chudy.onyx Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 witam właśnie z dna wyciągnęliśmy bardzo ciekawy fant a mianowicie maskę przeciwgazową ale nie wiem jaki to typ, i chciał bym dowiedzieć się coś więcej o niej bo w sumie to nic nie wiem
chudy.onyx Posted May 3, 2010 Author Posted May 3, 2010 grzybki raczej jej nie zjedzą bo całość śmierdzi produktami ropopochodnymi, pewnie z zęz i pozostałości po okręcie, podejrzewam że zielona się nie stanie, tera tylko muszę skoczyć po lanolinę
chudy.onyx Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 witam właśnie z dna wyciągnęliśmy bardzo ciekawy fant a mianowicie maskę przeciwgazową ale nie wiem jaki to typ, i chciał bym dowiedzieć się coś więcej o niej bo w sumie to nic nie wiem
chudy.onyx Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 bardzo małe szkiełka i cała ze skóry ( chyba )
chudy.onyx Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 za wszelkie informacje będę bardzo wdzięczny
Czarek Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 http://gasmasklexikon.com/Page/GermanyOptische.htm nie znam niemieckiego ale chy ba to było dla takich co musieli okularki nosić:)ps.faktycznie fant rzadki...pytanie jak się zachowa skóra i guma po tylu latach w wodzie...
Czarek Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 ps.ciekawe co z filtrem...nie było czy wyleciał w czasie wciągania maski na barkę...
chudy.onyx Posted May 3, 2010 Author Posted May 3, 2010 no właśnie filtra nie było w zestawie niestety, za to są jakieś pudełka z takimi jakby oprawkami przykręcanymi na okulary maski, to ogólnie krucho z informacjami odnośnie tej maseczki?
chudy.onyx Posted May 3, 2010 Author Posted May 3, 2010 Czarek również nie znam niemieckiego ale na tym zdjęciu również nie ma w zestawie filtra
goldfinger Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 tutaj coś znalazłemhttp://70.87.163.50/forums/showthread.php?t=366900&page=2taka maska należy raczej do rzadszych znaleziskpozdrawiam i gratuluję
skolcio Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Na forum podanym w linku pisze, że to maska optyczna stosowana w kriegsmarine przez obsługę artylerii okrętowej.
chudy.onyx Posted May 3, 2010 Author Posted May 3, 2010 dzięki skolcio teraz tylko muszę pokombinować jak ją doprowadzić do normalnego stanu
Question
chudy.onyx
witam właśnie z dna wyciągnęliśmy bardzo ciekawy fant a mianowicie maskę przeciwgazową ale nie wiem jaki to typ, i chciał bym dowiedzieć się coś więcej o niej bo w sumie to nic nie wiem
16 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.