afrak Napisano 1 Marzec 2010 Autor Napisano 1 Marzec 2010 Witam mam pytanie czy skora ktora jest na bagnecie jest orginalna ??? bo mam mozliwosc kupna takiego i chcial bym sie poradzic.Dzieki
01dalton Napisano 3 Marzec 2010 Napisano 3 Marzec 2010 Kolego Manierka to co prezentujesz to żabka ojowa " i to w kiepskim stanie , a Afrak przedstawił żabkę pardną z pochewką bojową od póżnego -wojennego S 84/98/84 co jest trochę dziwne w tej konfuguracji. Kolega Zukuri ma rację że owa zabka jest wykonana fatalnie jeśli chodzi o szwy ale jak się tego czegoś nie weżmie w łapki nigdy nie się jest pewnym w 100% .Na fotce obok przedstawione są fotki moich żabek paradnych do bagnetów typu KS 98 .Jeśli ta żabka miałaby kosztować np 40 zł to bym zaryzykował jej zakup . Pozdrawiam .
8total4 Napisano 2 Marzec 2010 Napisano 2 Marzec 2010 manierka zacznij proszę pisać na temat i podpierać swoje wypowiedzi źródłami, albo logicznymi argumentami inaczej się pogniewamy.pozdro.
manierka Napisano 2 Marzec 2010 Napisano 2 Marzec 2010 tu nie trzeba nic popierać kazdy kto widział taka zabke to od razu wie ze to jest kopia i to taka gdzie nawet sie nie starano jej post. swieci sie jak by ja dopiero zrobiono mozna takie kupić na bazarach w łodzi na jarmarku świetojańskim w poznaniu w gdańsku i w wielu innych miejscach ja po prostu sie przychyliłem do wypowiedzi kolegi no i jeszcz jedno sygnaturka nie ma jej pewnie wszystkie nie miały ale ta nie ma i do tego jest za ładna naewet jak na szuflade na bagnetach troszke sie znam może nie tak jak na manierkach ale na tyle że wiem co jaet kopia a co nie w wiekszosci przypadków jesli chodzi o ten typ bagnetu pozdrawiam i prosze sie nie denerwować dla ochłody posyłam fotke mojej zaby szwy sa nie orginalne ale reszta jest ok znalezione na smietniku miedzy wsiami no i sygnowane chyba 1920 co do ostatniej literki nie jestem pewien jest jeszcze napis ale mało czytelny daje foty niestety brak paseczka przy niej pozdr
manierka Napisano 2 Marzec 2010 Napisano 2 Marzec 2010 i to na tyle zabke jak pisałem sam uratowałem od zapomnienia ze smietmnika a był tam jeszcze pochłaniacz wz 32 polski piekny i maska ale od niemca wiec polecam poszperac na takich smietniczkach ja sporo takich fantów znalazłem może wspomne jeszcze o puszkach po maskach przeciwgazowych i maniereczkach bo to najczęściej lezało na smieciach choc raz trafiłem 4 hałery policji w tym 2 w farbie i ze środkami choc troszke juz podjechanymi pozdrawiam
manierka Napisano 3 Marzec 2010 Napisano 3 Marzec 2010 tak masz racje chciałem tylko zwrucic uwage na to że takie stany to sie zdazają niezwykle żadko a moja dałem pogladowo że jak cos ma ok 80 lat to często nosi slady uzytkowania dobrze ze wstawiłes swoje na wzór ja paradnych nie posiadam tylko takie jak ta a ta urzywam do reko bo mi jej tak nie szkoda a stan skórki jest ok szkoda ze paska brakuje no i szwy sie wykruszyły bo na powietrzu była poz zatym ile zabek ma nowe przeszycia mnustwo ludzi wciska kit na allegro ze orginalne a jak ktos chociaz troszke wie jak maja wygladać to sie od razu pokapuje że cos nie tak ja sam znałem takiego jednego z poznania co tak zabki robił i poztarzał że niczego nie jestem pewien a czym przedmiot bardziej droższy tym wiecej sciem nie wspomne juz o odznakach i klamerkach :) dlatego najpierw podchodze ostrożnie do takiego tematu zeby potem sie nie przejechać a jak wspomniałeś za 40zł mozna ją wziać bo tyle kosztuja kopie na allegro pozdrawiam
afrak Napisano 1 Marzec 2010 Autor Napisano 1 Marzec 2010 Witam mam pytanie czy skora ktora jest na bagnecie jest orginalna ??? bo mam mozliwosc kupna takiego i chcial bym sie poradzic.Dzieki
zukuri Napisano 1 Marzec 2010 Napisano 1 Marzec 2010 Daj lepszą fotkę tyłu żabki. Na podstawie tych fotek- unikałbym zakupu ...Pozdr, Piotr.
Kamiljan Napisano 1 Marzec 2010 Napisano 1 Marzec 2010 skóra nie jest oryginalna, widać gołym okiem nawet na słabych zdjeciach
zukuri Napisano 1 Marzec 2010 Napisano 1 Marzec 2010 Regulaminowej to ona nawet nie przypomina. Ktoś mógłby się uprzeć, że to żaba do bagnetu paradnego w typie KS. Niestety- lakier zbyt świecący, jego odprysk nad hakiem pochwy odsłania jasną- świeżą skórę. Tylko fotki krzywego szwu z tyłu żabki brakuje, by uznaćjąjako 120% „kaszanę” …Pozdr, Piotr.
Pytanie
afrak
Witam mam pytanie czy skora ktora jest na bagnecie jest orginalna ??? bo mam mozliwosc kupna takiego i chcial bym sie poradzic.Dzieki
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.