Swiety82 Napisano 8 Kwiecień 2010 Napisano 8 Kwiecień 2010 Zapomnieli dodać (zapewne przez przypadek :P ) że remont helskich fortyfikacji odnawiali również pasjonaci staroci" nierzadko chodzący z wykrywką. Ale co tam-do jednego wora...
feld Napisano 8 Kwiecień 2010 Napisano 8 Kwiecień 2010 Ze oczywiscie zapomnieli dodac,ze sami kopią...
Tradytor Napisano 8 Kwiecień 2010 Napisano 8 Kwiecień 2010 Nawet łuski sprzedają. Od mausera niemieckie po 2zł jak byłem w wakacje, jak się spytałem o polskie to powiedzieli że zbyt cenne :)
sid30 Napisano 8 Kwiecień 2010 Napisano 8 Kwiecień 2010 łuski jak łuski ale pomiędzy Kuźnicą a Jastarnią przychlast popaprany oprócz biletów wstępu do bunkra sprzedawał całe amo do mausa ( 5 zł ) :) jak mu powiedziałem żeby sobie barana strzelił o najbliższą sosnę to się jeszcze obraził
jagmin Napisano 10 Kwiecień 2010 Napisano 10 Kwiecień 2010 Sprzedawał pełne naboje?Widziałem tam tylko breloki i dekoracyjne ze współczesnej ammo.Do tego niektóre miały nacięcie do otwierania napoi kapslowanych...
zbyniek Napisano 6 Październik 2010 Napisano 6 Październik 2010 Byłem na Helu kilka lat temu i widziałem te ich " forty. Od niedawna można tam chodzic i już prują japy bo boją się, że im nic nie zostanie w ziemi. Wycinają płyty pancerne, malują różne grafy na bunkrach, zaśmiecają je puszkami i innymi śmieciami i nikt się o to nie czepia....
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.