wędrowiec Napisano 7 Marzec 2010 Autor Napisano 7 Marzec 2010 Witam.W trakcie moich terenowych wędrówek na ścianie wiejskiego pałacyku rafiłem"na taki oto napis na murze.Ciekawe czy na ścianie jest coś jeszcze?
woytas Napisano 7 Marzec 2010 Napisano 7 Marzec 2010 **********(tu niewiem)wzmocnimy nacisk (?)Kopi pomoze napewno
levin Napisano 7 Marzec 2010 Napisano 7 Marzec 2010 Kolego napis na ścianie brzmi: Dni hitlerowskiego reżimu są policzone, wzmocnimy nacisk. A tak na marginesie to ciekawe znalezisko.
Argentum Napisano 7 Marzec 2010 Napisano 7 Marzec 2010 witam kolege kopijnik2 w moim miescie tez jest ciekawy napis na scienieСтремительность наступления залог быстрой победы над Германией! Gwałtowność natarcia gwarancją szybkiego zwycięstwa nad Niemcami! pozdrawiam Argentum
maciek_zagroba Napisano 8 Marzec 2010 Napisano 8 Marzec 2010 Dzięki za tłumaczenie;] Naprawdę fajne znalezisko!
abcd Napisano 9 Marzec 2010 Napisano 9 Marzec 2010 W W-wie został uznany za zabytek zakonserwowany i pokryty szklaną płytą napis z 1945 r. ˝Min niet˝ w bramie kamienicy ten może także warto gdzieś zgłosić,chociaż przy dzisiejszej rynkowej pazerności nie sądzę żeby ktoś na zabezpieczenie pieniądze wyłożył.
kopijnik2 Napisano 10 Marzec 2010 Napisano 10 Marzec 2010 ja znam zachowany october"... pod ochroną - oczywiście
danieloff Napisano 10 Marzec 2010 Napisano 10 Marzec 2010 abcd - chodzi ci o napis w kamienicy na Grójeckiej? On brzmi mniej wiecej Min nie nalezli". Jest zabezpieczony szybą.
abcd Napisano 10 Marzec 2010 Napisano 10 Marzec 2010 Ten który miałem na myśli jest na Górnym Mokotowie ,okolice Puławskiej,nazwy ulicy nie pamiętam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.