berecik Napisano 24 Marzec 2010 Autor Share Napisano 24 Marzec 2010 Serfując po necie trafiłem na taką stronę , a właściwie na podstronę. http://www.cswl.mil.pl/index.php/sturmgeschutz-iv-i-jagdpanzer-iv/I tam wyczytałem że / Jagdpanzer IV jest zmodyfikowaną wersją pojazdu StuG III na podwoziu niemieckiego czołgu średniego Panzerkampfwagen IV (PzKpfw IV)./Dodatkowo pokazano dwa mzdjęcia tego jagdpanzera.Ale z tego co na forum przeczytałem to wykopano tylko płytę baszty z jarzmem i rozsadzoną armatą.Więc czy wykopano coś więcej?Ale ten przód to chyba nie od jagdpanzera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi_FWP Napisano 24 Marzec 2010 Share Napisano 24 Marzec 2010 wpisz w wyszukiwarkę (na dole pod forum) Stug" Grzegorzew" etc. i wszystkiego się dowiesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg1 Napisano 24 Marzec 2010 Share Napisano 24 Marzec 2010 Ten przód to jeśli się nie mylę, fragment działa pancernego lub czołgu pz IV odkopanego w Krzewatej? Tak wiec chyba nieźle złożone i wzbogaca ekspozycję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berecik Napisano 24 Marzec 2010 Autor Share Napisano 24 Marzec 2010 Nie , nie , nie i jeszcze raz nie.Moje pytanie jest związane konkretnie z cytatem który zamieściłem oraz z tymi dwoma ostatnimi zdjęciami w tym artykule.Proszę nie mylić pojęć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoony Napisano 24 Marzec 2010 Share Napisano 24 Marzec 2010 Wykopano płytę zestawiono ja z przodem z Krzewaty co ma uatrakcyjnić ekspozycje. Tekst jest niezrozumiały obstawiał bym jakiś błąd acz co to miało być nie będę zgadywał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 24 Marzec 2010 Share Napisano 24 Marzec 2010 http://www.cswl.mil.pl/index.php/sturmgeschutz-iv-i-jagdpanzer-iv/autor artykułu napisał (Jagdpanzer IV jest zmodyfikowaną wersją pojazdu StuG III na podwoziu niemieckiego czołgu średniego Panzerkampfwagen IV (PzKpfw IV).) Coś tu delikatnie namieszane jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matp7mef Napisano 25 Marzec 2010 Share Napisano 25 Marzec 2010 Zestawienie płyty czołowej z jagdpanzer IV z przodem wydobytym w Krzewatej jest błędem. Wyszło dziwadło" które nigdy nie istniało... Wanna jagdpanzer IV różniła się od wanny Panzer IV i stuga IV. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hans85 Napisano 25 Marzec 2010 Share Napisano 25 Marzec 2010 Swoją drogą czy kapitan Ogrodniczuk nie powinien zostać niedługo majorem Ogrodniczukiem? Zasługi wszak nie małe :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozfig Napisano 25 Marzec 2010 Share Napisano 25 Marzec 2010 Jest coś takiego jak tożsamość stopnia ze stanowiskiem. Więc jeżeli stanowisko jakie zajmuje w CSWL jest stanowiskiem przypisanym do stopnia majora to tak w innym wypadku raczej nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steell Napisano 25 Marzec 2010 Share Napisano 25 Marzec 2010 raczej stanowisko kapitana niż majora bo dawno by awansował, a jeżeli chce zostać na miejscu i robić to co lubi musi zacisnąć zęby i dalej być kapitanem, jak go awansują to niestety ale może się tak stać że nie będzie mógł kontynuować swojej pracy. Sam kiedyś pisałem wniosek do dowódcy o nie wysyłanie wniosku awansowego bo nie chciałem zmieniać stanowiska :) ale to już inna bajka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.