Skocz do zawartości

1/2 Konventionstaler

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nie była w obiegu dlatego ma piękny głęboki relief...

to jakaś - nieścisłość - głębokość reliefu wynika ze sposobu wyrażenia treści monety przez medaliera - ograniczanej - techniką i parametrami techniki tłoczenia...

inaczej mówiąc - płaską zrobić łatwo...
głęboką - trza mieć co pokazać, i czym wytłoczyć...
Napisano
Co do orginalnosci nie o czym dyskutowac bo jest orginalna i mam niepodważalne dowody.I tyle ,wiec osoby które pisza ze to kopia prosze o nie osmieszanie sie bo robicie sami sobie wstyd .Pozdrawiam
Napisano
niepodważalne dowody to znaczy?
ekspertyzę archeologiczną z miejsca znalezienia, czy zaświadczenie od mincerza który ją wybił?

Żyjemy w czasach, w których da się sfałszować w zasadzie wszystko, więc nie dziw się że pojawiają się takie a nie inne wypowiedzi.

Nawiasem mowiąc, w tym wątku mamy dążyć do identyfikacji i każdy ma prawo wyrazić opinię czy jego zdaniem to jest oryginał, czy kopia.

Jeżeli będą kłótnie i pyskówki - nagrodzę.

pozdrawiam.
Napisano
nie mam pojęcia na temat monet,ale osobiście byłem przy jej wydobyciu. więc fals czy dobra,wiem doskonale że na tym forum jest kilku użytkowników z wiedzą więc proszę o odp.na priw.
Napisano
Nie, no bez urazy, ale trochę sobie podworowałem z tak dokładnego datowania 70 lat";) W dzisiejszych czasach po zdjęciach można odróżnić jedynie ewidentny fals który różni się w sposób widoczny... Sterowane laserowo frezarki itp... Tu nie mogę powiedzieć nic oprócz tego co wyżej napisałem... A nie wiem, możliwe, że oryginał w tak fantastycznym stanie...
Napisano
Ludzie. Mam pytanie? Ile monet Leopolda mieliście w swoich rękach? przejrzyjcie sobie fora, aukcje, fotki. To starannie wykonane monety i bardzo duża ilość zachowana w nienagannych stanach, głównie prawdopodobnie za przyczyną wysokiej próby srebra (nie interesowałem się tym). Moneta z takim połyskiem to jeden z pierwszych egzemplarzy wybitych zaraz po wykonaniu stempla.
Kopijnik- podziwiam twoje zdolności Sherlocka Holmesa ale odpuść. Sprawa jest oczywista i nie widzę potrzeby przeprowadzania wielkiego śledztwa. Moja odpowiedź była prozaiczna bo nie wydawało mi się aby był konieczny dodatkowy komentarz. Widzę jednak że się myliłem ;)
A Panom przyzwyczajonym do wykopywania zajechanych boratynek mówię: sa jeszcze piękne monety na tym świecie :))))
Tyle ode mnie. Nie wiem po co to pisze. Chyba znowu zacznę żałować odwiedzin tego forum :(
Ale cóż...
Napisano
póki co - cały czas proszę o :

kopijnik2 (10856 / 391)
2010-04-14 08:18:52
spokojnie - popatrzymy

okolice wieży z zegarem tak jeszcze raz zrób
na tych fotkach - jest złe światło dla pewnego detalu...

deklarując jedynie ostrożność w twierdzeniach...

Pokemonie

...Sprawa jest oczywista i nie widzę potrzeby przeprowadzania wielkiego śledztwa. Moja odpowiedź była prozaiczna bo nie wydawało mi się aby był konieczny dodatkowy komentarz. Widzę jednak że się myliłem ;)

a to sobie popatrz - hasełko geprage w kontekście tej monety...

To starannie wykonane monety i bardzo duża ilość zachowana w nienagannych stanach,
Napisano
aby rozwiac wszelkie wątpliwosci co do orginalnosci monety dam linki z duzą rozdzielczoscia i wszystko bedzie jasne dla niedowiarków :).Choc nie taki bylo pytanie co do monety,ale dziekuje za identyfikacje.Serdecznie pozdrawiam i Zycze wam takich Pieknych monet.

http://img718.imageshack.us/img718/8003/dscn0353y.jpg

jak bedzie trzeba dam 2 strone .:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie