Skocz do zawartości
  • 0

orzełek i szkopska butelka

Hebda

Pytanie

Napisano

witam,
proszę o ID orzełka.
nie mam pojęcia,leśnictwo?paweł twierdzi że sam orzełek jest podobny do PSZ ale z uciętą korona i wstawiony w te listki..:)
orzełka można by zdjąć od otoczki..
wyszedł ze śmietniska"
jakaś filiżanka bez denka,kawałki doniczki i cegłówki,pokrywka od bębna ppsz i butelka szkopska(prosiłbym o przetłumaczenie napisów na niej)
pzdro

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wszystkie kapusty" jakie do tej pory przeszły mi przez ręce żadnej kotwicy nie miały. Ten z Allegro może być kopią jakiejś jeszcze rzadszej wersji (np. dla wyższych stopniem)...

Pozdrawiam,
Piotr.
Napisano
Prócz Florencji od 1920 roku firma WÜHRER produkowała piwo w nowej fabryce w Rzymie, zapewne rok 1923 jest rokiem w którym butelka została wyprodukowana. We Florencji produkcja trwała od 1903 roku.
Napisano

witam,
proszę o ID orzełka.
nie mam pojęcia,leśnictwo?paweł twierdzi że sam orzełek jest podobny do PSZ ale z uciętą korona i wstawiony w te listki..:)
orzełka można by zdjąć od otoczki..
wyszedł ze śmietniska"
jakaś filiżanka bez denka,kawałki doniczki i cegłówki,pokrywka od bębna ppsz i butelka szkopska(prosiłbym o przetłumaczenie napisów na niej)
pzdro

Napisano
ten mój nie ma na tarczy kotwicy...ten z allegro ma..
więc?
butelka rozumiem że od browaru?jakie lata?
na porcelance była data1923 ale to pewnie rok założenia firmy..
Napisano

całośc z dzisiaj,poza łuskami(2polskie w czym jeden szkolny z drewnem,szkopska i czeska:))i prlkiem wsio z jednego dołka.
pozdro

Napisano
Fajny ten orzełek, mam nadzieję, że po oczyszczeniu będzie wyglądał lepiej. To lotnicza tzw. kapusta".

Pozdrawiam,
Piotr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie