revolt Napisano 5 Lipiec 2010 Autor Napisano 5 Lipiec 2010 Witam, chciałbym przedstawić Wam naszego nowego kolegę Bronisława. Jest to replika CKM wz.30 z instalacją gazową, oto filmik z próby ogniowej. Jest to pierwszy w Polsce polski CKM z roku 1939 plujący ogniem. Całość pochłonęła kilka tysięcy złotych które otrzymaliśmy od sponsorów związanych z 51 pułkiem piechoty oraz Iłżą.http://www.youtube.com/watch?v=yxzBIcEQ_9EJak wam się podoba? W ciągu kilku dni połączy się z podstawą (trójnogiem) oraz jego lico nabierze nowych kolorów:Dpozdrawiam w imieniu SRH 51 pp Strzelców Kresowych
Nadwojciech Napisano 5 Lipiec 2010 Napisano 5 Lipiec 2010 Robi wrażenie :)Gratuluje pomysłu i wykonania.Pozdro.
Kurt Napisano 5 Lipiec 2010 Napisano 5 Lipiec 2010 Widzę że po mg34 oraz 1919A4 przyszedł czas na wz i bardzo dobrze, z czystej ciekawości zapytam ile kosztuje zrobienie takiego układu ??Pozdrawiam Kurt
tg13 Napisano 5 Lipiec 2010 Napisano 5 Lipiec 2010 Całość naszego projektu dotyczy nie tylko stworzenia strzelającej repliki ale także na ukompletowaniu wyposażenia całej sekcji ckm oraz wyszkolenia zgodnie z przedwojennymi prawidłami. Trudno bowiem zobaczyć porządną sekcję ckm ( z kilkoma wyjątkami) na polskich inscenizacjach.Od dłuższego czasu zbieramy instrukcje, regulaminy i fotografie z epoki - sporo tego mamy ale gdyby ktoś chciałby nam pomóc swoją wiedzą nie odmówimy:DTommy
revolt Napisano 5 Lipiec 2010 Autor Napisano 5 Lipiec 2010 replika CKM+ podstawa + instalacja+ skrzynki+taśma+ pórnik+ wodnik+ przybornik to około 8000zł
Nadwojciech Napisano 5 Lipiec 2010 Napisano 5 Lipiec 2010 Jeszcze małe pytanko.Czy jest Głośny" jak trzeba?
Nadwojciech Napisano 5 Lipiec 2010 Napisano 5 Lipiec 2010 Szkoda że nie mieliśmy go w Opocznie zimą :)
Kurt Napisano 5 Lipiec 2010 Napisano 5 Lipiec 2010 no i nie sprecyzowałem pytania :DWięc raz jeszcze, jaki jest koszt samej instalacji którą nie ukrywam że z przyjemnością bym zainstalował w 30tce :DPozdrawiam Kurt
past Napisano 6 Lipiec 2010 Napisano 6 Lipiec 2010 Revolt , gdzieście kupowali tę instalacje , sporo przepłaciliśćie.My mamy w naszej .30 takowa już od rokuhttp://www.youtube.com/user/bigredonepoland#p/u/3/hewWjDTFUtUTo filmik z pierwszych testów sprzed roku.W każdym razie musicie uważać na elektronike - w polu potrafi trzasnąć. Oraz na mieszankę gazu.Minus tego urządzenia jest taki, że najlepiej sprawdza się w pojeździe lub na stałym stanowisku. Przenoszona potrafi zawieść.
Slajmi130 Napisano 6 Lipiec 2010 Napisano 6 Lipiec 2010 No revolt mam nadzieję że ujrzę go w akcji na tegorocznej Iłży? Jest problem tylko jeden. Będę stał naprzeciwko niego, ale tym się nie martwię, Masz załatwiony ostrzał stanowiska z moich LGrW 36. Pozdrawiam
revolt Napisano 6 Lipiec 2010 Autor Napisano 6 Lipiec 2010 Cenę podałem z podatkiem vat. Jako stowarzyszenie tylko tak możemy zakupić instalację...niebawem będzie nakręcony filmik z udziałem całej sekcji.
Slajmi130 Napisano 8 Lipiec 2010 Napisano 8 Lipiec 2010 pięknie strzela dopiero teraz obejrzałem. Warto było. Naprawde fajne. Gratuluję
mongo Napisano 18 Lipiec 2010 Napisano 18 Lipiec 2010 W moich instalacjach elektronika sprawuje się dobrze w polu. Nic nie trzaska i zasuwa non stop ciągłym.Ja nie kupowałem tego w stanach czy gdzieś indziej tylko opracowałem elektronikę sam. W bonusie dorzuciłem regulację nastaw wszystkich parametrów na zworkach, tak że nie trzeba podłączać komputera żeby przeprogramować procesor.Teraz na Skarżysku stały dwie repliki z instalacją MG34 i MG42. Jechały całą godzinę aż zaczynało się nam nudzić te całe pukanie.Pod 34 miałem podpiętą butlę 40L :))))Filmik z pierwszych testów.http://www.youtube.com/watch?v=OCX8KIGJnUk
ubenfurer Napisano 21 Lipiec 2010 Napisano 21 Lipiec 2010 kolego coś z niemców na gas mieli w ofercie ? podaj jakiś link czy www
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.