Brobo Posted May 29, 2010 Author Share Posted May 29, 2010 Witam. czy można zidentyfikować ten płaszcz?mam informacje że jest to płaszcz wojskowy II RP jednak chciałbym się upewnić czy nie jest to przypadkiem coś wczesnego LWP. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brobo Posted May 29, 2010 Author Share Posted May 29, 2010 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maku955 Posted May 29, 2010 Share Posted May 29, 2010 brobo a zrób zdjęcie guzików głównych tych z przodu:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
8total4 Posted May 29, 2010 Share Posted May 29, 2010 nie jest to raczej wz.48, gdyż posiada zbyt długie rozcięcie, brakuje mu patek podtrzymujących pas itp.Najpewniej jest to płaszcz wz.36, gratuluję.pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mjut Posted May 29, 2010 Share Posted May 29, 2010 Też obstawiam wz36...fajny płaszczyk... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brobo Posted May 30, 2010 Author Share Posted May 30, 2010 Dzięki panowie. Na taka informacje czekałem:)pozdrawiamBrobo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Posted May 30, 2010 Share Posted May 30, 2010 Witam!8total4, mjut, a czym potwierdzicie swoje słowa?To płaszcz z końca lat 40, popularny wzór szyty z Poznaniu. Nie ma nic wspólnego z przedwojennym płaszczem oficerskim wz.36. ie jest to raczej wz.48, gdyż posiada zbyt długie rozcięcie, brakuje mu patek podtrzymujących pas itp." masło maślane zrobione z piasku...Pozdrawiam serdecznie, Łukasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
kurkow Posted May 30, 2010 Share Posted May 30, 2010 Guzikami bym się nie wzorował, bo każdy z nich może być z kosmosu wzięty i tylko przyszyty do płaszcza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolas Posted May 30, 2010 Share Posted May 30, 2010 LWP, wczesna powojenna robota. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brobo Posted May 29, 2010 Author Share Posted May 29, 2010 Witam. czy można zidentyfikować ten płaszcz?mam informacje że jest to płaszcz wojskowy II RP jednak chciałbym się upewnić czy nie jest to przypadkiem coś wczesnego LWP. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brobo Posted May 29, 2010 Author Share Posted May 29, 2010 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brobo Posted May 29, 2010 Author Share Posted May 29, 2010 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Brobo
Witam. czy można zidentyfikować ten płaszcz?mam informacje że jest to płaszcz wojskowy II RP jednak chciałbym się upewnić czy nie jest to przypadkiem coś wczesnego LWP. Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
11 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.