tadeks6 Napisano 30 Czerwiec 2010 Autor Napisano 30 Czerwiec 2010 posiadam sondę typu pajączek 10,5 cala firmy fisher. Fabrycznie jest ona przymocowana sześcio calowa śrubą , która wogóle nie spełnai swego zadania i cewka cały czas opada. Usłyszałem niedawno od znajomego, że on rozwiazał ten problem, zmieniając oryginalną śrubę na śrubę łączącą klapę klozetu z muszla xD Jest to trochę nowatorskie rozwiązanie, ale podobno spełnia swoje zadanie(-; Co o tym sądzicie?? Może któryś z kolegów też tak rozwiazał problem oipadającej cewki???????????? Daż Dół tadeks6
sqr Napisano 30 Czerwiec 2010 Napisano 30 Czerwiec 2010 siema ! Tadek ale teraz kibelek masz niekompletny hehe :) pozdro z be.
Eastlegion Napisano 30 Czerwiec 2010 Napisano 30 Czerwiec 2010 Witam.Szkoda kibelka ;-)Można zastosować podkładki lub uszczelki gumowe. Wtedy śruba będzie bardziej dociskać.Pozdrawiam.
pawel888 Napisano 30 Czerwiec 2010 Napisano 30 Czerwiec 2010 Widziałem ten patent przy Hs-3(cewka 37), zdawało egzamin.Ale lepiej tak jak radzi kolega Eastlegion podłożyć uszczelki, to na pewno w dużym stopniu pomoże.<pozdro
tadeks6 Napisano 1 Lipiec 2010 Autor Napisano 1 Lipiec 2010 Witam! Eastlegion posłucham twojej rady i sprobuje z tymi uszczelkami(-; Ps: Sqr co tam słychać????? Jeśli masz możliwość to wstaw na forum ten fancik o którym wspominałeś(-; Daż Dół tadeks6
adam793 Napisano 1 Lipiec 2010 Napisano 1 Lipiec 2010 lepiej zaplacić 4 zł za śrubę od kibla niż za taką samą dać 20zł że niby do wykrywacza
Hebda Napisano 1 Lipiec 2010 Napisano 1 Lipiec 2010 pawełku,u mnie widziałeś:Dzgadza się,śruba od klopa,najlepiej jeszcze wyciąc np ze starej dętki okrągłą łatke,zrobić z niej podkładkę.albo dwie..trzymają mocno.zdrów
tadeks6 Napisano 2 Lipiec 2010 Autor Napisano 2 Lipiec 2010 Wita, wielkie dzięki wszystkim za udzielone mi w tym wątku podpowiedzi itp. I jeszcze taka mała prośba do użytkownika Hebda a mianowicie, czy mógł byś wstawić fotkę swojej sondy ze śruba od klopa(-; Z góry dzięki! Darz Dół tadeks6
zabi Napisano 3 Lipiec 2010 Napisano 3 Lipiec 2010 Ja mam w Salamandrze też śrubę od klopa i się sprawdza:)
Y-aero Napisano 3 Lipiec 2010 Napisano 3 Lipiec 2010 Witam Garett ACE 250 też mam śrube od kibla.Nie wiedziałem że to tak powszechny problem. :DMoże założymy klub. :)))))pozdro.
Klucznik Napisano 3 Lipiec 2010 Napisano 3 Lipiec 2010 Pelna profanacja wykrywacza Fisher 75.Upadla mi lopatka na cewkkę i sruba poszla !!!!pospiech bo mam wyjazd na poszukiwania i dalem srube od deski,przewiercilem to wszystko bo to gruba bestia.Aby cewka nie latała to musza byc 2 podkladki gumowe,ale miedzy uszami cewki a sztycą.Ale koszystniej obciąc srubę i dać 2 nakretki to lepiej dociąga z lewej i prawej.K. z K.
mkduch Napisano 3 Lipiec 2010 Napisano 3 Lipiec 2010 Witam,ja to takich problemów niemam mam moja wykrywka sie trzyma na srubie(tzw.motylek)i jakos daje rade nigdy jeszcze niezawiodl a przy okazji jest praktyczne do zkręcenia w terenie niepotrzeba zadnych narzędzi do tegopozdro.
Y-aero Napisano 4 Lipiec 2010 Napisano 4 Lipiec 2010 Do kanarka też nie trzeba narzędzi. :D swoją śrubę(tą oryginalną) ukrąciłem palcami :/
tadeks6 Napisano 4 Lipiec 2010 Autor Napisano 4 Lipiec 2010 Witam, jednak przewierciłem sondę i zapakowałem śrubę od klopa(-; Jak narazie wszystko OK! Daż Dół tadeks6
Hebda Napisano 5 Lipiec 2010 Napisano 5 Lipiec 2010 cewka na kiblowej lekko opadała(kaliber37cm)więc z dętki dwie okręgłe podkładki i szlus:)zdrów
banderas Napisano 5 Lipiec 2010 Napisano 5 Lipiec 2010 szluz do czasu ;]Kltowa sruba klozetowa uratowała już tysiące piszczał,w rozwiązaniu Hebdy tkwi jednak mały błąd,łeb śruby z lewej nie ma idealnej przylgni,powsaje nacisk punktowy obciążajacy lewą stronę wyprowadzonego z cewki ucha montażowego"[ryzyko złamania].Rozwiązanie idealne - zciąć łeb śruby i zastosować nakrętkę motylkową z obu stron.Czasami motylek prawy ustawi się w takim położeniu,że ciężko palcami docisnąć,wtedy mamy w rezerwie motylek lewy,korygujący.To tylko moja porada,nie będę się o to kłócił ;]pzdr.
k-szela Napisano 5 Lipiec 2010 Napisano 5 Lipiec 2010 Jak zwał tak zwał macie teraz klozetowce:Dhehe.
Hebda Napisano 6 Lipiec 2010 Napisano 6 Lipiec 2010 banderas,zgadza się:) jest problem z dokręcaniem,czasem posiłkowałem się kombinerkami(zawszę biorę do lasu,do wyjmowania kul) z tym że trzeba z wyczuciem:)dlatego przedstawiciel handlowy Pana Henryka(którego znasz) przywiózł mi od niego oryginalną śrubę:)k-szela..smętek ma niedopracowany cały układ nośny,tj rurki itp,ale jest na tyle dobrym sprzętem że byle pudło i cewka działała i mogę chodzić nawet na kijku leszczynowym zamiast rurek alu:)zdrów
trasher Napisano 21 Maj 2015 Napisano 21 Maj 2015 Dziś mi pękła oryginalna śruba od Garretta 250,od kibla jest po prostu idealna jakby do tego stworzona.. :D
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.