płetwal Napisano 27 Luty 2010 Share Napisano 27 Luty 2010 Martian nie wierze ze ustawa coś zmieni w takich krainach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturborat Napisano 27 Luty 2010 Autor Share Napisano 27 Luty 2010 No cóż współczuję, oczywiście. Ale czy jest cień nadziei że na wioskach chociaż jednak będzie można mieć i chodzić z siekierami,sierpami i kosami? A jak się wezwie rzeźnika na śwniniobicie, to będzie mógł przywieść nóż do oprawiania mięsa? Rozumiem, że tak z gołą kosą iść na łąkę po koniczyną to zagrożenie porządku publicznego i jakiś przejezdny miastowy mógłby dostać zawału, ale może dałoby się je nosić w atestowanych futerałach? Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 27 Luty 2010 Share Napisano 27 Luty 2010 No... to utwórzmy getta, gdzie normalny człowiek czy nawet policja będzie się bała zaglądać. A co? Tylko pamiętajcie, żeby odpowiednio dużo kasy sypać- może wtedy przystosowani-inaczej do życia w społeczeństwie nie będą się rozłazić na boki.*Ewentualnie proszę o zmianę ustawy o broni- tak, abym miał prawo nosić broń i bez konsekwencji ( oczywiście w określonych warunkach ) strzelać w obronie swojej, swojej rodziny i np miru domowego.* Można również wprowadzić identyfikatory- nie wiem, może jakaś opaska, może tag na szyi ( szkoda, że mało widoczny ), kto ma prawo nosić majcher a kto nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
płetwal Napisano 27 Luty 2010 Share Napisano 27 Luty 2010 niema co sie licytować kto ma racje poczekamy żobaczymy co z tego wyjdzie yeti myśle ze narazie to temat można przenieś na dołek zanim rozmowa sie rozwinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 27 Luty 2010 Share Napisano 27 Luty 2010 Artur- podziwiam Twój upór. Potrafisz niemal każdy temat sprowadzić do parteru i próbować absurdem ratować sytuację. Tyle, że nie łapię co chcesz w ten sposób osiągnąć. No, chyba że marzy Ci się pełna swoboda w noszeniu ostrzy". Jeśli tak- to wybacz, ale wszystkimi czterema łapami będę się przed Twoimi pomysłami bronił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 27 Luty 2010 Share Napisano 27 Luty 2010 Kolego Artur myślę, że spłycasz temat i sprowadzasz zagadnienie do absurdu, ale tak jest gdy brak argumentów w dyskusji.. Każda ustawa, i inna metoda na poprawienie bezpieczeństwa wydaje mi się słuszna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturborat Napisano 27 Luty 2010 Autor Share Napisano 27 Luty 2010 Tak sprowadzam do absurdu, bo sama idea wydaje mi się absurdalna. Piszesz:To pomieszkaj Artur w mieście i w jakiejś menelskiej okolicy... może zmienisz trochę podejście. Są takie krainy latających scyzoryków gdzieniegdzie..."Dlaczego nie domagasz się regularnych i zwiększonych patroli policji w takiej okolicy, programów socjalnych służących wyciąganiu ludzi z beznadziei i ubóstwa, zacieśnianiu więzi sąsiedzkich, a rozwiązania dopatrujesz się we wprowadzaniu kolejnych zakazów i szykan? Takie podejście pachnie mi zawsze inkwizytorstwem i populizmem. To klasyczny przykład zbicia termometru w celu zlikwidowania gorączki...Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 27 Luty 2010 Share Napisano 27 Luty 2010 A kto ci powiedział, że się nie domagam. A co zrobią patrole jak takich uzbrojonych zobaczą cmoknąć im mogą... już o tym pisałem... Gdzie ty widzisz szykany? Ja na ten przykład nie latam ze scyzorykiem (czytaj kosą) i nie poczuję się szykanowany, a wręcz odwrotnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturborat Napisano 27 Luty 2010 Autor Share Napisano 27 Luty 2010 @Yeti: No, chyba że marzy Ci się pełna swoboda w noszeniu "ostrzy. Jeśli tak- to wybacz, ale wszystkimi czterema łapami będę się przed Twoimi pomysłami bronił."To nie mój pomysł, Yeti. Nic mi się nie musi marzyć, bo obecnie w tym kraju panuje swoboda w posiadaniu i noszeniu wszelkich ostrzy i sądzę, że społeczeństwo wykazuje wystarczającą odpowiedzialność w korzystaniu z tego. Przypadki ataków z nożem rozgrywają się częściej w zaciszu czterech ścian, zwłaszcza podczas kłótni małżeńskich, niż na ulicy.Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 27 Luty 2010 Share Napisano 27 Luty 2010 http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/10,88722,7549132,_Policjant_osierocil_dwojke_dzieci_.htmlKolego borat nie przeciwko normalnym ludziom tylko takim imbelom to ma być wprowadzone... Zakumaj to wreszcie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
płetwal Napisano 27 Luty 2010 Share Napisano 27 Luty 2010 http://www.efakt.pl/Policjanci-zabili-pieszego-na-pasach,artykuly,56110,1.htmlżycie układa sie różnie, zabrać policjantą samochody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 27 Luty 2010 Share Napisano 27 Luty 2010 Rozróżniasz iuanse" między tymi przypadkami płetwal, czy przekracza to granice twojej percepcji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturborat Napisano 27 Luty 2010 Autor Share Napisano 27 Luty 2010 Ja Cię rozumiem, Martian, ale nie Tobie, ani mnie osądzać z góry kto jest imbecylem i kto może nosić scyzoryk a kto nie. Twoje postulaty sprowadzają się do nieuzasadnionej podejrzliwości w stosunku do wszystkich. W przedstawionym przykładzie niepotrzebnie uwypuklony jest fakt, że zaatakowany był policjantem. Przecież był po cywilnemu i atakujący o tym nie wiedzieli. A obecne pomysły wprowadzenia zakazu posiadania ostrzy", jak wczoraj widziałem w TVN, głoszone były przez rzeczniczkę KWP i uzasadniane chęcią zwiększenia bezpieczeństwa policjantów na służbie. Oczywiście powiesz pewnie, że i policjanci na służbie, i przeciętny przechodzeń będą się czuli dzięki temu bezpieczniej. Bardzo wątpię,bo prędzej czy później zdarzy się przypadek zabicia kogoś kamieniem, cegłówką, gazrurką, szyjką od zbitej butelki i znów się zacznie medialna psychoza. Przypadki ataków będą się zdarzały zawsze, narzędzie jest obojętne, trzeba się z tym pogodzić. Świat to nie jest kraina powszechnej szczęśliwości. Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
płetwal Napisano 27 Luty 2010 Share Napisano 27 Luty 2010 Martian nie traktuj ta jako atak na cokolwiek lub kogoś chodził mi że nie da sie wyeliminować pewnych sytuacji a jak wcześniej artur pisał społeczeństwo nie biega po ulicach z kosami rozumiem ze są miejsca gdzie mieszka jakaś szumowina a normalni ludzie boją sie tam chodzić,mieszkać ale sama ustawa nie załatwi sprawy niepotna cie nożem to zrobia to rozbitą butelka problem leży znacznie dalej co z wychowaniem młodzieży zorganizowaniem im czasu wolnego w szkole niewolno dotknąć ucznia,a nauczyciele boją sie przychodzić na lekcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 27 Luty 2010 Share Napisano 27 Luty 2010 Pewnie się zdarzą,... jednak każda choć by najmniejsza próba, ograniczenia takich przypadków jest jak dla mnie potrzebna. Normalny człowiek nie przechadza się z nożem lub bagnetem. Faktycznie może podpowiesz im taką linię obrony, przecież oni nie chcieli zabić policjanta, oni chcieli zabić zwykłego Kowalskiego... Przecież nie wiedzieli bo był po cywilu... Gratuluję toku rozumowania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 27 Luty 2010 Share Napisano 27 Luty 2010 Nie no, tak czytam sobie i szok poprostu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Nemo Napisano 27 Luty 2010 Share Napisano 27 Luty 2010 Martian (774 / 26) 2010-02-27 09:36:54 Ja na ten przykład nie latam ze scyzorykiem (czytaj kosą) i nie poczuję się szykanowany, a wręcz odwrotnie..."No bo robisz dokladnie tak jak mlodociane bandziorki w Anglii ? Oni tez nie nosza nozy bo nie wolno, nosza dlugie mocne srubokrety.Niektorzy sa chyba chorzy jesli az tak mysla - zakaze sie to nie bedzie. Bedzie bedzia, wychowanie nalezy zaczynac juz w przedszkolu, potem karac za robienie zla. Tak jak jest dzis, ze prawo wrecz chroni bandziora dalej byc nie powinno, a jesli sie prawa nie zmieni ma antybandyckie to i zadne zakazy nic nie zmienia :( Nie licz na to ze mniej bedzie bolalo jak Cie blokers zadzga srubokretem a nie nozem gdy nie oddasz komorki :( Prawo na pewno zadba o to zebys to Ty w tej bojce nie mial sie czym bronic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturborat Napisano 27 Luty 2010 Autor Share Napisano 27 Luty 2010 @: Faktycznie może podpowiesz im taką linię obrony, przecież oni nie chcieli zabić policjanta, oni chcieli zabić zwykłego Kowalskiego..."Odpowiedzą za zabójstwo, Martian. @ Normalny człowiek nie przechadza się z nożem lub bagnetem."Ja się przechadzam często. Także z siekierami, kosami i sierpami, a nieraz nawet z piłą łańcuchową. I uważam się na najzupełniej normalnego. Choć oczywiście przyznaję Ci prawo do posiadania odmiennego zdania. Ale mam też prawo się z nim nie zgadzać. Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 27 Luty 2010 Share Napisano 27 Luty 2010 Pewnie zaraz Artur cię do pierdla zamkną, Prosiłem, żebyś nie spłycał bo nie o takie tu chodzi... Czy nie rozumiesz czy nie chcesz zrozumiec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturborat Napisano 27 Luty 2010 Autor Share Napisano 27 Luty 2010 @: Utruwać ile można życie takim debilom życie... właśnie przez działania prewencyjne..."Na utruwanie życia podejrzanym typkom policja ma tysiące sposobów. Patrole, legitymowanie, spisywanie, zatrzymywanie na 48 h, wzywanie na przesłuchania. Moim zdaniem nie korzystają właśnie z tych narzędzi w wystarczającym stopniu. Najwygodniej byłoby wprowadzić w ogóle godzinę policyjną i zakaz wychodzenia po zmroku. Może czułbyś się w końcu bezpieczniej...Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 27 Luty 2010 Share Napisano 27 Luty 2010 Dla notowanych blokersów to dobre posunięcie by było z tą godziną policyjną, notowanym po 20 zakaz wyłażenia na ulicę... Czasami nawet coś mądrego napiszesz, no chyba że to przez przypadek ci się udało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
płetwal Napisano 27 Luty 2010 Share Napisano 27 Luty 2010 no tak tylko policja sie boi uprzykrzać życie takim typkom zwłaszcza w małych miasteczkach gdzie wszyscy sie znają żeby nie rodzić konfliktów i większej niechęci do siebi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturborat Napisano 27 Luty 2010 Autor Share Napisano 27 Luty 2010 Staram się po prostu czytać z Twoich myśli. Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 27 Luty 2010 Share Napisano 27 Luty 2010 Panowie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 27 Luty 2010 Share Napisano 27 Luty 2010 To rozwinę byś nie musiał się męczyć i starać czytać w moich myślach... A notowani mogą być i wsadzani za posiadanie niebezpiecznych narzędzi...Uwierz, że policja cię nie zamknie za rąbanie drzewa, staruszce, czy koszenie trawy... Gwarantuję! Uważam, że to jest jakieś narzędzie dla bezsilnej jak na razie policji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.