misia Posted May 13, 2010 Author Share Posted May 13, 2010 Dorwałem taki oto sprzęcik. Wygląda mi to na reczną prądnicę do inicjowania detonatorów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
misia Posted May 13, 2010 Author Share Posted May 13, 2010 Dorwałem taki oto sprzęcik. Wygląda mi to na reczną prądnicę do inicjowania detonatorów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
misia Posted May 13, 2010 Author Share Posted May 13, 2010 Sprzęt prawdopodobnie brytyjski, stan niczego sobie Link to comment Share on other sites More sharing options...
misia Posted May 13, 2010 Author Share Posted May 13, 2010 Nie ma żadnych oznaczeń producenta, tylko... Link to comment Share on other sites More sharing options...
misia Posted May 13, 2010 Author Share Posted May 13, 2010 ...na pasku oznaczenie Me Co 1941Bedę wdzięczny za wszelkie informacjePozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
esterendensen Posted May 13, 2010 Share Posted May 13, 2010 battery charger to nic innego,jak ładowarka akumulatorowa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
esterendensen Posted May 14, 2010 Share Posted May 14, 2010 z angielska battery to nie tylko bateria,ale też akumulator.Trzy ampery to trochę za dużo jak na bateryjki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karol_K Posted May 14, 2010 Share Posted May 14, 2010 Mnie to wygląda na zapalarkę saperska (urządzenie do odpalania ładunków wybuchowych za pośrednictwem kabla) Trochę sobie nie wyobrażam ładowania akumulatora kręcąc taką korbą trzeba by chyba żeby cały pluton po 10 min ładował:) Za to 3A powinny sobie spokojnie radzić jako zapalarka :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Catadero Posted May 13, 2010 Share Posted May 13, 2010 Tabliczka-ładowarka baterii napięcie 7V, (natężenie) 3A przy 100 obrotach na minutę. Napęd ręczny.Wszystko.C. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Catadero Posted May 14, 2010 Share Posted May 14, 2010 esterendensen-a z polska, za wikipedią-# bateria akumulatorowa - to akumulator elektryczny składający się z dwóch lub więcej ogniw akumulatorowych połączonych ze sobą elektrycznie i przeznaczonych do stosowania jako źródło prądu stałego.Karol_K-a wyobrażasz sobie ręczną obróbkę posągów na Wyspie Wielkanocnej lub budowę piramid bez dźwigów?C. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
misia
Dorwałem taki oto sprzęcik. Wygląda mi to na reczną prądnicę do inicjowania detonatorów.
9 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.