Jest to pierwszy w Polsce polski CKM z roku 1939 plujący ogniem. Całość pochłonęła kilka tysięcy złotych które otrzymaliśmy od sponsorów związanych z 51 pułkiem piechoty oraz Iłżą.http://www.youtube.com/watch?v=yxzBIcEQ_9EJak wam się podoba? W ciągu kilku dni połączy się z podstawą (trójnogiem) oraz jego lico nabierze nowych kolorów:Dpozdrawiam w imieniu SRH 51 pp Strzelców Kresowych Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nadwojciech Posted July 5, 2010 Share Posted July 5, 2010 Robi wrażenie :)Gratuluje pomysłu i wykonania.Pozdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skolcio Posted July 5, 2010 Share Posted July 5, 2010 Piękna sprawa, gratulacje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurt Posted July 5, 2010 Share Posted July 5, 2010 Widzę że po mg34 oraz 1919A4 przyszedł czas na wz i bardzo dobrze, z czystej ciekawości zapytam ile kosztuje zrobienie takiego układu ??Pozdrawiam Kurt Link to comment Share on other sites More sharing options...
tg13 Posted July 5, 2010 Share Posted July 5, 2010 Całość naszego projektu dotyczy nie tylko stworzenia strzelającej repliki ale także na ukompletowaniu wyposażenia całej sekcji ckm oraz wyszkolenia zgodnie z przedwojennymi prawidłami. Trudno bowiem zobaczyć porządną sekcję ckm ( z kilkoma wyjątkami) na polskich inscenizacjach.Od dłuższego czasu zbieramy instrukcje, regulaminy i fotografie z epoki - sporo tego mamy ale gdyby ktoś chciałby nam pomóc swoją wiedzą nie odmówimy:DTommy Link to comment Share on other sites More sharing options...
revolt Posted July 5, 2010 Author Share Posted July 5, 2010 replika CKM+ podstawa + instalacja+ skrzynki+taśma+ pórnik+ wodnik+ przybornik to około 8000zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nadwojciech Posted July 5, 2010 Share Posted July 5, 2010 Jeszcze małe pytanko.Czy jest Głośny" jak trzeba? Link to comment Share on other sites More sharing options...
revolt Posted July 5, 2010 Author Share Posted July 5, 2010 głośniejszy niż trzeba:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nadwojciech Posted July 5, 2010 Share Posted July 5, 2010 Szkoda że nie mieliśmy go w Opocznie zimą :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
revolt Posted July 5, 2010 Author Share Posted July 5, 2010 dobrze że mamy go już teraz:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurt Posted July 5, 2010 Share Posted July 5, 2010 no i nie sprecyzowałem pytania :DWięc raz jeszcze, jaki jest koszt samej instalacji którą nie ukrywam że z przyjemnością bym zainstalował w 30tce :DPozdrawiam Kurt Link to comment Share on other sites More sharing options...
revolt Posted July 5, 2010 Author Share Posted July 5, 2010 5000zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurt Posted July 5, 2010 Share Posted July 5, 2010 Bóg zapłać dobry człowieku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
past Posted July 6, 2010 Share Posted July 6, 2010 Revolt , gdzieście kupowali tę instalacje , sporo przepłaciliśćie.My mamy w naszej .30 takowa już od rokuhttp://www.youtube.com/user/bigredonepoland#p/u/3/hewWjDTFUtUTo filmik z pierwszych testów sprzed roku.W każdym razie musicie uważać na elektronike - w polu potrafi trzasnąć. Oraz na mieszankę gazu.Minus tego urządzenia jest taki, że najlepiej sprawdza się w pojeździe lub na stałym stanowisku. Przenoszona potrafi zawieść. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slajmi130 Posted July 6, 2010 Share Posted July 6, 2010 No revolt mam nadzieję że ujrzę go w akcji na tegorocznej Iłży? Jest problem tylko jeden. Będę stał naprzeciwko niego, ale tym się nie martwię, Masz załatwiony ostrzał stanowiska z moich LGrW 36. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
revolt Posted July 6, 2010 Author Share Posted July 6, 2010 Cenę podałem z podatkiem vat. Jako stowarzyszenie tylko tak możemy zakupić instalację...niebawem będzie nakręcony filmik z udziałem całej sekcji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slajmi130 Posted July 8, 2010 Share Posted July 8, 2010 pięknie strzela dopiero teraz obejrzałem. Warto było. Naprawde fajne. Gratuluję Link to comment Share on other sites More sharing options...
mongo Posted July 18, 2010 Share Posted July 18, 2010 W moich instalacjach elektronika sprawuje się dobrze w polu. Nic nie trzaska i zasuwa non stop ciągłym.Ja nie kupowałem tego w stanach czy gdzieś indziej tylko opracowałem elektronikę sam. W bonusie dorzuciłem regulację nastaw wszystkich parametrów na zworkach, tak że nie trzeba podłączać komputera żeby przeprogramować procesor.Teraz na Skarżysku stały dwie repliki z instalacją MG34 i MG42. Jechały całą godzinę aż zaczynało się nam nudzić te całe pukanie.Pod 34 miałem podpiętą butlę 40L :))))Filmik z pierwszych testów.http://www.youtube.com/watch?v=OCX8KIGJnUk Link to comment Share on other sites More sharing options...
ubenfurer Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 kolego coś z niemców na gas mieli w ofercie ? podaj jakiś link czy www Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.