Co to jest i z czego tym pstrykano ? Kal. ok. 200 mm. jest niemieckie i waga 80 kg.Dla porównania wielkości jest szpadel Fiskarsa i pocisk kal. 88 mm. Wypełnione były smołą. Pochodzi z poligonu Kruppa, a więc amunicja doświadczalna, lub eksperymentalna.
Nie mam takiej suwmiarki żeby zmierzyć średnicę. Wiem że jest taka możliwość obwinięcia tego sznurkiem, następnie zmierzenie jego długości i podstawienie do wzoru z którego można wyliczyć średnicę. Niestety, w szkole najbardziej z matematyki to lubiłem historię :) Proszę o pomoc
Pytanie
traper6
Co to jest i z czego tym pstrykano ? Kal. ok. 200 mm. jest niemieckie i waga 80 kg.Dla porównania wielkości jest szpadel Fiskarsa i pocisk kal. 88 mm. Wypełnione były smołą. Pochodzi z poligonu Kruppa, a więc amunicja doświadczalna, lub eksperymentalna.
Nie mam takiej suwmiarki żeby zmierzyć średnicę. Wiem że jest taka możliwość obwinięcia tego sznurkiem, następnie zmierzenie jego długości i podstawienie do wzoru z którego można wyliczyć średnicę. Niestety, w szkole najbardziej z matematyki to lubiłem historię :)
Proszę o pomoc
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.