Brobo Napisano 29 Maj 2010 Autor Napisano 29 Maj 2010 Witam. czy można zidentyfikować ten płaszcz?mam informacje że jest to płaszcz wojskowy II RP jednak chciałbym się upewnić czy nie jest to przypadkiem coś wczesnego LWP. Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
maku955 Napisano 29 Maj 2010 Napisano 29 Maj 2010 brobo a zrób zdjęcie guzików głównych tych z przodu:)
8total4 Napisano 29 Maj 2010 Napisano 29 Maj 2010 nie jest to raczej wz.48, gdyż posiada zbyt długie rozcięcie, brakuje mu patek podtrzymujących pas itp.Najpewniej jest to płaszcz wz.36, gratuluję.pozdrawiam.
Brobo Napisano 30 Maj 2010 Autor Napisano 30 Maj 2010 Dzięki panowie. Na taka informacje czekałem:)pozdrawiamBrobo
Łukasz Napisano 30 Maj 2010 Napisano 30 Maj 2010 Witam!8total4, mjut, a czym potwierdzicie swoje słowa?To płaszcz z końca lat 40, popularny wzór szyty z Poznaniu. Nie ma nic wspólnego z przedwojennym płaszczem oficerskim wz.36. ie jest to raczej wz.48, gdyż posiada zbyt długie rozcięcie, brakuje mu patek podtrzymujących pas itp." masło maślane zrobione z piasku...Pozdrawiam serdecznie, Łukasz
kurkow Napisano 30 Maj 2010 Napisano 30 Maj 2010 Guzikami bym się nie wzorował, bo każdy z nich może być z kosmosu wzięty i tylko przyszyty do płaszcza.
Brobo Napisano 29 Maj 2010 Autor Napisano 29 Maj 2010 Witam. czy można zidentyfikować ten płaszcz?mam informacje że jest to płaszcz wojskowy II RP jednak chciałbym się upewnić czy nie jest to przypadkiem coś wczesnego LWP. Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Pytanie
Brobo
Witam. czy można zidentyfikować ten płaszcz?mam informacje że jest to płaszcz wojskowy II RP jednak chciałbym się upewnić czy nie jest to przypadkiem coś wczesnego LWP. Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.