revolt Napisano 5 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2010 Witam, chciałbym przedstawić Wam naszego nowego kolegę Bronisława. Jest to replika CKM wz.30 z instalacją gazową, oto filmik z próby ogniowej. Jest to pierwszy w Polsce polski CKM z roku 1939 plujący ogniem. Całość pochłonęła kilka tysięcy złotych które otrzymaliśmy od sponsorów związanych z 51 pułkiem piechoty oraz Iłżą.http://www.youtube.com/watch?v=yxzBIcEQ_9EJak wam się podoba? W ciągu kilku dni połączy się z podstawą (trójnogiem) oraz jego lico nabierze nowych kolorów:Dpozdrawiam w imieniu SRH 51 pp Strzelców Kresowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 5 Lipiec 2010 Share Napisano 5 Lipiec 2010 Robi wrażenie :)Gratuluje pomysłu i wykonania.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 5 Lipiec 2010 Share Napisano 5 Lipiec 2010 Piękna sprawa, gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 5 Lipiec 2010 Share Napisano 5 Lipiec 2010 Widzę że po mg34 oraz 1919A4 przyszedł czas na wz i bardzo dobrze, z czystej ciekawości zapytam ile kosztuje zrobienie takiego układu ??Pozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tg13 Napisano 5 Lipiec 2010 Share Napisano 5 Lipiec 2010 Całość naszego projektu dotyczy nie tylko stworzenia strzelającej repliki ale także na ukompletowaniu wyposażenia całej sekcji ckm oraz wyszkolenia zgodnie z przedwojennymi prawidłami. Trudno bowiem zobaczyć porządną sekcję ckm ( z kilkoma wyjątkami) na polskich inscenizacjach.Od dłuższego czasu zbieramy instrukcje, regulaminy i fotografie z epoki - sporo tego mamy ale gdyby ktoś chciałby nam pomóc swoją wiedzą nie odmówimy:DTommy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 5 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2010 replika CKM+ podstawa + instalacja+ skrzynki+taśma+ pórnik+ wodnik+ przybornik to około 8000zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 5 Lipiec 2010 Share Napisano 5 Lipiec 2010 Jeszcze małe pytanko.Czy jest Głośny" jak trzeba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 5 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2010 głośniejszy niż trzeba:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 5 Lipiec 2010 Share Napisano 5 Lipiec 2010 Szkoda że nie mieliśmy go w Opocznie zimą :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 5 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2010 dobrze że mamy go już teraz:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 5 Lipiec 2010 Share Napisano 5 Lipiec 2010 no i nie sprecyzowałem pytania :DWięc raz jeszcze, jaki jest koszt samej instalacji którą nie ukrywam że z przyjemnością bym zainstalował w 30tce :DPozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 5 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2010 5000zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 5 Lipiec 2010 Share Napisano 5 Lipiec 2010 Bóg zapłać dobry człowieku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
past Napisano 6 Lipiec 2010 Share Napisano 6 Lipiec 2010 Revolt , gdzieście kupowali tę instalacje , sporo przepłaciliśćie.My mamy w naszej .30 takowa już od rokuhttp://www.youtube.com/user/bigredonepoland#p/u/3/hewWjDTFUtUTo filmik z pierwszych testów sprzed roku.W każdym razie musicie uważać na elektronike - w polu potrafi trzasnąć. Oraz na mieszankę gazu.Minus tego urządzenia jest taki, że najlepiej sprawdza się w pojeździe lub na stałym stanowisku. Przenoszona potrafi zawieść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 6 Lipiec 2010 Share Napisano 6 Lipiec 2010 No revolt mam nadzieję że ujrzę go w akcji na tegorocznej Iłży? Jest problem tylko jeden. Będę stał naprzeciwko niego, ale tym się nie martwię, Masz załatwiony ostrzał stanowiska z moich LGrW 36. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 6 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2010 Cenę podałem z podatkiem vat. Jako stowarzyszenie tylko tak możemy zakupić instalację...niebawem będzie nakręcony filmik z udziałem całej sekcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 8 Lipiec 2010 Share Napisano 8 Lipiec 2010 pięknie strzela dopiero teraz obejrzałem. Warto było. Naprawde fajne. Gratuluję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mongo Napisano 18 Lipiec 2010 Share Napisano 18 Lipiec 2010 W moich instalacjach elektronika sprawuje się dobrze w polu. Nic nie trzaska i zasuwa non stop ciągłym.Ja nie kupowałem tego w stanach czy gdzieś indziej tylko opracowałem elektronikę sam. W bonusie dorzuciłem regulację nastaw wszystkich parametrów na zworkach, tak że nie trzeba podłączać komputera żeby przeprogramować procesor.Teraz na Skarżysku stały dwie repliki z instalacją MG34 i MG42. Jechały całą godzinę aż zaczynało się nam nudzić te całe pukanie.Pod 34 miałem podpiętą butlę 40L :))))Filmik z pierwszych testów.http://www.youtube.com/watch?v=OCX8KIGJnUk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 21 Lipiec 2010 Share Napisano 21 Lipiec 2010 kolego coś z niemców na gas mieli w ofercie ? podaj jakiś link czy www Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.