Jump to content
  • 0

orzełek i szkopska butelka

Hebda

Question

Posted

witam,
proszę o ID orzełka.
nie mam pojęcia,leśnictwo?paweł twierdzi że sam orzełek jest podobny do PSZ ale z uciętą korona i wstawiony w te listki..:)
orzełka można by zdjąć od otoczki..
wyszedł ze śmietniska"
jakaś filiżanka bez denka,kawałki doniczki i cegłówki,pokrywka od bębna ppsz i butelka szkopska(prosiłbym o przetłumaczenie napisów na niej)
pzdro

13 answers to this question

Recommended Posts

Posted
Wszystkie kapusty" jakie do tej pory przeszły mi przez ręce żadnej kotwicy nie miały. Ten z Allegro może być kopią jakiejś jeszcze rzadszej wersji (np. dla wyższych stopniem)...

Pozdrawiam,
Piotr.
Posted
Prócz Florencji od 1920 roku firma WÜHRER produkowała piwo w nowej fabryce w Rzymie, zapewne rok 1923 jest rokiem w którym butelka została wyprodukowana. We Florencji produkcja trwała od 1903 roku.
Posted

witam,
proszę o ID orzełka.
nie mam pojęcia,leśnictwo?paweł twierdzi że sam orzełek jest podobny do PSZ ale z uciętą korona i wstawiony w te listki..:)
orzełka można by zdjąć od otoczki..
wyszedł ze śmietniska"
jakaś filiżanka bez denka,kawałki doniczki i cegłówki,pokrywka od bębna ppsz i butelka szkopska(prosiłbym o przetłumaczenie napisów na niej)
pzdro

Posted
ten mój nie ma na tarczy kotwicy...ten z allegro ma..
więc?
butelka rozumiem że od browaru?jakie lata?
na porcelance była data1923 ale to pewnie rok założenia firmy..
Posted

całośc z dzisiaj,poza łuskami(2polskie w czym jeden szkolny z drewnem,szkopska i czeska:))i prlkiem wsio z jednego dołka.
pozdro

Posted
Fajny ten orzełek, mam nadzieję, że po oczyszczeniu będzie wyglądał lepiej. To lotnicza tzw. kapusta".

Pozdrawiam,
Piotr.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information