ammuratow Posted April 6, 2010 Author Share Posted April 6, 2010 Proszę o identyfikację odznaczeń.Wydaje mi się, że jest tam Krzyż Niepodległości, Medal 10-lecia Odzyskania Niepodległości, KW i Krzyż Zasługi.Przeniosłem do IDPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 00:05 07-04-2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ammuratow Posted April 6, 2010 Author Share Posted April 6, 2010 Fot.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ksklodo Posted April 9, 2010 Share Posted April 9, 2010 Fakt - kształt odznaki przypomina Odznakę Więźnia Ideowego.Na kołnierzu kurtki oznaka podoficera majstra wojskowego. Na naramienniku chyba widać cyfrę pułku ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawełm Posted April 9, 2010 Share Posted April 9, 2010 Może to Odznaka Więźnia Ideowego"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ammuratow Posted April 7, 2010 Author Share Posted April 7, 2010 Bardzo dziękuję!Mam małą satysfakcję, że nie mając dużej wiedzy o polskich odznaczeniach udało mi się kilka prawidłowo zidentyfikować.Jeszcze raz dziękuję za trud!Pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
8total4 Posted April 7, 2010 Share Posted April 7, 2010 daj lepszy skan kołnierzyka z 1. fotki.pozdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hebda Posted April 7, 2010 Share Posted April 7, 2010 teraz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ksklodo Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 Fot. 1 od lewej: Krzyż Niepodległości, Krzyż Walecznych, Brązowy Krzyż Zasługi, Medal Pamiątkowy za Wojnę 1918-1921, Medal Dziesięciolecia Odzyskanej Niepodległości. Wyżej odznaka za rany (dwukrotnie). Niżej Odznaka I Brygady Legionów Polskich a wierną służbę" i ??? (za słaby skan). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
ammuratow
Proszę o identyfikację odznaczeń.
Wydaje mi się, że jest tam Krzyż Niepodległości, Medal 10-lecia Odzyskania Niepodległości, KW i Krzyż Zasługi.
Przeniosłem do ID
Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 00:05 07-04-2010
7 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.