Skocz do zawartości

Polo czy Corsa?

Kiczka1111

Rekomendowane odpowiedzi

Witam niedługo jadę do Niemiec do pracy. Chciałem tam kupić samochód do 1000 euro w grę wchodzi tylko silnik diesela.
Zastanawiam się nad Oplem Corsą B i VW Polo III. Jednak nie mogę się zdecydować. Z tego co czytałem to VW jest bardziej awaryjny od Opla, a mi chodzi głównie o ekonomiczność ;) co możecie mi poradzić, może ktoś z was ma taki samochód? A może oprócz tych dwóch jakiś inny samochód jest godny polecenia ;)

Teść ma Opla Corsę z 1999 roku, przejechał nią w miarę bezawaryjnie ok. 350 000 km, ale niestety strasznie już mu rdza zżera blachy, chociaż samochód był od nowości garażowany. Plusem Corsy są stosunkowo niedrogie części zamienne i eksploatacyjne.

Moja rodzina ma Corsę z 1999 roku i nie narzekają, a blachy trzymają się bardzo dobrze a nawet rewelacyjnie.

Same silniki VW (zwłaszcza te z połowy lat 90) mają opinie są bardzo dobrych, i trwałych przy normalnej eksploatacji, nie ma zbyt dużo zbędnej elektroniki.

To zależy czy samochód jest wart swojej ceny i czy nie jest ajeżdżony" Golfy to dobre samochody... Sąsiad z naprzeciwka ma ponad 15 letniego golfa III i poza wymianą klocków hamulcowych i innymi delikatnymi czynnościami nic z z nim nie robił, bak remontów itd, samochód od nowości widział mechanika tylko na przeglądach. Osobiście mogę Ci polecić samochody z Niemiec...

Nad- jeden z moich Łopli, Astra I, jest z końca 1999 roku.

Znam całą jego historię- parę tygodni temu zauważyłem, że bez reperaturek wlewu paliwa sobie nie poradzę, progi również ( ale tylko przy przednich drzwiach ) rudą się chwalą...

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 21:26 20-06-2010

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie