afrak Posted March 1, 2010 Author Share Posted March 1, 2010 Witam mam pytanie czy skora ktora jest na bagnecie jest orginalna ??? bo mam mozliwosc kupna takiego i chcial bym sie poradzic.Dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
01dalton Posted March 3, 2010 Share Posted March 3, 2010 Kolego Manierka to co prezentujesz to żabka ojowa " i to w kiepskim stanie , a Afrak przedstawił żabkę pardną z pochewką bojową od póżnego -wojennego S 84/98/84 co jest trochę dziwne w tej konfuguracji. Kolega Zukuri ma rację że owa zabka jest wykonana fatalnie jeśli chodzi o szwy ale jak się tego czegoś nie weżmie w łapki nigdy nie się jest pewnym w 100% .Na fotce obok przedstawione są fotki moich żabek paradnych do bagnetów typu KS 98 .Jeśli ta żabka miałaby kosztować np 40 zł to bym zaryzykował jej zakup . Pozdrawiam . Link to comment Share on other sites More sharing options...
8total4 Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 manierka zacznij proszę pisać na temat i podpierać swoje wypowiedzi źródłami, albo logicznymi argumentami inaczej się pogniewamy.pozdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manierka Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 tu nie trzeba nic popierać kazdy kto widział taka zabke to od razu wie ze to jest kopia i to taka gdzie nawet sie nie starano jej post. swieci sie jak by ja dopiero zrobiono mozna takie kupić na bazarach w łodzi na jarmarku świetojańskim w poznaniu w gdańsku i w wielu innych miejscach ja po prostu sie przychyliłem do wypowiedzi kolegi no i jeszcz jedno sygnaturka nie ma jej pewnie wszystkie nie miały ale ta nie ma i do tego jest za ładna naewet jak na szuflade na bagnetach troszke sie znam może nie tak jak na manierkach ale na tyle że wiem co jaet kopia a co nie w wiekszosci przypadków jesli chodzi o ten typ bagnetu pozdrawiam i prosze sie nie denerwować dla ochłody posyłam fotke mojej zaby szwy sa nie orginalne ale reszta jest ok znalezione na smietniku miedzy wsiami no i sygnowane chyba 1920 co do ostatniej literki nie jestem pewien jest jeszcze napis ale mało czytelny daje foty niestety brak paseczka przy niej pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
manierka Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 żaba Link to comment Share on other sites More sharing options...
manierka Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 sorki juz idzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
manierka Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 nastepna fota Link to comment Share on other sites More sharing options...
manierka Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 nastepna fota Link to comment Share on other sites More sharing options...
manierka Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 i to na tyle zabke jak pisałem sam uratowałem od zapomnienia ze smietmnika a był tam jeszcze pochłaniacz wz 32 polski piekny i maska ale od niemca wiec polecam poszperac na takich smietniczkach ja sporo takich fantów znalazłem może wspomne jeszcze o puszkach po maskach przeciwgazowych i maniereczkach bo to najczęściej lezało na smieciach choc raz trafiłem 4 hałery policji w tym 2 w farbie i ze środkami choc troszke juz podjechanymi pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
manierka Posted March 3, 2010 Share Posted March 3, 2010 tak masz racje chciałem tylko zwrucic uwage na to że takie stany to sie zdazają niezwykle żadko a moja dałem pogladowo że jak cos ma ok 80 lat to często nosi slady uzytkowania dobrze ze wstawiłes swoje na wzór ja paradnych nie posiadam tylko takie jak ta a ta urzywam do reko bo mi jej tak nie szkoda a stan skórki jest ok szkoda ze paska brakuje no i szwy sie wykruszyły bo na powietrzu była poz zatym ile zabek ma nowe przeszycia mnustwo ludzi wciska kit na allegro ze orginalne a jak ktos chociaz troszke wie jak maja wygladać to sie od razu pokapuje że cos nie tak ja sam znałem takiego jednego z poznania co tak zabki robił i poztarzał że niczego nie jestem pewien a czym przedmiot bardziej droższy tym wiecej sciem nie wspomne juz o odznakach i klamerkach :) dlatego najpierw podchodze ostrożnie do takiego tematu zeby potem sie nie przejechać a jak wspomniałeś za 40zł mozna ją wziać bo tyle kosztuja kopie na allegro pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
afrak Posted March 1, 2010 Author Share Posted March 1, 2010 Witam mam pytanie czy skora ktora jest na bagnecie jest orginalna ??? bo mam mozliwosc kupna takiego i chcial bym sie poradzic.Dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
afrak Posted March 1, 2010 Author Share Posted March 1, 2010 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zukuri Posted March 1, 2010 Share Posted March 1, 2010 Daj lepszą fotkę tyłu żabki. Na podstawie tych fotek- unikałbym zakupu ...Pozdr, Piotr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamiljan Posted March 1, 2010 Share Posted March 1, 2010 skóra nie jest oryginalna, widać gołym okiem nawet na słabych zdjeciach Link to comment Share on other sites More sharing options...
zukuri Posted March 1, 2010 Share Posted March 1, 2010 Regulaminowej to ona nawet nie przypomina. Ktoś mógłby się uprzeć, że to żaba do bagnetu paradnego w typie KS. Niestety- lakier zbyt świecący, jego odprysk nad hakiem pochwy odsłania jasną- świeżą skórę. Tylko fotki krzywego szwu z tyłu żabki brakuje, by uznaćjąjako 120% „kaszanę” …Pozdr, Piotr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manierka Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 pewnie ze lipa i to kiepska Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
afrak
Witam mam pytanie czy skora ktora jest na bagnecie jest orginalna ??? bo mam mozliwosc kupna takiego i chcial bym sie poradzic.Dzieki
17 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.