Skocz do zawartości

XVII Zlot Miłośników Eksploracji-GORLICE 2010

banderas

Rekomendowane odpowiedzi

Witam . Okazja do spotkania się może i dobra, ale jak organizować zlot dla poszukiwaczy to gdzie w planach wyprawa w teren ze sprzętem?Mistrzostwa polski w eksploracji?? co to takiego??może na 100m2 organizator zakopie kilka fantów i ten który znajdzie jak największą ilość przedmiotów zostaniem mistrzem? udział w uroczystościach i grach to dobre dla harcerzy.Tern Gorlic obfituje w fanty z 1-wojny i nie tylko.I organizatorzy którzy chcą promowac swoje miasto, region powinni zorganizować wyprawę w teren 2 - dniową, a po powrocie z terenu myśleć jak wypełnic resztę dnia dla poszukiwaczy.Moim zdaniem jest to kolejna reklama gdzie w parze z jakąś uroczystością chce sie ściągnąc jak najwiekszą ilość osób w tym poszukiwaczy.
pozdrawiam

Ja wiem, czy zryją? Niby w regulaminie zlotu wyraźnie pisze: czasie trwania zlotu, jak również przed i po jego zakończeniu obowiązuje całkowity zakaz eksploracji na terenie i w okolicach Gorlic. Jego złamanie grozi konsekwencjami zgodnie z ustawą ; osoba złapana na w/w czynnościach zostanie natychmiast usunięta ze zlotu". Ale to tak odnośnie inicjatywy ze strony organizatorów zlotu. Wiadomo, zjedzie sie też spora grupa nazwijmy ich iezrzeszonych"... I tu jest problem, ale nie do końca... Bowiem mieszkam w bliskiej okolicy Gorlic i wiem, że służby mundurowe będą uczulone na tego typu sprawy...

I jeszcze jedno pytanie do organizatorów zlotu- jak się ma punkt 5 regulaminu zlotu, tj. w czasie trwania zlotu, jak również przed i po jego zakończeniu obowiązuje całkowity zakaz eksploracji na terenie i w okolicach Gorlic. Jego złamanie grozi konsekwencjami zgodnie z ustawą ; osoba złapana na w/w czynnościach zostanie natychmiast usunięta ze zlotu" do planu zlotu, chodzi mi o niedzielę, gdzie przewidziane są Mistrzostwa Polski w Eksploracji" ?

To co - normalnie poza zlotem - w jego trakcie - nie mozna bedzie kopac ? bo tak ktos sobie wymyslił? I co ma znaczyć wykluczenie ze zlotu? W sumie jesli ma to na celu przeszkode w zryciu okolicy to chwała organizatorom:)

Co do Gorlic to i tak zryte jak nic ale sa jeszcze ciekawe miejsca nieopodal :) Przeciez caly mój temat to fanty tylko i wyłącznie z tych okolic.

Na zlocie bede tak czy tak wiec do zobaczenia. :)

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Zlot miłosników eksploracji z zakazem poszukiwan!!!!To tak jak zlot milosnikow motoryzacji bez ukochanych pojazdow.Chociaz mowia,ze eksploracja ma wielorkie znaczenie...

to nie Wyspy,nie da się spotkać i kopać całym narodem zarazem..no chyba że ktoś ma pole i chce by wyglądało jak kretowisko:)albo księżyc.
Choć na masowe kopanie bym się pisał:)okazja ku temu jest podczas poszukiwań sztandaru w lipcu!
na razie gira w gipsie więc na wykrywkę to mogę co najwyżej popatrzec..ale pod Lelów zapewne pojade:)

Witam !
Osobiście byłem - świetnie się bawiłem . Może troszkę brakowało wyjścia wspólnotą w teren , ale kto chciał to zobaczył co i gdzie może leżeć ,poznał parę fajnych osób , a co ważniejsze wymienił doświadczenia związane ze sprzętem i różnymi formami poszukiwań . Pozdrawiam wszystkich zlotowiczów i podziwiam tych z dalekich stron co na zlot przybyli .

Feld może Ty zorganizujesz oficjalny zlot żeby wszyscy mogli legalnie pokopać???
Krytykować każdy może - lub uprawiać partyzantkę :).

Zlot był naprawdę udany szkoda tylko że tak krótko .
Pozdrawiam wszystkich organizatorów i uczestników.

no przeca mówię!
24-25 lipca-poszukiwanie sztandaru pod Lelowem.
Chłooopaki nooo,legalne kopanie ze wszystkimi papierami i pozwoleniami.wieczorem ognicho,kiłbaski,browar wino,spiew..
Tu nikt nie będzie marudził że daleko,prawie środek kraju,każdy ma podobną odległość..
Nie trzeba nic organizować i załatwiać,wykrywka w dłon i jazda..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie