Skocz do zawartości

Jaki wykrywacz

krajan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Na chwile obecną mam ACE 250 i powiem że znajduje nim różne żeczy małe i duże ale potrzebuję coś mocniejszego na militarke wiekszą ale i mniejszą najlepiej z głębokości ok 1.5 m lub conajmniej 1 m.
Napisano
Whitesy? Niee, stanowczo. Jak chcesz siebie nie oszukiwać i mieć efekty to stajnia Minelabów lub Fisherów wita Cię. Czemu bo od 12 lat przeglądam się jakie to co nie którzy mają efekty. Whites już latał po krzakach kopany przez właściciela, zmienił na minelaba i dieta cud dała efekty. Przez 5 lat kopał Whitesem i owszem znajdywał ale tyle co krwi z nosa poleci. Pozdrawiam
Napisano
Osobiscie posiadam MINELABA SE PRO,ale nie zgadzam sie z przedmowca.WHITESY to bardzo dobre wykrywacze.Jak szukasz duzej militarki to tylko PI.
Napisano
Pako, jeżeli już piszesz że jakiś white's nie sprawdził się na militarce to napisz jaki model, jak można wkładac do jednego worka wszystkie sprzęty tej firmy, ja mam przykłdowo white'sa od 3 miesięcy i po smętku i fisherku f2 na tych samych miejscach nakopałem jeszcze mnóstwo niezłych fantów i co to znaczy? Pewnie ten mój obecny mając inną częstotliwośc i budowę jest czulszy na inne fanty, może dokładniej z nim chodziłem, może niżej ustawiłem dyskryminację na dynamiku jak też i statyku i dlatego wyszło więcej. Na dynamiku jest też zauważalnie głębszy na średniej wielkości miedziane monety, sprawdzone na tym samym obiekcie to wiem. Dla mnie jeżeli chodzi o militarkę lubię miec nastawy które eliminują mały złom żelazny a pokazują duże żelastwo i kolorek, mam wtedy duży komfort, wiekszośc detektorów tego nie ma, mój na szczęście tak.
Napisano
Fakt Whites znajdujący się w ręku doświadczonego i wtajemniczego poszukiwacza jest również groźny jak dobry boild w rękach Kubicy. Tyle, że ja chcę uprzedzić Krajana" o ten fakt iż jak nie jest doświadczony to niech lepiej weźmie maszyne, która już od początku da efekty niż po kilkuset latach spędzonych w terenie. Tak więc zwracam honor firmie Whites. Pozdrawiam
Napisano
Dziekuja panom za zainteresowanie. Z garetem ACE 250 smigam od kilku lat a dokladnie ja tylko wszedl na rynek. Także czas zmienic na cos lepszego tylko jeszcze dokladnie nie wiem na co dlatego pytam szanownych kolegow jaki sprzęt będzie najlepszy. Myslalem o GTI 2500 ale moze za taka cene są jakieś lepsze.
Napisano
Miałem wiele wykrywaczy,teraz mam MXT 300 i odpowiednio ustawiony jest bardzo uniwersalnym sprzętem mimo iż pracuje na dość wysokiej częstotliwości. Mogę też polecić minelaba sov. GT który jest głownie na kolor , ale odpowiednio ustawiony potrafi zaskoczyć, a zresztą na jego temat jest wiele na forach. Na pewno do niego wrócę jak z kasą będzie lepiej:D Pozdrawiam Krzychu.
P.S. W MXT chodzę na relic z cynglem do przodu i dyskryminacją na 0 ( niskie tony żelazo wysokie kolor ) Gain na +1 sygnał wiodący na dodzinie 11 !!!
Napisano
Oto wykrywacze godne polecenia: Minelab Sov. Gt, Minelab X-terra 705, Tesoro Tejon lub Cortes, Minelab Explorer, Fisher F75(tutaj akurat nie znam ale chwalą). Oczywiście niech koledzy uzupełniają tą listę o godne do polecenia detektory.
Napisano
Ja zdecydowanie polecam Sovereigna GT - sprzęt uniwersalny, do militarki proponuję dokupić większą cewkę. w 3500 zł zmieścisz się spokojnie. Pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie