Skocz do zawartości

Hetzer ciąg dalszy vol.II

Bocian

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 129
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Proponuję pospolite forumowe ruszenie, bo takie gąski wychodzą czasem z ziemi, dodatkowo myślę, że spory efekt mogłoby przynieść szperanie po okolicznych złomowiskach. Zawsze po cenie złomu wyjdzie taniej, niż za robociznę.
Napisano
A gdyby poszukac za granicą czesi do lat 50 produkowali Hetzera jako ST-1 a szwajcarzy uzywali go pod nazwą G-13 moze zachowały sie gdzieś ogniwa (jako zapomniany zapas wojenny)
Napisano
Nie jestem do końca pewien ale jak to u niemca czesto bywało różnily sie chyba chodziło o szerokość) może ktos o większej wiedzy w tym temacie zweryfikuje ta informację.
a tu moze nie w temacie ale ciekawa strona
http://ww2f.com/weapons-technology-wwii/26075-post-war-use-axis-afvs-vehicles.html
  • 2 weeks later...
Napisano
Próbowałem dodac zdjęcia,ale po prostu forum oprócz tego jednego nie chce ich zładowac. Proszę moderatorów o usunięcie moich postów bez zdjęc.
  • 1 month later...
  • 3 months later...
  • 1 month later...
Napisano

Rozmawiałem dzisiaj z właścicielem,który restauruje Hetzera (bardzo miły i otwarty człowiek,chętnie służy informacją). Otóż dorobione zostały koła napędowe,odbudowany resor i dospawane elementy błotników nad kołami nośnymi. Ciągle poszukiwane jest ok.100 sztuk ogniw gąsienic,bo te które się ostały nie nadają sie do niczego.

Napisano

Pojazd przestawiony został od strony ulicy,i jak zapewnił mnie właściciel każdy kto chce może sobie przyjść obejrzeć go i bez problemów obfotografować. Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie