bjar_1 Napisano 8 Marzec 2010 Autor Napisano 8 Marzec 2010 ...tylko z czego? Aluminium, gdańska tarcza nosi ślady złocenia i czerwonej emalii. Coś z epoki" czy PRL-owska cepelia odpustowa? 2 otwory do mocowania...
bjar_1 Napisano 8 Marzec 2010 Autor Napisano 8 Marzec 2010 Żaden tam nalot - resztki złocenia umiem odróżnić...Chodzi mi ogólnie co to jest. W rodzaje korony narazie się nie zagłębiam.
bjar_1 Napisano 9 Marzec 2010 Autor Napisano 9 Marzec 2010 No nie wiem - kombinujcie... Może klamra, albo gdańskie czako? ;)
abcd Napisano 9 Marzec 2010 Napisano 9 Marzec 2010 Klamer z takim godłem napewno nie było, na czakach policyjnych emblemat był mosiężny wykonany precyzyjnie i estetycznie.Tu wygląda jak element PRLowskiej pamiątki z Gdańska,lata 60/70.
bjar_1 Napisano 9 Marzec 2010 Autor Napisano 9 Marzec 2010 Z czakiem oczywiście żartowałem :)Może ktoś coś wymyśli, bo nie chce mi się wierzyć w ten PRL zbytnio ;)
abcd Napisano 9 Marzec 2010 Napisano 9 Marzec 2010 Poza tym brak wstęgi ˝Nec Temere Nec Timide˝,przed 45 była integralną częścią herbu wielkiego (z lwami),w PRL z niej zrezygnowano.
bjar_1 Napisano 9 Marzec 2010 Autor Napisano 9 Marzec 2010 O.K. Jak mogła wyglądać taka kompletna pamiątka"?
bjar_1 Napisano 9 Marzec 2010 Autor Napisano 9 Marzec 2010 Okolice Bełchatowa - pole w lesie, brak na nim PRL-owskich śmieci. Trafił to kolega.
bjar_1 Napisano 8 Marzec 2010 Autor Napisano 8 Marzec 2010 ...tylko z czego? Aluminium, gdańska tarcza nosi ślady złocenia i czerwonej emalii. Coś z epoki" czy PRL-owska cepelia odpustowa? 2 otwory do mocowania...
bjar_1 Napisano 8 Marzec 2010 Autor Napisano 8 Marzec 2010 tyłProszę o pomoc - wygląda jednak na coś starszego (?)
Pytanie
bjar_1
...tylko z czego? Aluminium, gdańska tarcza nosi ślady złocenia i czerwonej emalii. Coś z epoki" czy PRL-owska cepelia odpustowa? 2 otwory do mocowania...
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.