Skocz do zawartości

Odznaka, czerwono niebieska

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
A no faktycznie brzydki błąd nie chciałem urazić nikogo :).
Eh tak to jest jak się pisze prace z chemii a drugim okiem spogląda w monitor :)
Kopi więc nic nie uradzimy w sprawie tej odznaki? :(
  • 1 month later...
Napisano

zdjęcie niestety tragedia, za to przepraszam, muszę kupić sobie aparat.

Niestety na mojej nie widać koloru, tylko struktura wydaje się bardziej wyrazista. Odznaka podzielona dokładnie na pół, pierwsza część to tak jakby promienie słońca rozchodzące się, a druga to tak jakby struktura fal wodnych, ale na moim zdjęciu tego dobrze nie widać. Przez środek biegnie wypukła kreska.

Napisano
Hitler Jugend raczej odpada, przeszukałem wszystkie katalogi odznaczeń tych organizacji, które posiadam i jedyne co wydaje się być podobne to kształt i nic więcej.
Napisano
Dobra, teraz mogę napisać że przewaliłem wszystkie katalogi, do których miałem dostęp. Polskie, Rosyjskie, Niemieckie, Francja, Holandia i Wielka Brytania. i.... nic.....

Z tego co zauważyłem na forum są 3 takie, z czego wszystkie w okolicach Brodnicy. Może to jakieś lokalne odznaczenie ?
Napisano
Z mojej miejscowości do Grudziądza jest 50km. Więc kawałek.
Chodziło mi o to, że teren niewielki na którym znaleziono 100% tych blaszek, które są na forum, a nie stricte sama Brodnica. :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie