Skocz do zawartości
  • 0

luski od pociskow z ptakiem

Rrrush

Pytanie

Napisano

Witam. Pomozcie mi w identyfikacji lusek od pociskow poniewaz znalazlem je jak kopalem fundamenty na budynek gospodarczy. Mam ich ok. 20, 3 rodzaje. Wrzuce 3 zdjecia i opisze kazdy.

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

pierwszy z lewej :
P490 39 2i co ciekawe to po P490 jest orzelek, podobny bardzo do tego na zdjeciu tylko ze z jedna glowa i cyferka (20) bardzo malutka pod nim.

Napisano
o kurna to łuski od super tajnej broni agenta Blaskowitza, skradzionej z zamku Wolfenstein w środkowej Bawarii xD

a tak na poważnie to pewnie łuski od flaka 20mm

PZDR
Napisano
Najmniejsza łuska, producent: Preßwerk Metgethen GmbH., Metgethen bei Königsberg; z 1938 roku; łuska z mosiądzu 72 (72% Cu, 28% Zn).Mauser kaliber 7,92x57mm
Napisano
wymiary tego po lewej i prawej 136mm wysokości
srednica od spodu to 26mm
mozecie mi wyjasnic co to znaczy Flak ?? jestem zielony w tych sprawach powoli zaczynam sie wdrazac w takie tematy!
Napisano
Jeżeli chodzi o wymiarowanie to zawsze mierz średnice komina łuski od wewnątrz suwmiarką, takim sposobem otrzymasz kaliber, chyba że łuska jest zdeformowana...
Napisano
Flak 20x138 mm,Hugo Schneider A.G. Altenburg
i ten obok niego mam z pod rosyjskiej granicy dokladnie z miejscowosci Bartoszyce

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie