fiskars Napisano 2 Czerwiec 2010 Autor Napisano 2 Czerwiec 2010 Czy ktoś coś wie nowego.Będzie w tym roku czy nie.
pawel888 Napisano 2 Czerwiec 2010 Napisano 2 Czerwiec 2010 Numer do producenta można znaleźć w necie. Wziąć, zadzwonić zapytać, ja ze swojej strony nic nie mówię. <pozdro
MOLA Napisano 3 Czerwiec 2010 Napisano 3 Czerwiec 2010 Mogłby sie w koncu pojawic bo była by to jakas alternatywa na Proxe.
Hebda Napisano 3 Czerwiec 2010 Napisano 3 Czerwiec 2010 smętek niewiele ustępuje proxie o ile w ogóle:)można śmiało wg mnie ustawić je na tej samej półce:)
Eastlegion Napisano 3 Czerwiec 2010 Napisano 3 Czerwiec 2010 Witam.Dyskryminację również wrzucisz do tej samej szuflady? Moim zdaniem dyskryminacja to pięta achillesowa HS-3.Pozdro.
Hebda Napisano 3 Czerwiec 2010 Napisano 3 Czerwiec 2010 że nie mozna wybrać tylko koloru?no nie wiem czy wada czy zaleta,kolor łapie bardzo ładnie,co do stali,im więcej podkręcisz tym większą ją tylko łapiesz,małych odłamków,śmieci nie:)
pako151515 Napisano 4 Czerwiec 2010 Napisano 4 Czerwiec 2010 Hebada weź młotek i walnij się zdrowo w głowę nim...PROximę ze Smętkiem można postawić na jednym poziomie? Na prawdę, brak słów.. akurat tak się składa, że posiadałem smętka i teraz mam proxę. Wnioski? Takie, że Smętek to antyk a PROxima XXI wiek. Tyle i Pozdrawiam Ciebie i twoje cudne wypowiedzi! Haha
Thomson. Napisano 4 Czerwiec 2010 Napisano 4 Czerwiec 2010 Proxima nawet do pięt nie dorasta smętkowi tą swoją śmieszną pracą statyczną"ma której wykrywacz reaguje na każdy gwóźdź. Jak wiadomo na pobojowiskach występuje bardzo dużo odłamków i innych stalowych śmieci, przy których Proxima totalnie wysiada, ponieważ ich nie eliminuje ;)Z hs 3 jest ten komfort, ze jak ustawisz dyskryminacje na 3 lub 4 z drobną utratą zasięgów możesz spokojnie skupić się na wyłapywaniu konkretnych przedmiotów, a zarazem omijając drobne odłamki, które zakłócają wykrycie np hełmu z dna okopu. Miałem Proxime i mam hs i szczerze mogę przyznać, ze Proxima na stalowy złom się nie nadaje. A teraz Pako weź swoją PROxime, z wyczesanymi bajerami jak VCO i SAT i na pracy stat. przejdż się po jakimkolwiek pobojowisku i zobacz czy miałem rację ;)
Hebda Napisano 4 Czerwiec 2010 Napisano 4 Czerwiec 2010 miałem to samo na myśl.militarke łapię świetnie,kolor też ładnie ciągnie. pako151515,sam się uderz młotkiem,nawet nicku nie potrafisz poprawnie przepisać.
Eastlegion Napisano 4 Czerwiec 2010 Napisano 4 Czerwiec 2010 VCO i SAT to nie są wyczesane bajery", tylko standard...Dwa zupełnie inne detektory. Owszem, PROxima nie jet najlepsza na stalowy złom, ale z kolorowymi pierdółkami radzi sobie wyśmienicie. W tej materii to HS-3 jej do pięt nie dorasta.
pawel888 Napisano 4 Czerwiec 2010 Napisano 4 Czerwiec 2010 Tiaa to na przykład z dziś. Na 3 Smętki" wyszło ponad 20 guzików. Tu jest tylko moja część.Nie chce powtarzać słów Thomsona i Hebdy bo nie ma po co. Powiedzieli już wystarczająco dużo. A Ty pako nie prowokuj i nie obrażaj.Może napisz w czym Smętek" jest taki bublowaty, tylko proponuje jakąś konstruktywną dyskusję a nie walenie młotkiem.<pozdro
Eastlegion Napisano 4 Czerwiec 2010 Napisano 4 Czerwiec 2010 Tiaa...Guzik to nie jest pierdółka, tylko porządny kawałek metalu.
banderas Napisano 4 Czerwiec 2010 Napisano 4 Czerwiec 2010 Takie spieranie nie ma sensu.Z tego samego wykrywacza jeden wyciska 80% możliwości a drugi wyciśnie i 120%,że sam producent oczy przeciera ze zdumienia.pzdr.
pawel888 Napisano 4 Czerwiec 2010 Napisano 4 Czerwiec 2010 Ehh... kiedyś się pokuszę o zrobienie zdjęcia przedmiotom znalezionym Smętkiem", konkretnie przedmiotom wielkości jak pół paznokcia, głównie są to kawałki pierścieni odłamkowych ale i coś ciekawego się też trafia:) nigdy nie robiłem takich zdjęć gdyż uważałem że o Smętku" było tyle że nie trzeba nic udowadniać, jednak się myliłem.Teraz jest moda na Proximę i nic na to nie poradzę, jednak na Hs-3 chodziło jakieś 80% starszych poszukiwaczy i nie narzekało, nie szukało nowości, a co ciekawsze starzy wyjadacze" dalej posiadają Hs i nie zamierzają zmieniać. Jakoś świetność Proximy ich widocznie nie powala. :)<pozdro
Eastlegion Napisano 4 Czerwiec 2010 Napisano 4 Czerwiec 2010 Ależ!To nie jest kwestia mody. Byłem użytkownikiem Smętka i mam porównanie do PROximy, której używam obecnie. Problem polega chyba na mitologizacji HS-3, który owszem jest niezły, ale nie daje tylu możliwości co znienawidzona" PROxima. Jak to zwykle bywa, czas wszystko zweryfikuje.
pako151515 Napisano 4 Czerwiec 2010 Napisano 4 Czerwiec 2010 No to teraz jestem zdeterminowany aby napisać coś owego o tych dyskusjach. Smętek może i jest dobrym wykrywaczem ale jak założycie mu patelnie 40 cm i będziecie chodzić bardzo powoli (3-4 dyskryminacja i omijasz odłamki? ciekawe mój na tej dyskryminacji łapał). Smętek nadaje się ale tylko na powolne chodzenie. Nie powiem zasięg przy takiej cewce na duże rzeczy jest bezapelacyjnie większy od PROximy. Teraz pomyślcie jakby Rutus wyskrobał nam cewkę duża na złom i odświeżył oprogramowanie do PROximy to byście cwaniaczki z PKSU" chowali po kątach. Po prostu smętek dla złomiarzy, PROxima dla tych co cenią kolorowe rzeczy (typu małe srebrne czy złote). (Smętek 5gr -17cm na cewce 25cm czyli iby" doskonałej do drobnicy, PROxima 5gr-32cm oczywiście wszystko w powietrzu). Smętek do lasu nadaje się, ale już na pole nie. Pozdrawiam
pawel888 Napisano 4 Czerwiec 2010 Napisano 4 Czerwiec 2010 Nie ma cewki 40 jest tylko 37. Jak już wcześniej pisałem nie uważam tej cewki za stosowną, jest nie wygodna, ciężka. Najlepszym rozwiązaniem jest cewka 30. Łapie bardzo dobrze kolor, jeszcze lepiej żelazo.Jest to wykrywacz statyczny w którym zalecane jest powolne przemiatanie. Jestem pewny że z cewką 30 Smętek" w lesie powala Proximę.Na polu Proxi ze swoim trybem dynamicznym może być troszkę lepsza. Pako masz strasznie ograniczone poglądy, najpierw młotek teraz przyrównujesz ludzi z Hs do złomiarzy, szczyt kultury.Dalsza dyskusja z Tobą mija się z celem. Przepraszam, taka prawda.A testy w powietrzu można sobie wykonywać i wykonywać...Również życzę miłego weekendu :) Darz dół!(Mareczku do Niedzieli) :D<pozdro
pako151515 Napisano 4 Czerwiec 2010 Napisano 4 Czerwiec 2010 Fakt smętek będzie kosił guziki i monety znajdujące się nie więcej niż 10 cm pod ziemia, chyba zę to będzie moneta okolicznościowa i będzie wyglądała jak odznaka. Pozdrawiam fanów smętków! I również życze miłego długiego weekendu.
pawel888 Napisano 4 Czerwiec 2010 Napisano 4 Czerwiec 2010 Kolejne przykłady że nie miałeś Smętka" w ręku, lub nie umiałeś się nim obsługiwać. Jeszcze byś się kolego zdziwił.
Hebda Napisano 4 Czerwiec 2010 Napisano 4 Czerwiec 2010 oj tak:)jakoś dziś wyszło od groma drobnicy:)na polu też daję rade,chcesz monetkę,włazisz na pole,parę minut i masz,sprawdzono:)pako,ja mam cewkę 37cm,odłamków nie łapie mniejszych niż paczka fajek.więc chyba faktycznie może miałeś źle ustawiony?Co do ostatniego zdania pawła:)ja się dziwię na każdym wypadzie:)
banderas Napisano 4 Czerwiec 2010 Napisano 4 Czerwiec 2010 Fajnie się czyta ten wątek ale muszę spadać na PKS bo mi zwieje ;]pzdr HS-owców.
Hebda Napisano 4 Czerwiec 2010 Napisano 4 Czerwiec 2010 na foto drobnica trafiona smętkiem.guziczki poza złotym wz.28 trafione dziś.Oczywiście pomijam tu łuski od flobertu które się trafia,samotne pociski od ppszki,moska itp.i innych malutkich popierdułek:)odłamka mniejszego niz dłoń z foto dawno nie trafiłem,kwestia ustawienia dyskryminacji w hsie:) tak by omijał małe stalowe(czyli tylko odłamki i smiecie)a łapał np takie jak dziś http://www.odkrywca.pl/jak-usunac-gline-z-helmu-,672379.html#672379zdrów
Thomson. Napisano 5 Czerwiec 2010 Napisano 5 Czerwiec 2010 Pako ogarnij się troche człowieku. Z twoich wypowiedzi ewidentnie widać, ze nigdy nie miałeś w łapie hs 3, a sie mądrzysz.Wyzywasz nas od złomiarzy, a ciekawe kim ty jesteś?Co kopiesz same perełki na swej pracy statycznej" ;)Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Martin 09:54 05-06-2010
Czlowieksniegu Napisano 5 Czerwiec 2010 Napisano 5 Czerwiec 2010 Tu Ziemia, tu Ziemia- Houston, macie problem?Pozdrawiam.
pako151515 Napisano 5 Czerwiec 2010 Napisano 5 Czerwiec 2010 Tak się składa, że byłem posiadaczem i zamiast wtrącać się proszę przeczytać wcześniejsze moje wypowiedzi gdzie pisałem, że posiadałem. Co do ustawień, hm dziwne ustawiał mi go facet co biegał ze smętkiem ponad 10 lat. Po drugie ostatnio szedłem po plaży za pseudo super smętkiem" i kasy było od groma! ;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.