Skocz do zawartości

Garrett Ace 250 czy White's Coinmaster?

Kamil1994

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.

Po wielu tygodniach czytania i myślenia o zakupie wykrywacza do 1000zł zaokrągliłem wybór do Ace i Whitesa. Doradźcie mi proszę, który wykrywacz będzie lepszy na drobnicę, oczywiście nie pogardzę też hełmem lub bagnetem :)

Pozdro
Napisano
White's... Akurat w tym przypadku biały nie jest :)

Według mnie Coinmaster będzie tym wykrywaczem, jakiego szukam. I nie będzie to oczywiście mój pierwszy wykrywacz. Wydaje mi się, że od Ace niewiele się różni. Jeśli ktoś posiada Prizma III lub omawianego Coinmastera niech napisze o nim swoje 3 grosze. Czekam na wasze dalsze opinie.

Pozdro
  • 3 weeks later...
Napisano
Z tego co widze to ten White's to jakaś nowość u nich.
Pewnie jest mało użytkowników i co za tym idzie mało opini o tym wykrywaczu. Nie mniej jednak wydaje mi się, że może mieć lepsze osiągi od Ace, jak tak na niego patrze to podchodzi mi trochę pod f2.
Napisano
witam,
oba wykrywacze są podobne (zasięg,cena)dodam ,że coinmaster jest składany na dwie części ,a ace na trzy (caoinmaster wydaje się być lżejszy.Dysryminacja jest na korzyść coinmastera ale trzeba uwarzać na baterie .
Ogólnie to ja by wybrał właśnie White'sa.
Napisano
Aha, bardzo dziękuję za cenną odpowiedź, tylko powiedz, skąt wywodzisz takie twierdzenie, że Dysryminacja jest na korzyść coinmastera ale trzeba uwarzać na baterie". Z jakiegoś testu czy z innego porównania tych dwóch wykrywaczy?
Napisano
wraz z zużyciem bateri dyskryminacja zaczyna wariować,lecz oznacza to poprostu ich wyczerpanie .myslę ,że komunikat o słabych bateriach pojawia się zbyt późno.;/
Napisano
Dyskryminacja?.Na pierwszym schodku wycina bagnet.Generalnie wycina duże żelazo ale cienkie,kilogramowego odłamka nie wytnie.Czym większa masa metalu tym pewniejszy dzwięk i wyżej na skali identyfikowany.Baterie czy akumulatorki obojętne wytrzymują bardzo długo.Identyfikacja pomimo ze amerykańska pomaga.Jesteś w stanie wyczuć że łuska czy kulka szrapnelowa,oczywiście jest ryzyko ze może być coś ciekawego,ale decyzja należy do ciebie czy kopać.
Napisano
a tutaj chodzi o white's coinmaster:D ale kupując wykrywacz typowo na monetki kto ci będzie szukał tego typu rzeczy?:D
Jestem zdania ,że właśnie duże żelazo jest nie do wycięcia bo i tak pokaże jako kolor(jest to przypadłość wielu wykrywaczy)
Wycinając pierwsze dwie kreski dyskryminujesz drobne, średnie żelazo i folie(bardzo ładnie dyskryminuje folię).

Pozdrawiam
  • 1 month later...
  • 5 months later...
Napisano
koleszko widze że masz problem osobiście polecam prizmaIII dlategoo że co z podniego wyskoczy to kolor masz jedną tonacje dzwięku dzięki temu niebżęczy ci w uszach miałem f2 ale sie rozsypał dzwięki jak w ufo wyświetlacz lsd jak dlamnie porazka , ten wykrywacz jest prosty i skuteczny włącz i zobacz jednego jestem pewien dlamnie lepszy od fiszera , miałem oba teraz mam jednego letkiego i sprawnego w każdych warunkach pogodowych ,jest jedna wada brak części zamiennych do niego wtym cewek ale prizma polecam są super sprzęty

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie