mazic Napisano 1 Kwiecień 2010 Autor Napisano 1 Kwiecień 2010 Witam,Od czego są te dwa po lewej? Ten po prawej sowiecki szrapnel,wszystko z jednego pola.Dzięki!
vis1939 Napisano 1 Kwiecień 2010 Napisano 1 Kwiecień 2010 http://www.passioncompassion1418.com/decouvertes/english_fusees_collection_div.html#FuseesRusses
QB@ Napisano 3 Kwiecień 2010 Napisano 3 Kwiecień 2010 Zaglądałem do swoich zapalników. Te po lewej są u mnie sygnowane literką B".Na głowiczce Carskiego zapalnika dostrzegam u Ciebie rosyjską literkę P" - skrót od Priom. Oznacza ona odbiór wojskowy.
mazic Napisano 1 Kwiecień 2010 Autor Napisano 1 Kwiecień 2010 Witam,Od czego są te dwa po lewej? Ten po prawej sowiecki szrapnel,wszystko z jednego pola.Dzięki!
mazic Napisano 1 Kwiecień 2010 Autor Napisano 1 Kwiecień 2010 Super dzięki, jeśli ktoś mógł by mi coś bliżej powiedzieć o tych zapalnikach byłbym zobowiązany.Nie mogłem znaleźć info i skrót C.K jest mi obcy.Pozdrawiam
QB@ Napisano 1 Kwiecień 2010 Napisano 1 Kwiecień 2010 Po lewej części zapalnika CK, elementy te bywały sygnowane.
Pytanie
mazic
Witam,
Od czego są te dwa po lewej? Ten po prawej sowiecki szrapnel,wszystko z jednego pola.
Dzięki!
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.