DOMILUD PL Napisano 1 Lipiec 2010 Autor Napisano 1 Lipiec 2010 Proszę o pomoc. Na głebokości 5 cm trafiło się coś takiego. Ni to czepiec ni jakaś głowica. Wymiary dł. 20 cm, średnica ok. 6 cm , boki połupane. Lokalizacja - bombardowane wzgórze.Nie ruszałem bo nie wiem co to za licho.
Cronos Napisano 1 Lipiec 2010 Napisano 1 Lipiec 2010 Przekrój okrągły? Bo pierwsza myśl jaka miałem to dusza z żelazka, albo samo żelazko.
polska1 Napisano 3 Lipiec 2010 Napisano 3 Lipiec 2010 Puste w środku? Jezeli tak na mój gust cześć niemieckiej 88mm p-panc.Pozdrawiam
DOMILUD PL Napisano 2 Lipiec 2010 Autor Napisano 2 Lipiec 2010 Sorry za kiepską widoczność, ale zapewniam przekrój jest okragły. Kilkanaście metrów od tego miejsca znalazłem rozerwany ulipan" pocisk większego kalibru.Ale to chyba nie ma nic wspólnego z obecnym znaleziskiem.
Pytanie
DOMILUD PL
Proszę o pomoc. Na głebokości 5 cm trafiło się coś takiego. Ni to czepiec ni jakaś głowica. Wymiary dł. 20 cm, średnica ok. 6 cm , boki połupane. Lokalizacja - bombardowane wzgórze.Nie ruszałem bo nie wiem co to za licho.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.