banderas Napisano 17 Marzec 2010 Autor Napisano 17 Marzec 2010 Witam.Kolejna okazja do spotkania się.http://www.zlot.poszukiwania.pl/pzdr.
Grzegorz42 Napisano 18 Marzec 2010 Napisano 18 Marzec 2010 Witam . Okazja do spotkania się może i dobra, ale jak organizować zlot dla poszukiwaczy to gdzie w planach wyprawa w teren ze sprzętem?Mistrzostwa polski w eksploracji?? co to takiego??może na 100m2 organizator zakopie kilka fantów i ten który znajdzie jak największą ilość przedmiotów zostaniem mistrzem? udział w uroczystościach i grach to dobre dla harcerzy.Tern Gorlic obfituje w fanty z 1-wojny i nie tylko.I organizatorzy którzy chcą promowac swoje miasto, region powinni zorganizować wyprawę w teren 2 - dniową, a po powrocie z terenu myśleć jak wypełnic resztę dnia dla poszukiwaczy.Moim zdaniem jest to kolejna reklama gdzie w parze z jakąś uroczystością chce sie ściągnąc jak najwiekszą ilość osób w tym poszukiwaczy.pozdrawiam
michal123456789 Napisano 23 Marzec 2010 Napisano 23 Marzec 2010 o nie! i mi wszystko zryją, każdy las. To bedzie makabra. Jak sie zjedzie tysiąc ludzi ;d no cóż życie, czasem trzeba sie dzielić :) Ciesze się że zlot tak blisko mnie i do zobaczenia :)
irekn Napisano 24 Marzec 2010 Napisano 24 Marzec 2010 michal123456789 tam już tak zryte że szkoda gadać ,jeżdżę dość często ale miejsc trzeba szukać daleko w górach, na zlocik się wybiorę może być fajnie :)
matizmat Napisano 26 Marzec 2010 Napisano 26 Marzec 2010 Ja wiem, czy zryją? Niby w regulaminie zlotu wyraźnie pisze: czasie trwania zlotu, jak również przed i po jego zakończeniu obowiązuje całkowity zakaz eksploracji na terenie i w okolicach Gorlic. Jego złamanie grozi konsekwencjami zgodnie z ustawą ; osoba złapana na w/w czynnościach zostanie natychmiast usunięta ze zlotu". Ale to tak odnośnie inicjatywy ze strony organizatorów zlotu. Wiadomo, zjedzie sie też spora grupa nazwijmy ich iezrzeszonych"... I tu jest problem, ale nie do końca... Bowiem mieszkam w bliskiej okolicy Gorlic i wiem, że służby mundurowe będą uczulone na tego typu sprawy...
matizmat Napisano 26 Marzec 2010 Napisano 26 Marzec 2010 I jeszcze jedno pytanie do organizatorów zlotu- jak się ma punkt 5 regulaminu zlotu, tj. w czasie trwania zlotu, jak również przed i po jego zakończeniu obowiązuje całkowity zakaz eksploracji na terenie i w okolicach Gorlic. Jego złamanie grozi konsekwencjami zgodnie z ustawą ; osoba złapana na w/w czynnościach zostanie natychmiast usunięta ze zlotu" do planu zlotu, chodzi mi o niedzielę, gdzie przewidziane są Mistrzostwa Polski w Eksploracji" ?
michal123456789 Napisano 27 Marzec 2010 Napisano 27 Marzec 2010 To co - normalnie poza zlotem - w jego trakcie - nie mozna bedzie kopac ? bo tak ktos sobie wymyslił? I co ma znaczyć wykluczenie ze zlotu? W sumie jesli ma to na celu przeszkode w zryciu okolicy to chwała organizatorom:) Co do Gorlic to i tak zryte jak nic ale sa jeszcze ciekawe miejsca nieopodal :) Przeciez caly mój temat to fanty tylko i wyłącznie z tych okolic.Na zlocie bede tak czy tak wiec do zobaczenia. :)
banderas Napisano 27 Marzec 2010 Autor Napisano 27 Marzec 2010 michal1...9,te ciekawe miejsca to na saperkę czy na czekan,bo się nastawiam na mały spacer.p.s.spłukać całodzienny kurz z gardła chłodnym bow ,przy ognisku,w doborowym towarzystwie-bezcenne.pzdr.
KudłatyHD Napisano 29 Marzec 2010 Napisano 29 Marzec 2010 Byłem na kilku imprezach kolegi Kruka i szczerze je polecam, naprawdę sporo dobrej roboty odwala, postaram się w tym roku też wybrać do niego i wszystkich chętnych zapraszam.A o kopaniu co gdzie jak i kiedy obgadamy na miejscu;]
banderas Napisano 12 Kwiecień 2010 Autor Napisano 12 Kwiecień 2010 Sorry,błąd w tytule wątku,powinno być XXVII ZLOT.pzdr.[a Kudłaty dobrze gada ;} ]
RESTY Napisano 23 Kwiecień 2010 Napisano 23 Kwiecień 2010 Racja , KudłatyHD dobrze prawi:)Zloty organizowane przez poszukiwania.pl są naprawdę godne plecenia.To są prawdziwe zloty ,a nie jakieś konferencje
banderas Napisano 3 Maj 2010 Autor Napisano 3 Maj 2010 Super zlot,super ludzie.Niuniek-doceniamy,dziękujemy. pzdr.
feld Napisano 4 Maj 2010 Napisano 4 Maj 2010 Zlot miłosników eksploracji z zakazem poszukiwan!!!!To tak jak zlot milosnikow motoryzacji bez ukochanych pojazdow.Chociaz mowia,ze eksploracja ma wielorkie znaczenie...
woytas Napisano 4 Maj 2010 Napisano 4 Maj 2010 a ktos wyzej napisal cytat :To są prawdziwe zloty ,a nie jakieś konferencje"he he he zasmial sie hrabia z francuzka....
Hebda Napisano 4 Maj 2010 Napisano 4 Maj 2010 to nie Wyspy,nie da się spotkać i kopać całym narodem zarazem..no chyba że ktoś ma pole i chce by wyglądało jak kretowisko:)albo księżyc.Choć na masowe kopanie bym się pisał:)okazja ku temu jest podczas poszukiwań sztandaru w lipcu!na razie gira w gipsie więc na wykrywkę to mogę co najwyżej popatrzec..ale pod Lelów zapewne pojade:)
pavelock Napisano 4 Maj 2010 Napisano 4 Maj 2010 Witam !Osobiście byłem - świetnie się bawiłem . Może troszkę brakowało wyjścia wspólnotą w teren , ale kto chciał to zobaczył co i gdzie może leżeć ,poznał parę fajnych osób , a co ważniejsze wymienił doświadczenia związane ze sprzętem i różnymi formami poszukiwań . Pozdrawiam wszystkich zlotowiczów i podziwiam tych z dalekich stron co na zlot przybyli .
RESTY Napisano 4 Maj 2010 Napisano 4 Maj 2010 Feld może Ty zorganizujesz oficjalny zlot żeby wszyscy mogli legalnie pokopać???Krytykować każdy może - lub uprawiać partyzantkę :).Zlot był naprawdę udany szkoda tylko że tak krótko .Pozdrawiam wszystkich organizatorów i uczestników.
Hebda Napisano 5 Maj 2010 Napisano 5 Maj 2010 no przeca mówię!24-25 lipca-poszukiwanie sztandaru pod Lelowem.Chłooopaki nooo,legalne kopanie ze wszystkimi papierami i pozwoleniami.wieczorem ognicho,kiłbaski,browar wino,spiew..Tu nikt nie będzie marudził że daleko,prawie środek kraju,każdy ma podobną odległość..Nie trzeba nic organizować i załatwiać,wykrywka w dłon i jazda..
banderas Napisano 9 Maj 2010 Autor Napisano 9 Maj 2010 Witam.Zlot okiem Armanda [zdolny gość]http://www.youtube.com/watch?v=HNsU1FAE3tU&feature=player_embeddedpzdr.
feld Napisano 9 Maj 2010 Napisano 9 Maj 2010 Znaczyt ja sem Partyzant...No coz w tych czasach wiekszosc z nas musi uprawiac to hobby ,na sposob zgoła partyzancki.Pozdrawiam.
armand Napisano 13 Maj 2010 Napisano 13 Maj 2010 No to jeszcze fotki ze zlotu:http://picasaweb.google.com/ArmandDetectors/ZlotGorlice2010?feat=embedwebsite#
kopijnik2 Napisano 14 Maj 2010 Napisano 14 Maj 2010 pozdrowienia dla znajomych - szkoda że mnie nie było...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.