Skocz do zawartości

White's Coinmaster.

Kamil1994

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.

Ostatnio przeglądając oferty Wikinga natrafiłem na ten wykrywacz. Chciałbym się dowiedzieć jakie są wasze opinie o nim.

Pozdro

Link: http://www.viking.waw.pl/w_hobby.php
Napisano
Jak dla mnie kolor nie ma znaczenia. Wydaje mi się, że zmieniła się tylko trochę elektronika. Ale skoro nowość to czemu taniej od Prizma III?
Napisano
Prizm III zdaje się nie jest już produkowany. Tzn. jak widać narodził się na nowo. No i cena jest raczej na poziomie Prizma III. Ogólnie przyjemny w obsłudze detektorek na monetki.
Napisano
Było już w innym wątku,Banderas pokazywał jakie są cewki do Prizma.Z drugiej strony ,zastanów sie kto do detektora za 900 zł kupi zapasową cewke za 500-600zł.
  • 5 weeks later...
Napisano
Odświeżam wątek...

Znalazłem na YT filmik instruktażowy White'sa Coinmastera i Coinmastera Pro. Najciekawszą funkcją w tym detektorze jest Pinpoint, w którym nie jest wymagane trzymania palca na przycisku. Podaję link dla zainteresowanych.

http://www.youtube.com/watch?v=thdikCbrrXE&translated=1

pzdr.
Napisano
tak zamierzam go kupić...

Dałem ten filmik ponieważ już kilka osób pytało się o niego a na forum brak informacji o tym detektorze, więc postanowiłem coś wrzucić tak orientacyjnie co to za sprzęcik. Może pomoże to niektórym ludziom.

pzdr.
Napisano
ok-jasne

coinmaster to typowy moneciak.
Młodszy brat prizma III w wersji oszczędnościowej[brak kontry ustawienia długości zatrzaskami]
Zmiana kolorystyki,elektronika ta sama.
Doskonale się sprawdza na plaży w ameryce,na warunki polskie przekłamuje,identyfikacja wizualna się nie sprawdza[wyjątek ikonka nickel]
Cewka koncentryczna,wymagająca precyzyjniejszego przemiatania , nie rozpieszcza tak jak 2d.

pzdr. i polecam
Napisano
Kolega używa w/w sprzętu więc mogę co nieco napisać o nim. Wykrywacz jest nieco głębszy niż Ace 250, zrobiłem kilka air testów które podaje poniżej. Namierzenie za pomocą pint-pointa jest niezbyt dokładne w porównaniu do Ciboli z którą na co dzień chodzę. Zasięg wykrywacza jest naprawdę ok do tej pory sygnały które Cibola widziała, Coinmaster również wskazywał że warto kopać. Minus za jakość wykonania, sprzęt jest zrobiony z plastiku tej samej jakości co Ace. Wyświetlacz według mnie niewiele mówi nam co pod cewką znajduje się choć od dawna nie używam wykrywacza z wyświetlaczem więc to może być opinia osoby iedoświadczonej" z tym sprzętem. Ogólnie wykrywacz łatwy w obsłudze, dość głęboki, można chodzić z ustawieniem sensitve na max i rzadko się w zbudza jeśli moneta znajduje się pod cewką to b dobrze daje nam o tym znać. Polecam dla osób początkujących.
<BR> [URL=http://img194.imageshack.us/i/sa400979.jpg/][IMG]http://img194.imageshack.us/img194/9783/sa400979.jpg[/IMG][/URL]
  • 1 month later...
Napisano
Od malutkich drobinek aluminiowych po wiaderka, skorupy, noże (znalazłem w lesie stary nóż, a myślałem,że będzie bagnet :). Ogólnie sprzęt spisuję się znakomicie, kombajn na pola. Wczoraj w ciągu 3h chodzenia znalazłem 10 monetek, guziczki, klamerki.
Napisano
Kamil 1994 mam do ciebie takie pytanko bo ja tego coinmastera mam go od jakiś 8 dni zapoznaje się dopiero z nim jest to mój 2 wykrywacz wcześniej miałem jabla jak na razie kopie monetki i nie mogę ta głębokość rozszyfrować jak podaje to w cm czy jakiejś innej skali jak bo raz pokazał mi na 8 a to było z 20 cm albo 30 cm a raz na 4 to jakieś 40 cm
Napisano
Głębokość jest podawana w calach. Ale nie jest ona aż tak dokładana". Umiem z tej funkcji czytać i wiem kiedy np. kopnąć głębiej, a kiedy płytko. Również wskazania głębokości zależą od twojej precyzji namierzania.

pzdr.
Napisano
Powiem tak jestem posiadaczem owego wykrywacza i jest on stworzony typowo na drobnice bez szału.Lepiej dołożyć parę stówek i kupić coś używanego,ale z pułki wyżej.Na pewno w tej cenie jest lepszy od konkurentów za oceanu z bliźniaczych firm.pozdrawiam
Napisano
CzarnyPoznań sprzęt jest dla mnie w porządku chodzi mi oto że nie bardzo czaje te podawanie głębokości sprzęt wymiata dziś chodziłem po łące i znalazłem kilka cennych fantów typu pierścionek i klamra z 1 wojny światowej i parę rzeczy muszę chyba bardziej opanować ten wykrywacz to bende lepsze fanty wyciogał

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie