chudy.onyx Napisano 30 Kwiecień 2010 Autor Napisano 30 Kwiecień 2010 witam właśnie z dna wyciągnęliśmy bardzo ciekawy fant a mianowicie maskę przeciwgazową ale nie wiem jaki to typ, i chciał bym dowiedzieć się coś więcej o niej bo w sumie to nic nie wiem
chudy.onyx Napisano 3 Maj 2010 Autor Napisano 3 Maj 2010 grzybki raczej jej nie zjedzą bo całość śmierdzi produktami ropopochodnymi, pewnie z zęz i pozostałości po okręcie, podejrzewam że zielona się nie stanie, tera tylko muszę skoczyć po lanolinę
chudy.onyx Napisano 30 Kwiecień 2010 Autor Napisano 30 Kwiecień 2010 witam właśnie z dna wyciągnęliśmy bardzo ciekawy fant a mianowicie maskę przeciwgazową ale nie wiem jaki to typ, i chciał bym dowiedzieć się coś więcej o niej bo w sumie to nic nie wiem
chudy.onyx Napisano 30 Kwiecień 2010 Autor Napisano 30 Kwiecień 2010 bardzo małe szkiełka i cała ze skóry ( chyba )
chudy.onyx Napisano 30 Kwiecień 2010 Autor Napisano 30 Kwiecień 2010 skrzyneczka w której była owa maska
chudy.onyx Napisano 30 Kwiecień 2010 Autor Napisano 30 Kwiecień 2010 za wszelkie informacje będę bardzo wdzięczny
Czarek Napisano 1 Maj 2010 Napisano 1 Maj 2010 http://gasmasklexikon.com/Page/GermanyOptische.htm nie znam niemieckiego ale chy ba to było dla takich co musieli okularki nosić:)ps.faktycznie fant rzadki...pytanie jak się zachowa skóra i guma po tylu latach w wodzie...
Czarek Napisano 1 Maj 2010 Napisano 1 Maj 2010 ps.ciekawe co z filtrem...nie było czy wyleciał w czasie wciągania maski na barkę...
chudy.onyx Napisano 3 Maj 2010 Autor Napisano 3 Maj 2010 no właśnie filtra nie było w zestawie niestety, za to są jakieś pudełka z takimi jakby oprawkami przykręcanymi na okulary maski, to ogólnie krucho z informacjami odnośnie tej maseczki?
chudy.onyx Napisano 3 Maj 2010 Autor Napisano 3 Maj 2010 Czarek również nie znam niemieckiego ale na tym zdjęciu również nie ma w zestawie filtra
goldfinger Napisano 30 Kwiecień 2010 Napisano 30 Kwiecień 2010 tutaj coś znalazłemhttp://70.87.163.50/forums/showthread.php?t=366900&page=2taka maska należy raczej do rzadszych znaleziskpozdrawiam i gratuluję
skolcio Napisano 3 Maj 2010 Napisano 3 Maj 2010 Na forum podanym w linku pisze, że to maska optyczna stosowana w kriegsmarine przez obsługę artylerii okrętowej.
chudy.onyx Napisano 3 Maj 2010 Autor Napisano 3 Maj 2010 dzięki skolcio teraz tylko muszę pokombinować jak ją doprowadzić do normalnego stanu
Pytanie
chudy.onyx
witam właśnie z dna wyciągnęliśmy bardzo ciekawy fant a mianowicie maskę przeciwgazową ale nie wiem jaki to typ, i chciał bym dowiedzieć się coś więcej o niej bo w sumie to nic nie wiem
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.