kopijnik2 Napisano 13 Kwiecień 2010 Napisano 13 Kwiecień 2010 Nie była w obiegu dlatego ma piękny głęboki relief...to jakaś - nieścisłość - głębokość reliefu wynika ze sposobu wyrażenia treści monety przez medaliera - ograniczanej - techniką i parametrami techniki tłoczenia...inaczej mówiąc - płaską zrobić łatwo...głęboką - trza mieć co pokazać, i czym wytłoczyć...
marecki1977 Napisano 13 Kwiecień 2010 Autor Napisano 13 Kwiecień 2010 Co do orginalnosci nie o czym dyskutowac bo jest orginalna i mam niepodważalne dowody.I tyle ,wiec osoby które pisza ze to kopia prosze o nie osmieszanie sie bo robicie sami sobie wstyd .Pozdrawiam
8total4 Napisano 13 Kwiecień 2010 Napisano 13 Kwiecień 2010 niepodważalne dowody to znaczy?ekspertyzę archeologiczną z miejsca znalezienia, czy zaświadczenie od mincerza który ją wybił?Żyjemy w czasach, w których da się sfałszować w zasadzie wszystko, więc nie dziw się że pojawiają się takie a nie inne wypowiedzi.Nawiasem mowiąc, w tym wątku mamy dążyć do identyfikacji i każdy ma prawo wyrazić opinię czy jego zdaniem to jest oryginał, czy kopia.Jeżeli będą kłótnie i pyskówki - nagrodzę.pozdrawiam.
stg1971 Napisano 14 Kwiecień 2010 Napisano 14 Kwiecień 2010 co do monetki to osobiście miałem ją w rękach na pewno ma 70 lat,czyżby fals?? jak tak to stary!!!
kopijnik2 Napisano 14 Kwiecień 2010 Napisano 14 Kwiecień 2010 spokojnie - popatrzymyokolice wieży z zegarem tak jeszcze raz zróbna tych fotkach - jest złe światło dla pewnego detalu...
Martian Napisano 14 Kwiecień 2010 Napisano 14 Kwiecień 2010 No proszę a naukowcy głowią się nie od dziś jak precyzyjnie wydatowć wiek metalu;)
stg1971 Napisano 14 Kwiecień 2010 Napisano 14 Kwiecień 2010 nie mam pojęcia na temat monet,ale osobiście byłem przy jej wydobyciu. więc fals czy dobra,wiem doskonale że na tym forum jest kilku użytkowników z wiedzą więc proszę o odp.na priw.
Martian Napisano 15 Kwiecień 2010 Napisano 15 Kwiecień 2010 Nie, no bez urazy, ale trochę sobie podworowałem z tak dokładnego datowania 70 lat";) W dzisiejszych czasach po zdjęciach można odróżnić jedynie ewidentny fals który różni się w sposób widoczny... Sterowane laserowo frezarki itp... Tu nie mogę powiedzieć nic oprócz tego co wyżej napisałem... A nie wiem, możliwe, że oryginał w tak fantastycznym stanie...
pokemon Napisano 15 Kwiecień 2010 Napisano 15 Kwiecień 2010 Ludzie. Mam pytanie? Ile monet Leopolda mieliście w swoich rękach? przejrzyjcie sobie fora, aukcje, fotki. To starannie wykonane monety i bardzo duża ilość zachowana w nienagannych stanach, głównie prawdopodobnie za przyczyną wysokiej próby srebra (nie interesowałem się tym). Moneta z takim połyskiem to jeden z pierwszych egzemplarzy wybitych zaraz po wykonaniu stempla. Kopijnik- podziwiam twoje zdolności Sherlocka Holmesa ale odpuść. Sprawa jest oczywista i nie widzę potrzeby przeprowadzania wielkiego śledztwa. Moja odpowiedź była prozaiczna bo nie wydawało mi się aby był konieczny dodatkowy komentarz. Widzę jednak że się myliłem ;)A Panom przyzwyczajonym do wykopywania zajechanych boratynek mówię: sa jeszcze piękne monety na tym świecie :))))Tyle ode mnie. Nie wiem po co to pisze. Chyba znowu zacznę żałować odwiedzin tego forum :(Ale cóż...
kopijnik2 Napisano 15 Kwiecień 2010 Napisano 15 Kwiecień 2010 póki co - cały czas proszę o : kopijnik2 (10856 / 391)2010-04-14 08:18:52spokojnie - popatrzymyokolice wieży z zegarem tak jeszcze raz zróbna tych fotkach - jest złe światło dla pewnego detalu...____________________________deklarując jedynie ostrożność w twierdzeniach...Pokemonie...Sprawa jest oczywista i nie widzę potrzeby przeprowadzania wielkiego śledztwa. Moja odpowiedź była prozaiczna bo nie wydawało mi się aby był konieczny dodatkowy komentarz. Widzę jednak że się myliłem ;)a to sobie popatrz - hasełko geprage w kontekście tej monety...To starannie wykonane monety i bardzo duża ilość zachowana w nienagannych stanach,
marecki1977 Napisano 15 Kwiecień 2010 Autor Napisano 15 Kwiecień 2010 aby rozwiac wszelkie wątpliwosci co do orginalnosci monety dam linki z duzą rozdzielczoscia i wszystko bedzie jasne dla niedowiarków :).Choc nie taki bylo pytanie co do monety,ale dziekuje za identyfikacje.Serdecznie pozdrawiam i Zycze wam takich Pieknych monet.http://img718.imageshack.us/img718/8003/dscn0353y.jpgjak bedzie trzeba dam 2 strone .:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.