Skocz do zawartości

replika pistoletu Luger P08 firmy denix

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Przymierzam się do kupna repliki pistoletu Luger. Nie stać mnie niestety na drogą replikę. Ogółem z wyglądu ten denix nie wygląda źle. Tutaj moje pytanie. Czy któryś z forumowiczów posiada ów replikę denixa i jakie macie o nim opinię. z góry dzięki za odpowiedź.

Adam293 Denixa sobie daruj jest to jedno z większych badziewia, jakie widział świat.Radek.s dał ci ciekawą alternatywę, replika jest może trochę droższa, ale za to o niebo lepsza.
Trafisz ją w różnych sklepach ASG jak i na allezło.
Używaną można trafić za małą kasę, ale trzeba polować :D
Pozdrawiam Kurt
PS. Sam jestem szczęśliwym posiadaczem od dłuższego czasu i nie dość, że ślicznie wygląda to jeszcze ładnie kopie.

Kiedyś, ładnych kilka lat wstecz P08 Denixa było jedynym wyjściem, ale teraz gdy replika asg WE jest tak bliska oryginałowi, do tego można przy pomocy gazu poobserwować jak działa oryginalny zamek pistoletu ;), nie rozumiem po co interesować się tym kiepsko obrobionym kawałkiem cynkalu

Jest jeszcze taka mozliwosc
http://sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1152192044-Gazowa-replika-pistoletu-Luger-P08.html
Deniksa widzialem i (uzywałem) podobnie z tym asg ktorego wkleiłemw odpowiedzi wyzej - tego z linku ze sklepu airsoftuns.pl nie widziałem moze ktos posiada i napise cos na temat czy warto takim P 08 sie zainteresować?

Tego akurat na oczy nie widziałem więc nic na jego temat nie powiem podejrzewam ,że to ubozsza wersja tego asg z metalu widać łączenia jeżeli cos mam zasugerowac to dozbierał bym pare zlotych poczekał chwile i kupił jednak tego
http://www.military.pl/we-pistolet-asg-parabellum-p08-full-metal-blowback_8679t.html
Moze sie okaac ,że za pół bedziesz chciał ten z abs-u sprzedac i wymienic na ten własnie z linku powyzej

Radek.s cos Ci sie chyba pomieszało :) Kolega Adam stwierdził przecież że zamierza kupić tego z Twojego pierwszego linku za 348 zł. Moim zdaniem również jest to najlepsza opcja (choć go nie widziałem, za to widziałem denixa i nie polecam).
P.S. Radek.s dzieki za linki!
Pozdr

P08 firmy we mam i używam od jakiegoś czasu, sprowadzałem sobie jak i paru znajomym gdy na naszym rynku jeszcze nie było jej w sklepach. Jest godna uwagi na polu GRH jak i ASH.
Ma bardzo miły dźwięk i słuszną wagę,tak więc nie ma się co zastanawiać !!!
Brać tylko i wyłącznie P08 full metal firmy we, nie pchać się w jakieś badziewia denixa czy jakiś full shit plastik.
tyle w temacie :D
pozdrawiam Kurt

jeżeli green gas znajduje się w magazynku to istnieje mozliwośc oddania strzału a sucho", zadziała mechanika broni i efekt będzie widoczny, ale... (niech tu się wypowiedzą specjaliści od asg), takie praktyki są niezalecane z uwagi na mozliwośc uszkodzenia

W przypadku braku kulek wydaje mi się, że gaz nie ma jak cofnąć, odciągnąć" zamek. W tym wypadku chyba trzeba kazdorazowo przeladowac. Chyba, że się mylę. Proszę o opinie osób używajacych ten model WE.

mylisz się:-) zresztą to zależy od repliki. W jednej możesz walić do oporu z pustym magazynkiem, a w innym musisz wyjąć pusty magazynek (auto blokada po ostatniej kulce), żeby dalej strzelać a sucho" z gazu.

Pozdrawiam Szymon

Oczywiście w jednych replikach można sobie strzelić bez kulek w innych niestety nie i tak w pytanym tu P08 nie ma opcji by strzelić więcej niż raz i zamek zostaje w tylnim położeniu chyba, że wiadomo jest magazynek załadowany amunicją (6mm BB)
Inaczej ma się sprawa przy pistolecie colt 1911A1 (i jego pochodne) gdzie opcja jest oczywiście bardzo prosta.
Strzelamy bez amunicję raz, ale prosto i z dziecinną łatwością oszukujemy pistolet (a co :D )do tego celu używamy kciuka, którym trzymamy zwalniacz zamka, jest to jednak niezalecane jak już napisał powyżej marv z wiadomych przyczyn.
Pozdrawiam Kurt

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie